15

petak

veljača

2019

Preobražaj

Mejkap može donest, ajmo reć, hrpu benefita. Uz podlogu, puder, podpuder, nadpuder, kojekakve korektore, maskaru ( u zadnje vrijeme bogme i umjetne bling - bling trepavice ), rumenilo i adekvatan ruž žena za kojom se ne bi ni kamenom nabacio pretvori se u čudesnu ljepoticu dostojnu naslovnice.

Problem eventualno može nastat kad se umije pa poskida sve te čudotvone slojeve, jer je neprepoznatljiva sama sebi a kamoli onom ko je bez šminke nikad nije vidio.
Pa tak čitam kak je prije tri godine tip u Alžiru podnio sudsku tužbu protiv svoje friško povjenčane odabrane životne supatnice, a nakon šta je podnio zahtjev za razvod braka. Naime, kad se ujutro probudio u apartmanu od mladenaca ugledo je kraj sebe nepoznatu osobu. Izvor navodi da se prepo do kosti misleć da ga neko oće opljačkat. Pa kad je valjda progovorila skužio da je tu nepoznatu osobu jučer poveo na vjenčanje. Nije je nikad vidio neneflajbanu, pa kad ju je konačno vidio nenaflajbanu zamro od šoka. Pa podnio zahtjev za razvod i tužio je da mu plati odštetu od dvadeset somova dolara zbog psihičke boli.
Znači ovako - da bi se izbjegle sudske zavrzlame i dizanje kredita u svrhu plaćanja odštetnog zahtjeva najbolje se šminkat vrlo malo, onak ofrlje, tek tolko da se malo istakne ono šta je dobro i prikrije ono šta ne valja. Šta ti vrijedi od sebe stvorit ženu kraj koje Šarliz Teron izgleda nikako kad se ne smiješ bez mejkapa pojavit pred odabranikom jer će u naletu panike skočit prek balkona. Eto teških tjelesnih povreda, traume, oštećenja vidnog polja...ko zna šta sve može nadrobit u zahtjevu za odštetom. Postoji i opcija čekat da zaspi pa se onda ić riješit slojeva sa lica, pa navijat alarm da se digneš dva sata prije njega pa se ić flajbat u kupaonu, al šta ak mu se pripiša a ti na pola posla? Šta ćeš reć, kog vraga radiš u kupaoni u pola pet ujutro a da on ne smije uć unutra? I obavezno nagurat vate u ključaonicu, da ne bi došo na ideju virit kroz nju pa ugledo strendžericu kak ordinira po njegovoj rođenoj kupaoni, još da policiju nazove zbog sumnje da je ubila njegovu ljubljenu ženu.
Zato vrlo oprezno sa doziranjem i nanošenjem podloge, pudera, podpudera, pudera i nadpudera, jer može doć do kataklizme epskih razmjera. Uostalom, ak mu se ne sviđate kakve jeste, čemu se krečit cijelog života i bit ono šta niste, pa i po cijenu da prolazi kraj vas ko kraj turskog groblja.



( photo by DrollFeed...da ne povjeruješ :)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.