27

četvrtak

prosinac

2018

Multipraktik koji nisam

Blago svima onima koji su imali tu sreću da se rode ko multipraktik talenti. Pa mic po mic svijetu pokazuju za šta su sve sposobni, znate ono - kad zašteka jedan talent odma nakon kratkog vremena iskrsava drugi, ničim izazvan, a u svrhu pokazivanja i dokazivanja umjetničkih kvaliteta širokog spektra.

Pa tak recimo počneš studirat talijanski i latinski, studiraš osam - devet godina i usput budeš po reality showovima, pa se malo igraš pjevačice, teve voditeljice, pa malo pišeš knjigu. Usput ispadaju verbalne bombe tipa:
- puno pozdravljam roditelje, naročito mamu i tatu ( šta je logično, zar roditelji moraju bit samo oni biološki, možeš i susjeda smatrat roditeljem )
- nekoga boli glavobolja, a neko ima gingivitis ( a nekoga i mozak boli, a i štošta drugo kad naleti na ovakvo poznavanje medicinske terminologije )
- on meditira pola sata a ja trideset minuta ( kud ćeš bolje, zna se i na sat; barem ne kasni kud krene, jedino možda ne zna jel pošla il je došla )
- da sam pilotkinja, definitivno bi upravljala vlakom ( znači i na to će doć red, pitanje je dana kad će bit prva žena koja je poletila vlakom i aterirala nakon vrlo kratkog leta, jebeš Valentinu Terješkovu šta će ovo bit )
- uvijek sam uključena u mobing, imam pet mobitela ( e to je umjetnica, uvijek dostupna i u mobingu, lakše ju je locirat nego američkog precjednika )
- ja ne da sam vatra nego me dva adrenalina ne bi mogla spojiti ( e sad šta je ovo trebalo značit to je jako dobro pitanje, al nebitno je šta znači jer zvuči vrlo efektno )

Ima toga još, al ne da mi se više prevodit. Ono šta je trenutno najvažnije jest sljedeće - otkrila je slikarski talent. Eno otvorilo joj i izložbu. Ima narisanih divnih konja, pa nešta faraona, pa žena pod suncobranom, pa nekakva tri puža plus gratis morska zvijezda ( ak sam dobro vidila, a i ne razumijem se baš u slikarstvo ). Cijena - sitnica, daš petsto eura i nosi kući nešta neviđeno još od vremena Rembrandta.

Ja sad čekam da mene prebaci u još neke umjetničke vode, pa neću valjda do smrti samo pisat. Barem da me krene ručni rad, da recimo proheklam il proštrikam pa da imam miljeića, stolnjaka i vesti i kapa za pokazat. Likovno nisam baš pretalentirana, to su više neprepoznatljivi šematski prikazi; jedino da uspijem ubijedit likovne kritičare i one neupućene da u sebi nosim umjetnički bunt, koji onda rezultira takvim neprepoznatljivim narisanim čudima.

Kud me nije rodilo ko multipraktik, sad sam očajna.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.