27

subota

listopad

2018

Moj najdraži frajer

Moj najdraži frajer sinoć je došao na spavanje kod mene. Ponio pidžamu, trenirku, naravno navijačku majicu i nove kostobrane. Pitam ga što je to.
- Pa kako ti ništa ne znaš ?! Jel znaš da ja treniram nogomet, i imam kopačke i one kak se zovu...štucne? E pa to ti ide ispod štucni, da me ne boli ako me neko slučajno udari. I daj mi ih nazad da spremim u ruksak, da se ne oštete.
Slaže kockice, gleda crtiće, sluša navijačke pjesme ( što bi se drugo i moglo slušati ) i uopće nije zainteresiran za kiseljenje kupusa. Došao se tek malo naviriti da vidi kako to izgleda.
- Mene ti zapravo više zanima sarma, znaš. Ovo još nije kiselo, jelda ? E pa kad bude kiselo onda ću ga možda gledati i jesti kad skuhaš sarmu.
Poslije večere idemo na spavanac. I dalje tvrdi da ja ne znam složit njegovu navijačku majicu, i sam je slaže, vrlo pažljivo i polako iako ju je zaflekao Kinder Buenom ( pa smo u panici djelomično skinuli flek vlažnom maramicom ).
U krevetu priča kako će moći kupiti puno dresova kad bude igrao za Arsenal, ja nastojim ostati ozbiljna, a onda prebacuje temu.
- Ja znam koliko ti voliš pričati o gepardima; misliš da već spavaju tamo u Africi ? Pa valjda su večerali i spavaju. Oni ti ne vole jesti namaz i pecivo i sladoled.
Konačno zaspi; ušuškam ga i razmišljam koliko je sreće to prekrasno dijete unijelo u moj život, zajedno sa manjim drugim najdražim frajerom koji sad progovara a ja ne smijem pred prvim najdražim frajerom pokazivati previše interesa jer je nos odmah na plafonu.

Danas je za ručak naručio pečenu piletinu i krumpir i zelenu salatu. Jede i svako malo gura ručicu, da pipnem i provjerim koliko je ojačao.
- Daj mi molim te i malo soka od jabuke, i od njega rastu mišići.
Poslije ručka otišli smo na groblje, očistiti vječni dom mojih roditelja. I on mora sudjelovati, kupi lišće i čupka neke biljčice koje su nikle iz bijelog kamena, tvrdeći da će oni sigurno biti sretni kad vide da im je sve čisto. Moli "Anđele dragi" i pita zašto ja ne molim. Kažem mu da ja molim neke druge molitve za njih.
- Onda dobro, važno je da moliš.

Odlazi doma uz mahanje i slanje pusa, noseći svome bratu jedan Kinder Bueno kojeg je sačuvao za njega.
Znate što ću vam reći ? To je bezuvjetna, silna ljubav i radost. Za to se živi.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.