22

subota

prosinac

2018

Sve je pod kontrolom

Jel i vama sve po kući izgleda ko da je vebeer direktno ispraznio 32 komada direkt u interijer?

E sad mi je dosta; saću skuhat kavu i gledat "Dnevnik Bridget Jones" po stopedesetosmi put, uopće me više ne zanima ništa. Pokloni su kupljeni i zamotani, to je ono najvažnije; o interijeru ću razmišljat kad me prestanu bolit noge od hodanja i ruke od teglenja vrećica
Moja iskrena sućut onim ženicama koje imaju kletu sudbu da u dvorištima imaju uzidanu pecanu, jer treba speć i odojka ovih dana ( barem jednog, obično se utrpa neki kum il bratić il ko već ), pa kud sva muka i borba po kući tud još treba pazit da se muški oko pecane ne izmaknu kontroli. Mislim, izmaknut će oni kontroli, al pazit da prase ne bude reš pečeno do te mjere da se uopće neće moć skinut s ražnja, kak ćete ga s ražnjom unest i rasjeć, za ime Božje?
Kuhinja vam je sigurno ko da je i tamo ispraznilo još dodatno punjenje vebeera? Imam jako dobar recept - kupiš kilu i pol kupovnih kolača i zbogom, ko k njima - ko od njih. Ak su baš teški požderuhi, nek ih sami peku, pod uvjetom da potpišu izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika da će kupit novu kuhinju ak slastičarstvo pođe po zlu, pa izgori kompletna postava kuhinje koju ste teškom mukom oribali prošli tjedan. Kupaonu se svakako mora oprat još jednom, jer je promenada gora neg na bečkom Prateru, nonstop je neko unutra ( ako imate one šta peku već spomenutog odojka, možda je neko i povratio malo po pločicama pa nije vidio pa ostalo kiselit, vidjećete vi kad večeras krenete pod tuš ). Uglavnom, lom je na sve strane. Ko da niko u kući nije živio petnajst godina, a oni šta su bili prije držali i koze unutra da im ne bude zima. Prestrašno.
Pa sukladno tome, kava sam što nije zakipila, pa ću ja ležerno se ispružit ko carica i srkutat, praveći se da ne vidim sve šta me okružuje, jer sam polumrtva. Preporučujem da sve poduzmete iste korake, da nadolazeći Badnjak protekne u ugodnoj atmosferi, bez svađe oko toga kolko se puta dogovorilo da se ne treba nalokat dan i dva i tri prije Badnjaka i ulazit u očišćenu kuću ko u javni vece.

Ako ništa drugo, zato da ne morate same još i bor preksutra nasađivat; uz malo sreće možda se i poreže pa završi na kirurgiji, da s mirom možete peć ribu i kuhat blitvu dok on krvari po kolima hitne pomoći i zapomaže ko da se porađa. Uz još malo više sreće, ostaće u bolnici ( jer ga neće smjet šivat zbog četri i pol promila zarađena oko pecane ) pa ćete na miru dočekat porođenje Kristovo i zaspat s neviđenim osmijehom na licu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.