27

utorak

ožujak

2018

I Bog vozi Mercedes

Pitalo našu precjednicu vezano za kupnju borbenih aviona ( fala Bogu da će više promijenit MIG-ove, sve me bilo strah da se koji ne strmopizdi k meni u dvorište kad preleti, il da mu ne otpadne koji dio pa da još pilot se mora katapultirat, ode mi živica u vražju mater ).

E sad, dilema je bila kupit stari model F-16 Barak il novi švedski Gripen ( mislim ja se u to razumijem ko Marica u jednu stvar, al čim kažu stari model...), al na kraju ni jedno ni drugo nego će se izgleda uzet rabljeni izraelski avioni. Riješili se jedne krame, uzeće se druga krama. A i šta će nam bolji, mirnodopski su uvjeti. Uostalom, ak su valjali Izraelcima šta ne bi nama ( jedino ne znam kolko su stari, jel pamte nošenje Zavjetnog kovčega sa Svetog brda il su nešto noviji modeli ).

I onda naša precjednica kaže da bi najradije kad bi se mogli kupit novi avioni al eto nemre se potrošit novce koje nemate na zrakoplove, a koji vam trebaju za obrazovanje, za socijalna pitanja i za sve ostalo. Znači love uopće nema?! Pa za nas je Hudini i Dejvid Koperfild mala maca. Mi nepostojećim parama rješavamo postojeće probleme. I onda dalje precjednica kaže da bi i ona najrađe kupila novi Mercedes al onda ne bi imala za hranu.

Ja sam konsternirana; pa kad je još Zdenka Kovačiček pjevala da i Bog vozi Mercedes, a žena koja je precjednica nema za Mečku? ( Ja kad bi bila na toj poziciji iskreno ne bi odabrala Mercedes, bez obzira na Kovačičekicu; ja bi birala Audi. To su pile samo take, ne znaš ni vrata otvorit a kamoli šta drugo. I ak ne bi bilo para - pa ima brate lizing, imaju krediti, pa neću na biciklu putovat šta po državi, šta po svijetu. Šta mislite kolko treba okretat pedale recimo do Argentine? Odoše tabani, kičma, sinusi, sve ode; i još na biciklu se javljat na mobitel i potpisivat sve šta treba...nema šanse. Pa svako malo pumpaj gume, pa svako malo naleti neka budala i skreći u jarak, pa izlazi iz jarka i laj za njim da kud gleda i da jel zna ko si ti. Tak da...moj odabir bi bio Vorsprung durch Technik. Da se zna, ak bi me slučajno odabralo ).


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.