06

ponedjeljak

svibanj

2019

Manite se šparoga

Tolko o pouzdanosti metode gledanja u šparoge. Vi koji redovno pratite moje pričuljke sjetićete se da sam nedavno pisala kak je neka tamo žena, koja se od djetinjstva bavi gledanjem u šparoge, porazbacala spomenutu zelenjavu po tacni i rekla da će Megan rodit blizance.

E pa šta se mene tiče, može šparoge odsad pa nadalje kuvat i jest, jeble je šparoge. Megan je rodila sina, jutros ranom zorom. Za sada se još ne zna jel rodila u bolnici il kod kuće, kak je najavljivala, a sve da bude kontra dekorum dosadašnjih kraljevskobakingemskih poroda. Znam da znate da je dosadašnja tradicija bila - porodit se, pa za par sati ajmo pred fotoaparate sa bebom u rukama, nasmiješena ko da nisi rodila nego dobila iz prve ruke dobitne brojeve ojrodžekpota.
Ona je negdje od polovice trudnoće najavljiala da joj ne pada na pamet ić u bolnicu i paradirat iza poroda s djetetom pred svekolikim pučanstvom svog kraljevstva. Oće ženica rodit na miru bez da je se poslje flajba i da mora ko Mona Liza stajat dok blicevi sijevaju sa svih strana.
Ja je razumijem, vjerojatno i većina žena koje su rodile uz nešto više muke. Pa mene da je natjeralo da se iza šesnajst sati rađanja obučem i natakarim na štikle i sa blaženim smiješkom izađem pred razdragane ljude, mislim da bi požalili dan kad je njih mater donijela na svijet. Jerbo kad se ta jadna maternica konačno počne skupljat i kad se sve počne hladit, sve te toliko boli da bi najrađe onom ko te samo pogleda rašerafio glavu. Vizitu neću uopće spominjat - te stisne trbuh da vidi jel krvariš, te se naviruje, a nedajbože kakvih komplikacija ruje po toj ranjavoj utrobi ko po vešmašini. I onda bi još trebalo alkarskim korakom na peturinama gazit ko da ideš na plac po grincajg. Ma dajte molim vas.
S druge strane je baš i ne razumijem, rađat doma bez nekog stručnog nadzora ne čini mi se dobitnom kombinacijom. Bojim se da se ispaćeni otac razumije u porode ko ja u štrikanje. Iskreno se nadam da je bila bar neka babica u blizini, iako je prema pisanjima štampe porod išo dosta brzo. Vele da je dobila trudove u ranim jutarnjim satima a rodila je u pola šest ujutro, čini mi se. Pa ja sam za tri sata tek primila treću flašu dripa, od nebrojeno flaša kolko sam primila tijekom šesnajst sati.

Šta sam ono htjela reć? Da, znači šparoge komotno zaboravite ko pouzdano sredstvo predskazivanja budućnosti.
Bolje dat afričkom vraču da porazbaca kosti.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.