03

utorak

travanj

2018

Balkonski problemi

Jel možete vi uopće sebi predočit kak je to izgledalo kad je Romeo bio ispod balkona i ofiro s Julijom?

Javne rasvjete bilo nije, znači trebalo mu je pun kufer vremena da po mrkloj mrakači prvo potrefi kuću, a onda i da na balkonu u istoj toj mrakači prepozna jel to zbilja Julija njega čeka il je neka od sluškinja izašla prolit noćnu posudu. Jer ak je ovo drugo, eto nepredviđene situacije; kud nije njegova voljena, tud zaudara ko prerijski šakal jer ga je zalilo s balkona nečijim jučerašnjim ručkom.
Dalje, sigurna sam da ga je vrat bolio do iznemoglosti; trebaš ti sine stajat i gledat prema gore, pokušavajuć vidjet svoju ljubljenu, pa to su nakon tjedan dva ofiranja bolovi za poludit, ko zna jel uopće i držo glavu normalno od tolikog gledanja prema gore.
Pa mora tiše pričat da ga ne čuje niko od ukućana i molit Svevišnjeg da ona dobro razumije svaku riječ, zbog eventualnih nesporazuma ( on recimo šaptom kaže: "Na lahkom krilu ljubavi taj zid preletjeh", a ona krivo čuje pa misli da je reko : "Kako bi te sad pritisno uza zid" i pobere se s balkona, a ti Romeo lupaj glavu čime si je uvrijedio ).
Pa se nada da neće naić kakvo gladno pašče i napast ga dok čami ispod balkona i čeka da se ona ukaže, jer ne vidi ni samog sebe a kamoli da se obrani.
Pa ako udari nevrijeme kisne ko budala, kišobran je izmislilo parsto godina kasnije, a ne bi htio da ona pomisli kak je mekušac pa rađe leži u toplom krevetu neg da njoj između dva udara groma govori kak je divna i jedina za njega.
Pa kad konačno kucne čas da se popne na balkon, ne zna bil se probo popet il joj prizno da se po mrklom mraku jedva popne uz stepenice a kamoli na balkon na koji ona jedva stane, i da je zbog njene sigurnosti bolje da ipak ostane dolje ( ajde šta bi se on strmopizdio, al u toj teškoj mrakači krene se u padu primit za bilo šta pa lapi svoju ljubljenu i izubijaju se obadvoje ko kreteni ).

Šta je je, danas je puno lakše ofirat; šibnu poruku il nazovu, sve osvijetljeno ko u Betlehemu, nema kočenja vrata i stajanja do koje dobe noći pod balkonom. Šekspir bi se satro od muke da napiše Romea i Juliju u današnje doba.




( fotka culturetrip )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.