19

srijeda

prosinac

2018

Samo trpaj

Danas neka mi na pomoći budu svi sveci raspoloženi za pomoć šopingu nesklonoj ženi. Ja naime moram krenut u potjeru za nabavkom svega onog šta je neophodno u svakom domaćinstvu da bi Božić zasjao u punom sjaju.

Popis za kupovinu moraću zalijepit na unutarnju stranu jakne da ga opet ne zaboravim na stolu, jer toga tolko ima da me sve muka hvata. Na popisu nisu jedino rezervni kotač za tačke i brusni papir. Pa kad ja ubauljam u recimo Lidl, pa krenem ubacivat u kolica sol, šećer, ulje, brašno, jaja, krumpir, povrće za juhu, povrće za francusku, majonezu, sir, meso za juhu, ribu za Badnjak, meso za speć u komadu, rezervno meso ako pofali, meso za sarmu, crveni luk, bijeli luk, grah, pa nešta voća nek se šareni na stolu. Pa trenutni životni supatnik opetovano ima fiks ideju da se kupi cijela pura; ko prvo u zamrzivaču nema mjesta ni da se šibica gurne, ko drugo ne znam samo ko će je izjest cijelu, a i remeti mi koncepciju ustaljenog menija.
Kad se ustabili incident oko pure trpa se dalje gazirane sokove, negazirane sokove, mineralnu vodu, vino, pivu, još nešta sredstava za pranje, mirisne svijeće, kolače na kojima piše ručno rađeni ( ne razumijem čime bi inače trebali bit rađeni ), senf, hren, žele bomboni, one fine slane grickalice jer idu uz božićne filmove i uz njih se lakše vari sve drugo šta se pojede, smokve.
Već slutim da će uletit i neki božićni stoljnjak, možda i nove lampice za bor jer sam lani primijetila da ih par bojkotira svoju rasvjetnu funkciju. Pa salvete, kocke za potpalu, usput i neke flafi tople čarape sa božićnim motivima. Uglavnom ne znam kak ću to sve dogurat do blagajne, jer će onaj ko to obično radi bit smrtno uvrijeđen zbog jebene pure i pustiće me da sama glavinjam s tim pretovarenim kolicima. Pa dok to sve natrpam na onu traku, pa s trake u vrećice, pa s vrećicama u auto, pa nosi iz auta i istrpavaj iz vrećica.

Evo mi se već sad vrti u glavi i ruke su mi do poda od nošenja. Bilo bi idealno sve to prespavat; kud me nije rodilo ko medvjeda da izbjegnem gužvu po dućanima i predblagdansko grabanje s polica.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.