20

petak

travanj

2018

Jelenin monolog

Ja znam da sve znate o seljačkoj buni, al moja mi ženska intuicija govori da pojma nemate u kojoj je mjeri žena Franje Tahija mogla utjecat na odluke i krvoločnost pobjednika. Evo kako.

Zamislite sve te plemićke glave, okupljene u Tahijevom salonu, vijećaju o tome kak najbolje razgulit i zaustavit pobunjene kmetove, kad eto Jelene.
-Ja koda govorim na kineskom, jel Franjo? Opet ste obuveni ušli u salon. Jebe se vama šta je pol sluškinja ošlo za muževima bunit se za njihovu pravicu. Eto tepih opet pun i blata i balege. A rekla sam vam neki dan da vas neću vidjet u čizmetinama unutra. Ajmo prvo razmaknut stol i stolce i s tepihom van, pa ćete ga iznijet i dat onim dangubama od vojnika vani da ga očiste, ionak čekaju kmetove da navale.
( Dečki se malo nećkaju, pogledavaju Tahija, on im očima pokazuje da se prime razmicanja namještaja i vađenja tepiha )
- Ajmo, šta se čeka? Ja ponavljat neću. Alapiću, ne kolutaj očima, čujem te. I još je jedan tapecirung na stolcu propaljen?! Krasno, sad više nećete ni pušit u salonu. Ja da vidim ko će zapalit, poješće cigaru. E tako...sad polako s tepihom van, i da je do navečer nazad, čist ko suza. A vi se svi odma izut...ajmo, ajmo. Bar ćete otić noge oprat, da se ne podavite od tog smrada iz čarapa.
( Dečki se izuvaju, nije im baš pravo al ko će joj reć da neće ? )
- E da, kad sam već tu, ručak je za sat i pol; kiselo zelje i krumpir, mesa nema jer ste sve požderali. Pa ako bi vaše milosti isto nekog poslali da se malo lovi po šumi, pa nek čereče i peku vani, kuvarica je na izmaku snaga od kuvanja za vaše fine guzice. I daj više prekinite pišat uz ulaz, sve se smrzne, onaj mali šta loži vatre jutros je skoro vrat ulomio noseći drva. Još mi samo fali da i bez njega ostanem. Franjo, za sat i pol jelo je na stolu, nemoj da dolazim po vas. I izut se i pred blagovaonom, jel jasno?

Jelena izlazi, plemići gledaju Tahija, on sliježe ramenima - a gle dečki, PMS u najgoroj fazi, sutra će bit još gora. Zato nastojte da šta prije okončamo ovo sranje s kmetovima, jer ak joj zakasni dva tri dana...bolje da nas nema. Pa kad budemo rješavali pobunjenike, zamislite na svakom od njih Jeleninu glavu, meni za ljubav. Al ćemo je iskasapit, da je rođena mati ne bi prepoznala, pa nek onda zvrnda o tepihu i salonu i blatu i balegi. Jebemti dan kad sam se oženio.


To je naprosto moralo bit tako :)


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.