21

subota

travanj

2018

Jel moguća odgoda apokalipse?

Eto kakve sam ja sreće.

Konačno dočekam da 23. travnja, u Noći knjige, malo ispromoviram svoju pisanu riječ, kadli šta? Ja nemrem vjerovat, al za 23.travnja opet najavljen smak svijeta. Onaj šta je već najavljivo iks osamsto puta sve smakove do sada ( zadnji za rujan prošle godine, pa ga prebacio za listopad iste godine ) najavljuje najnoviji smak eto baš u ponedjeljak.
E pa našo je pravi dan, od svih dana u idućem tjednu. Ja odabrala najbolje od najboljeg šta imam za pročitat ( znate vi koja je to muka? ). Dogovorila kod frizerke termin, da budem onak izglednija, popeglala haljinu, kupila čarape, sve nariktano samo čeka da se u ponedjeljak obučem.
Ljudi polijepili plakate, svi jedva čekaju da se ja pojavim i krenem u ekspoze, a on se raspiso ko Krleža kak će se poravnat Sunce, Mjesec i Jupiter u zviježđu Djevice, pa dolazi onaj jebeni planet Nibiru ( kojeg niko nikad nije vidio osim njega ), pa dolazi Treći svjetski rat i svaštanešta.
Ja sam u sto čuda. Ne znam kak da iskopam njegovu mejladresu, da ga zamolim da odgodi smak barem za utorak. Kad je već dogovoreno nema smisla da mi sad smak svijeta sve pokvari.
Napišem čovjeku - dragi Dejvide, ja sam sigurna da ćeš ti ( a nakon šta pročitaš dio mojih za sada nesabranih djela ) učinit sve da se to sveopće rasulo pomakne za samo 24 sata, da na miru pročitam pred ljudima to šta trebam, da malo pojedemo i popijemo pa svak sebi. A ti molim te riješi onda da taj kijamet sastavi u utorak; il možda bolje u srijedu, dok pročitam na portalima osvrte. I pošaljem u prilogu par odabranih kremdelakrem svojih crtica, i sigurna sam da će on promptno reagirat i uvažit moju opravdanu kuknjavu.

Vi se isto okanite rmbanja, poljodjelskih radova, košnje trave, nedajbože krečenja il krčenja špajzi il takvih gluparija prek vikenda; šta ćete se patit jer eto apokalipse već u ponedjeljak. I molite svevišnjeg da mi upali ovaj ljubazni mejl koji pod hitno moram poslat, nije ni taj Dejvid svemoguć pa da u zadnji čas to sve stopira.

Baš nemam sreće, al nikako.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.