17

utorak

prosinac

2019

Na morskome plavom žalu...

Jel znate vi da je bikini 1946. osmislio čovjek koji je po struci bio automobilski inženjer?

Biće mu se nije radilo u struci, a ispaćena roditeljica od autoinženjera imala je dućan sa donjim vešom blizu jednog od najslavnijih pariških kabarea. I onda je on navodno skužio da žene na plaži prefrkuju i zafrkuju one glomazne padobran gaće, pa je odlučio napravit model badekostima u kojem žene mogu pocrnit do maksimuma.Prvi prototip bio je oslikan uzorkom novinskog papira, a bilo je malo i problema oko nošenja na modnoj reviji jer nijedna profesionalna manekenka nije htjela izać u tome čudu pred ljude, pa je na kraju u bikiniju osvanula erotska plesačica, koju je iza toga zatrpalo pedesetak hiljada pisama od obožavatelja. Kak je ne bi obožavali, pa obukla žena nešta najmanje šta se do tada na fotkama moglo vidjet.
Bikini je proslavila Brižitka, sa samo devetnajst godina. Obukla ga cura, išetala na plažu u Cannesu sa vjetrom u kosi i figurom kakvu ove današnje plastičarke mogu samo sanjat. Nit silikona, nit umetaka, nit dorade; a stoji na njoj ko da se rodila u badekostimu.
Danas se sve izvitoperilo. Da je kojim slučajem sad vrijeme za izmišljanje bikinija, pa onaj autoinženjer sa početka priče imo bi vraškog posla za odabrat koja će ga obuć, ona skroz prirodna ( gotovo nemoguća misija ), ona sa prednjom doradom il ona sa stražnjom doradom. Da ne govorimo o tome da je ovaj Brižitkin bikini turbovelik; danas je sveden na minimum minimuma, znači tkanine taman za jednu poštenu zakrpu i ostalo komadi špage. Osim naravno onih za normalne žene, kojima nije na kraj pameti njurlat po plaži u badekostimu veličine kutije šibica. Nit možeš normalno sjest, nit se sagnut, nit se otputit u vodu jer svaki zaron može rezultirat popuštanjem tih špagica i onda valjda preostaje ćubit u vodi dok ne dozoveš svoje sa ručnika, da ti donesu jedan da se zamotaš i izađeš iz vode jer je badekostim osto strgan u modrim dubinama.

Zbog svega navedenog, a sukladno mom veltanšaungu ( ajme šta volim tu riječ ) ja biram Brižitku. Sve je baš kak treba izgledat kad se poželiš sunca i izgleda morske sirene.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.