Return of ALTEREGO

srijeda, 29.02.2012.

Što se sprema u AdriaEntertainmentu

MADONNA 11.06.2012. ZAGREB STADION MAKSIMIR Ulaznice za koncert najočekivanijeg koncerta godine u prodaju krenule su u petak, 17. veljače. Mogu se kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima našeg ticketing partnera Eventima, a online kupovina je također moguća preko www.eventim.hr. Jučerašnji start prodaje preko Madonninog Fan kluba Icon je bio fantastičan. Prodano je 450 ulaznica u samo 2 sata prodaje, što jasno govori da će se za ovaj koncert tražiti ulaznica više. VIP LOŽA 1790 kn, FAN PIT 990kn, ZAPAD DOLJE 590kn, ZAPAD GORE I ISTOK 530kn, TEREN 490kn, SJEVER DOLJE 350kn, SJEVER GORE 230kn Posebni paketi koji se mogu kupiti samo preko interneta (www.eventim.hr). STING, 27.6. ARENA ZAGREB Skladatelj, pjevač, autor, glumac i aktivist – Sting, od nedavno se bavi i sasvim drugačijim hobijem. U Toskani, Sting i Trudie Styler pod imenom Il Palagio proizvode vino, maslinovo ulje i med! Trenutno je dostupno samo kupcima u Velikoj Britaniji i na www.palagioproducts.com . Villa Il Palagio se elegantno smjestila na vrhu brežuljka, s pogledom na toskansku okolicu. Il Palagio povijest koja seže još u 1700. godinu. Stingu i Trudie sprvi zapela je za oko 1999, godine i tad je bila u prilično zapuštena i oronula. S ljubavlju su obnovili kuću i zemljište te imanju Il Palagio vratili nekadašnju ljepotu i slavu. Vina iz grožđa koje je sazrilo pod toskanskim suncem nose elegantna i simbolična imena: Sister moon, When we dance, Casino delle vie. Čisto i ukusno ulje se dobiva iz stogodišnjih maslina koje se svake godine ručno beru. Dostupne su razne vrste meda svaki sa svojim posebnim okusom i cvjetnom notom koju mu daju slavna duga i sunčana toskanska ljeta. Il Palagio se danas ističe svojom karakterističnom proizvodnjom. Osim proizvodnje vina, meda i maslinovog ulja, plan Stinga i Trudie je otvoriti farmu i trgovinu u kojoj će biti dostupno sve proizvedeno i uzgojeno na imanju, uključujući svježe povrće i voće te lokalne salame. U skoroj budućnosti autohtoni Palagio proizvodi po prvi puta će biti dostupni i moći će se naručiti on-line - izravno iz srca Toskane do Vaših vrata. Miljenik hrvatske publike – Sting, zajedno sa svojim bendom dolazi u Zagreb, 27. lipnja 2012. kako bi izveo svoje proslavljene hitove, u svom originalnom, rockerskom izdanju. Sting voli Hrvatsku i Hrvatska voli Stinga! Njegov 5. dolazak u Hrvatsku pokazuje kako je naša publika zaslužila punu pažnju ovog naočitog izvođača. Svoju 25 godina dugu samostalnu karijeru proslavit će i sa svojim hrvatskim fanovima uz svoje najveće hitove. Za razliku od prošlog puta, kada je oduševio u svom novom ruhu s orkestrom, ovoga puta dolazi kao Roker- upravo onako kako mu i najbolje pristaje. Ulaznice se mogu kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr. Cijene ulaznica su slijedeće: PARTER : ……………..300 kn, TRIBINA DOLJE :…….360 kn, LOŽA: ………………….640 kn


 



RED HOT CHILI PEPPERS, 29.8. HIPODROM Zagreb Najava koncerta RED HOT CHILI PEPPERSA u Zagrebu očekivano je zagrijala hrvatske fanove i publiku, pa ne iznenađuje da je u četiri sata prodano skoro 5000 ulaznica, nakon što su puštene u prodaju... Ulaznice se prodaju na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, a prodaja preko interneta (na www.eventim.hr). Obzirom na veliku potražnju, očekujemo da će HOT PIT biti vrlo brzo rasprodan, kao i tribine. U prodaji je 25 000 ulaznica. Cijene ulaznica, stajanje: 350kn, HOT PIT: 450kn, Sjedenje: 550kn

29.02.2012. u 22:19 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 28.02.2012.

Nove koncertne novosti


ZAZ, 3.6. BOĆARSKI DOM ZAGREB
Premijerni nastup francuske pjevačice Zaz pred hrvatskom publikom je rasprodan, upravo je javio organizator Menart Booking. Koncert će se održati u Boćarskom domu u Zagrebu 3. lipnja, a da se rasproda više od 3000 ulaznica bilo je potrebno točno mjesec dana.Iz Menarta poručuju da su svjesni interesa koji vlada za koncertom i da rade na tome da se koncert preseli u dvoranu većeg kapaciteta. Finalna odluka nije naša a o njoj ćete biti pravovremeno obaviješteni.



2 CELLOS + ZAGREBAČKA FILHARMONIJA - 12.6. ARENA ZAGREB
2Cellos održat će 12. lipnja veliki koncert u Areni Zagreb. Na pozornici će im se pridružiti Zagrebačka filharmonija, a Luka Šulić i Stjepan Hauser odsvirat će pjesme s prvijenca, nekoliko klasičnih skladbi, ali i iznenađenja."Nastup u Areni je nešto što čekamo s velikim uzbuđenjem i odgovornošću! Drago nam je da će nam se u prvom, klasičnom dijelu koncerta priključiti i Zagrebačka filharmonija koja će uveličati tu večer.
Pozivamo vas da se priključite ovom megaspektaklu, jer ćemo mi dati apsolutno sve od sebe da to bude naš najveći spektakl do sada!" poručuju dečki s još uvijek aktualne američke turneje sa Sir Eltonom Johnom.Informacije o ulaznicama i prodajnim mjestima bit će poznate uskoro



STING, 27.6. ARENA ZAGREB
Live Nation I Adria Entertainment ponosno najavljuju ponovni dolazak miljenika hrvatske publike – Sting, zajedno sa svojim bendom u Zagreb dolazi 27. lipnja kako bi izveo sve svoje proslavljene hitove, u svom originalnom, rockerskom izdanju. Da se Zagreb i Sting vole javno, već je dokazano mnogo puta, a njegov 5. dolazak u Hrvatsku pokazuje da je naša publika zaslužila punu pažnju ovog naočitog izvođača. Svoju 25 godina dugu samostalnu karijeru želi proslaviti sa svojim hrvatskim fanovima s kojima će se podsjetiti na svoje najveće hitove, no za razliku od prošlog puta, kada je oduševio u svom novom ruhu s orkestrom, ovoga puta dolazi kao punokrvni rocker- upravo onako kako mu i najbolje pristaje. Skladatelj, pjevač, autor, glumac i aktivist – Sting je potvrdio da se u svim ovim ulogama snašao vrhunski i s lakoćom. Rođen u Newcastleu, Sting se u London odselio 1977 i osnovao The Police sa Stewart Copelandom i Andy Summersom. Bend je objavio pet albuma, osvojio šest Grammya i 2003. godine primljen je u Rock and Roll Hall of Fame. Od 1985 Sting je objavio 13 samostalnih albuma. Kako bi obilježio 25 godina svoje slol karijere, nedavno je objavio kolekciju The Best of 25 Years, dvostruko izdanje svojih najvećih hitova. Kao jedan od najposebnijih i izrazito cijenjenih izvođača, prodao je skoro 100 milijuna albuma od svoje karijere s The Police pa sve do solo karijere, osvojio 10 Grammya, Golden Globe nagradu, Emmy i tri nominacije za najprestižniju nagradu Oscar. Ove godine, Sting će izvoditi sve svoje proslavljene hitove u Zagrebu, 27. lipnja u zagrebačkoj Areni.
Ulaznice za ovaj sirovu svirku u prodaju kreću 2. ožujka na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima. Cijene ulaznica su kako slijedi:
PARTER : 300 kn, TRIBINA DOLJE: 360 kn, LOŽA: 640 kn
Ulaznice se mogu kupiti i online na www.eventim.hr.



THE CULT, 3.7. SPALADIUM SPLIT
U 2012. godini žestoki rock će definitivno tresti cijelu Dalmaciju. Nakon Metalfesta, najavljenog za početak lipnja 2012. u Zadru, 'Spaladium Rock Projekt' predstavlja ispunjenje želja splitskih rockera, da se Split napokon nađe na stalnoj međunarodnoj koncertnoj ruti velikih svjetskih glazbenih superzvijezda.'Spaladium Rock projekt', projekt je koji će grad Split ovog ljeta učiniti rock metropolom u Hrvatskoj, jer u sklopu projekta tijekom srpnja u Spaladium Areni gledat ćemo istinske legende svjetske glazbene rock scene, koje još uvijek po svijetu pune najveće koncertne prostore. Britanske rock legende The Cult Arenu će napuniti 3. srpnja, dok će 'Projekt' biti zaključen velikim koncertom legendarnih Guns N' Roses.Pretprodaja ulaznica za koncert grupe The Cult započinje u četvrtak, 8. ožujka na svim uobičajenim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu - glazbena knjižara Rockmark, Berislavićeva 13 te na Muzika.hr - kupovina ulaznica) po posebno sniženoj promotivnoj cijeni, koja će do 24. ožujka iznositi 190 kuna. Nakon tog datuma cijena za parter bit 220 kuna, a za tribine 240 kuna. Vip ulaznice iznose 400 kuna.The Cult je jedan od najznačajnijih britanskih rock bendova '80-ih i '90-ih, a u 2012. godini spreman je za najveći izazov karijere. Svoj deveti album "Choice of Wapon" objavljuje u svibnju, ponovno sa čuvenim producentom Bob Rockom, koji je producirao njihov kultni album "Sonic Temple", s kojim su The Cult dotaknuli najveće vrhunce karijere.


GUNS'N'ROSES 17.7. SPALADIUM SPLIT
Rock 'odmetnici' iz sunčane Kalifornije, Guns N' Roses, po drugi puta dolaze u Hrvatsku, nakon što su u rujnu 2010. u punoj Areni Zagreb bacili u trans sve obožavatelje koji su ih godinama nestrpljivo čekali. Ovoga puta dolaze u Split, s materijalom za novi album, pa će tako posjetitelji koncerta, koji će se održati 17. srpnja u Spaladium Areni, imati ekskluzivnu prigodu čuti neke od najnovijih budućih hitova.
Organizatori koncerta objavili su cijene ulaznica za njihov koncert, te će cijena za parter biti 290 kuna, za gornje tribine 320 kuna, fan pit će biti ograničen na 1000 ulaznica i koštat će 350 kuna, dok će VIP ulaznice koštati 500 kuna. Pretprodajna mjesta bit će objavljena na press konferenciji koja će se održati 8. ožujka u Splitu. Za ovaj će koncert, po prvi put od otvaranja Arene, 'layout' biti podešen tako da će se maknuti donje tribine i parter biti glavno mjesto okupljanja. Zbog najavljene specijalne postave dvorane, kapacitet će biti strogo ograničen na 10.000 posjetitelja, a kako je Spaladium Arena poznata kao dvorana s najboljom akustikom u Hrvatskoj, spektakl je zagarantiran.

28.02.2012. u 15:35 • 0 KomentaraPrint#

petak, 24.02.2012.

Izložba STRAIGHT TO R'N'R ide na turneju



Nakon zapaženih kritika fotografske i likovne struke te izvrsnog prijema publike, jedini logičan sljedeći korak za autore izložbe koncertnih fotografija "Straight to r'n'r" bila je - turneja po hrvatskim gradovima!
Nakon zagrebačke premijere izložbe u prosincu u Caffeu "Rocknroller/Rockstar", Anastazija Vržina i Željko Jelenski odlučili su ovu uspješnu izložbu i glazbeni r'n'r duh prenijeti i u ostale gradove Lijepe naše:

- Prva stanica na turneji bit će gostovanje u Križevcima u vrijeme Culture Shock Festivala u Klubu Kulture od 8. - 31. ožujka pod pokroviteljstvom glazbenog portala www.soundguardian.com s kojim Anastazija Vržina surađuje kao glazbeni novinar i kritičar, sklopu serije radionica o koncertnoj fotografiji koje organizira spomenuti portal a na kojima će jedan od predavača biti i Željko Jelenski.
- Iz Križevaca se "Straight to r'n'r" seli na more također na tri tjedna - u rockerski grad Rijeku, u Galeriju Palach s otvorenjem 27. travnja do 17. svibnja.
- Još jedna postaja na turneji s "K" slovom - u Karlovcu izložbu "Straight to r'n'r" ugošćuje Likovni salon Gradske knjižnice I.G. Kovačić od 21. svibnja do 2. lipnja.
Za lipanj je bilo planirano da se izložba i autori malo "odmore", no čini se - za to ne postoje garancije!
- Sve jednom, a pogotovo ljeti, stigne i u Dubrovnik i Cavtat pa tako i "Straight to r'n'r" - od 7. srpnja izložba će najprije biti postavljena u "LivingRoom Rock Baru" u Dubrovniku, a zatim će do kraja kolovoza pokušati zainteresirati i Romana Abramoviča u Cavtatu, ukoliko se ovaj odluči iskrcati na obalu. Može i Jon Bon Jovi, a niti Angeline se autori neće braniti.
p.s. U kolovozu će izložba možda na kratko "pobjeći" iz dubrovačko-neretvanske županije do jednog prekrasnog dalmatinskog grada i ljetnog festivala, ali...pssst!
- U jesen se izložba vraća na kontinent - zov baroknog Varaždina za rock'n'rollom već je sada prejak, a Samoborcima će feštanje na Fašniku biti još predaleko, pa će feštu napraviti sa "Straight to r'n'r" u Gradskoj knjižnici od 26. listopada do 26. studenog!


Ali to nije sve!
Autori su u utorak navečer gostovali na HTV2 u novoj i odličnoj televizijskoj glazbenoj emisiji pod nazivom "Ružiona", prilog o izložbi "Straight to r'n'r" uz nekoliko internih pričica o snimanju Beyonce, Rammsteina...
Pogledajte prilog!

24.02.2012. u 01:52 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 21.02.2012.

Nova brojka "malih" odličnih koncerata



KYUSS LIVES! TVORNICA KULTURE, ZAGREB - 30.5.
Glasina koja već neko vrijeme kruži našom scenom danas je dobila svoju potvrdu.
Najveći, najlegendarniji i najvoljeniji stoner rock band svih vremena, mitski kalifornijski Kyuss, u svojoj trenutnoj postavi Kyuss Lives! dolaze na svoj premijerni nastup na ovim prostorima u srijedu 30.05.2012., u zagrebačku Tvornicu kulture.
Band koji je udario temelje zvuku koji će se kasnije toliko masivno kopirati i band koji je iza sebe ostavio apsolutno najznačajnije albume stoner rock žanra, nakon 15 godina pauze vratio se na svjetske pozornice u postavi koja uključuje 3 od 4 originalna člana - John Garcia na vokalu, Brant Bjork na bubnjevima i Nick Oliveri na bassu. Jedini koji nedostaje legendarni je Josh Homme, kasnije osnivač Queens Of The Stone Age, no i gitarist koji je odobrio trenutnu postavu Kyussa, te čak nekoliko puta i nastupio s njima. John Garcia je jednom prilikom izjavio da bez Hommea nema Kyussa, stoga se grupa odlučila za novo ime, a umjesto Hommea gitaru svira Belgijanac Bruno Fevery. Ulaznice za Kyuss Lives! u prodaji su na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na www.eventim.hr



ROKAJ FESTIVAL, ZAGREBAČKI VELESAJAM, 7. I 8. LIPANJ 2012.
Rokaj drži do obećanja da će ovogodišnje izdanje predstavljati 2 dana potpunog glazbenog ludila, uz najbolje od široke lepeze glazbenih stilova. U prilogu tome idu i nova potvrđena imena koja uključuju kultnu figuru britanskog hip hopa Roots Manuvu, legendu regionalne MC scene Generala Wooa i sjajnu riječku punk rock mašinu Pasi! Trenutni line up Rokaj Festa, uz ovdje najavljene izvođače, uključuje još i TBF, Slayer, Mastodon, Lagwagon, Enter Shikari, Gojiru, S.A.R.S., Pips,Chips&Videoclips i Gojiru, a još izvođača bit će objavljeno već slijedeći tjedan.
Uz do sada objavljenih 12 izvođača, Rokaj je tek prešao trećinu svog ovogodišnjeg line up-a.
Od petka 24.02. pa do 31.05. dvodnevna festivalska ulaznica iznositi će 230 kn, a u posljednjem tjednu uoči festivala, dakle od 01.06. do 07.06. cijena će biti 260 kn.



Prvi paket festivalskih ulaznica za festival Terraneo je rasprodan! Da podsjetimo, 01. veljače 2012. u prodaju je krenuo poseban paket od 1000 festivalskih ulaznica po cijeni od 290kn. Slijedeći paket festivalskih ulaznica kreće u prodaju 01. ožujka 2012., nakon objave prvog dijela izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju festivala. Ulaznice za festival Terraneo moći ćete kupiti na ovlaštenim prodajnim mjestima, a to su: Dirty Old Shop, klub Purgeraj, glazbena knjižara Rockmark (Zagreb), poslovnica Dallas Recordsa te fast food bar Šešula u Šibeniku kao i sva prodajna mjesta u sustavu Eventima diljem Hrvatske te online na www.eventim.hr.
Drugo izdanje glazbenog festivala Terraneo održati će se od 07. – 09. kolovoza 2012. godine u Šibeniku. Tri dana odličnog glazbenog programa i pet dana kampiranja uz mnoštvo zabavnih programa zovu vas na savršen ljetni provod na Jadranu.
Svježe informacije o prvom dijelu glazbenog programa očekujte uskoro.


21.02.2012. u 10:49 • 0 KomentaraPrint#

Ako ostanemo bez Tvornice kulture, kamo mi to idemo?



Bez puno komentara s moje strane osim ono što ste pročitali u naslovu jr tom rečenicom sam sve rekla- prenosim što se danas događalo u Tvornici kulture u Zagrebu na pressici...

Iako je veliki pogon Tvornice kulture službeno zatvoren radom inspekcije, u njemu je danas, točno u podne počela konferencija za novinare u kojoj su se tvorničari i prijatelji izjasnili o trenutačnoj situaciji koja je zajahala za vrat ovom velikom katapultu kulture u regiji. Lijepo je bilo, barem na kratko ponovo vidjeti punu dvoranu u kojoj su se umjesto preglasnih izvođača nalazili novinari, glazbenici (bili su tihi), prijatelji i slučajni prolaznici. Svi su došli s jednim razlogom, saznati što se događa i kome smeta kultura? Susjedima? Inspekciji ili nekom trećem?

Tko, što, kad, gdje i s kim u Tvornici kulture?

- Nakon 12 godina poslovanja, u travnju 2011. godine nova uprava je preuzela Tvornici kulture. Započelo je potpuno preuređenje ruševnog zdanja, oplemenjivanje novog prostora najmodernijom opremom i rasvjetom, sagrađeni su novi dodatni zidovi za izolaciju buke, dodatna izolacijska ulazna vrata. Misija Tvornice kulture bila je postati regionalni Centar urbane kulture u svim njenim inačicama: Glazba, kazalište, film, književnost…

- Umjetnički voditelj postaje Mate Škugor, dokazan u svom kulturnom djelovanju kroz programe i festivale: Žedno uho, N.O. Jazz. Terraneo.

- Kada se činilo da misija u potpunosti uspijeva (preko 150 glazbenih, kazališnih i književnih događaja od mjeseca rujna do danas, već dogovoreni svakodnevni koncerti do kraja lipnja ove godine), nastaje potpuna agonija u poslovanju izazvana birokratskim tumačenjima Zakona o zaštiti od buke. Prvo klub gubi minimalno tehničke uvjete za rad nakon uvođenja nove modernije opreme (svaka nova oprema zahtijeva nova mjerenja, bez obzira što je snaga opreme ista, a promijenjena je samo kvaliteta), a zatim se odbacuje nekoliko mjerenja ovlaštenih i licenciranih mjeritelja od strane Sanitarne inspekcije zbog raznih razloga: mjereno je na pretihom koncertu (China Women), zatim na bučnom koncertu treba napraviti još dodatna mjerenja jer neki stanari koji tuže Tvornicu ne dozvoljavaju mjerenja u svojim stanovima, nova i nova mjerenja izolacija zidova...

- Klub je do sada imao ukupno 5 mjerenja buke koja su pokazala pozitivne rezultate u okvirima Zakona u korist Tvornice. Nadležne inspekcije odbacuju najnovije izvještaje jer buka nije mjerena u stanovima stanara koji imaju oritužbe, a u isto vrijeme isti stanari ne dozoljavaju mjerenje u svojim stanovima.

- Finale svega je konačno zatvaranje Velikog pogona Tvornice kulture iako su i zadnji rezultati mjerenja pozitivni za Tvornicu i Tvornica očekuje pozitivno rješenje za rad jer je predana sva dokumentacija o ispravnim mjerenjima.

- Kako bi pokazale iskrene namjere, Tvornica kulture je još jednom spremna ponoviti mjerenja u stanovima susjeda koji imaju pritužbe. Početkom sutrašnjeg dana, Tvornica kulture će naručiti ponovna mjerenja buke ovlaštenih mjeritelja.

Tema PRESS konferencije su bile i neke nelogičnosti djela zakona o zaštiti buke, te su se na to posebno osvrnuli HGU, uduga promotora HR, predstavnici glazbenika HR, koji će u skorije vrijeme predstaviti svoje prijedloge o izmjeni Zakona o zaštiti buke nadležnom Ministarstvu po uzoru na neke zakone u Evropskoj Uniji (Švicarska).

O podršci nastavku rada Tvornice kulture i nelogičnosti o Zakonu o zaštiti buke na PRESS konferenciji su govorili:

Mate Škugor - umjetnički direktor Tvornice kulture (Žedno uho, N.O. Jazz. Terraneo...)
Dražen Goreta - direktor marketinga Tvornice kulture
Zoran Marić - predsjednik udruge promotora PROMO ( Inmusic Festival, Rokaj Fest, Terraneo...)
Zvonimir Bučević - Hrvatska glazbena unija
Didi - manager grupe Overflow, i The Bambi Molesters - najbolji izvozni glazbeni brend
Mile Kekin – Hladno pivo
Lidija Samardžija – manager Gibonia i Damira Urbana

Uz veliki broj prisutnih glazbenika dobili smo i mnoga pisma podrške raznih izvođača i kulturnih radnika od kojih su mnogi radili i nastupali u Tvornici kulture. Pisma je na PRESS konferenciji nazočnima čitala Ida Prestar, koordinatorica konferencije.

21.02.2012. u 09:36 • 3 KomentaraPrint#

subota, 18.02.2012.

Tarja, Dropkick & Walkabouts - trio fantastikus koncerata

Eh, da ja kasnim non stop s reportima, ali tko će to stizati kada je svaki dan neki kocnert.... ali zato sam na fejsbuku aktivnija uploadati fotke, pa se slobodno prebacite gledati tamo što se zbiva :))

dakle..


The Walkabouts, 17.1. Tvornica, Zagreb


Zamalo sam propustila ovaj koncert i tek sada znam što bi propustila da jesam. Bend koji je usko (a pjevač Chris Eckman još uvijek) i koji je na neki način dodatno pomogao našim Bambi Molestersima da se probiju jer bend koji sjajno svira, ima jednako sjajne vokale (Chris i Carla) a oni koji baš ne pratite i povezujete (kao ja, to mi je konstantna boljka) bendove (imena) s glazbom - začudili bi se koliko dobrih i poznatih pjesama imaju. Jedna vrlo opuštajuća ali dinamična alt rock večer.










Dropkick Murphys, 22.1. Tvonica, Zagreb

Dakle tko nije uživo vidio ove irske punk--rocker nije vidio ništa. Postoje dugih godina a jednako su ludi kao i na početku. Sjajna irsko-hrvatska veselica, prašenje sve u šesnaest - to su DM (ne depeche mode, jel?) - a to najbolje zna i SPringsteen s obirom da je već svirao s njima na pozrnici.
Meni su bili odlični ali - nije punk - my cup of tea...









Tarja Turunen, 23.1. Boogaloo, Zagreb

Ex- kraljica Nightwisha (nije NIghtwish isto bez nje) sasvim se dobro snalazi i sama uostalom ako ne vjerujete pogledajte fotke. Sjajan koncert, dramatike ko u priči, publika luda za njom - sve u svemu - odličan kocnert, pjeva da se zmrzneš, ali što je još bitnije...ona je showewoman od glave pa do pete..










18.02.2012. u 17:13 • 0 KomentaraPrint#

petak, 17.02.2012.

Maksim(o) i Massimo - duet par excellance

Ovaj je mjesec (i prethodni) pun sjajnih koncerata. IZmeđšu hrpe stranaca - našli se i par naših - dva M-a Massimo i Maksim Mrvica imali su koncerte jedan iza drugoga, oba rasprodali dvorane, oba oduševili.
S tim što Maksim oduševljava i svijet, a Massimo ne, ali to zaslužuje pa se broji kao isto jer da pjeva na engleskom uz neku jaku podršku labela (izdavača) vjerujem da bi i on daleko dogurao.

Uživajte u fotkama, jer - samo još par detalja za svaki koncert:

Maksim Mrvica, 10.2. Tvornica, Zagreb


Koncert je bio u sklopu Lisinskovog Zvjezdanog ciklusa i baš je bio odgovarajući naziv jer ako je itko STAR onda je to Mrvica, koji je time promovirao novi album "Appassionata". No, koliko god je Mrvica bio izvrstan, show mu je skoro ukrao veliki orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog, točnije članovi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić koji su u samostalnoj izvedbi (dok se Mrvica odmarao) "Carmine Burane" izazvali ovacije koje su bile taman toliko jake koliko i na kraju aplauz Mrvici.
Malo kraći koncert, ali energetska bomba, a poslije koncerta je Mrvica kao nedavno 2cellos strpljivo dijelio autograme i potpisivao CD-je.










Massimo, 14. i 15.2. Tvornica, Zagreb

Massimo je i prvu i drugu večer dupkom napunio Tvornicu (s napomenom da to nije bio sjedeći koncert!) i čak mi se učinilo da je bilo i nešto više zbijenih ljudi na drugom, a svakako su bili još raspoloženiji nego publika za Valentinovo. Bilo je više reakcije (a već je u utorak bila sjajna atmosfera) i zbornog pjevanja. Kao i davnih dana dva Gibonnijeva koncerta u isto vrijeme na istom mjestu - Massimo je ponovio sve pošalice, pričice i setlistu s prvog dana, osim bacanja ruža u publiku (logično) no svi mi koji smo koncert pohodili dva puta (a bilo nas je, čak je i Massimo prepoznao neka lica i to i rekao na pozornici) - sve je ipak djelovalo i dalje zabavno i svježe.
Iako najavljena (kao tajno iznenađenje za 15.) Nina Badrić se nije pojavila da s Massimom otpjeva "Stranac u noć", rekao nam je Massimo da je nešto bolesna. Oprostit ćemo joj :)
Zato su se ponovili gosti s prvog dana, jednako dobri i inspirativni. P'eggy Martinjak na klaviru u svojoj pjesmi "Iz jednog pogleda", divne Meritasice na "Odjednom ti" i naravno nezaobilazni Neno Belan čiji je glas drugi dan zvučao još bolje i snažnije nego prvi.
Bez obzira što sam gledala Massimov koncert dva dana zaredom - bilo je jednako odlično. Kao prvi put.
Mali kuriozitet: zanimljivo da je oba dana na setlisti na drugom bisu bila planirama "Samo za tvoje oči" ali je na njednom Massimo nije i izveo. Malo me kopka zašto, jer vokal mu je bio siguran i snažan. Možda je samo bio sretno preiscrpljen za još jednu pjesmu na drugom bisu.











17.02.2012. u 04:14 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 13.02.2012.

INTERVIEW: Massimo



Razgovarala: Anastazija Vržina
Massimo ima novi album „Dodirni me slučajno“. Ako ste očekivali tipski i ziheraški "još jedan u nizu" albuma kakve znaju raditi veliki izvođači s dugogodišnjom karijerom - prešli biste se. Možda i ponajbolji njegove solo karijere, Massimov album zaslužuje našu punu pažnju. Kao i sam Massimo. Neka vas ne zavara činjenica da je Massimo svugdje oko nas - on je itekako zanimljivo sugovornik.

Mnogi izvođači spominju kako im je sve van snimanja albuma muka i nužda. Vaši su spotovi odlični, no ne samo radi dobrog redatelja, scenarija ili pjesme, nego i uvjerljivosti Vašeg pojavljivanja.

M: Ni album niti spotove nije lako raditi, međutim ako čovjek to radi s velikom ljubavlju onda se to nekako može. Međutim, moram priznati da mi najviše energije oduzima taj vizualni dio. Unosim se u taj dio posla jer uvijek radim s prijateljima pred kojima se osjećam opušteno i s kojima sam prije snimanja utrošio puno sati razgovarajući o tome kakvu sliku želimo i kakvu poruku hoćemo odaslati. Recimo, omot albuma „Dodirni me slučajno“ je dizajnirala Dubravka Horvat i ovoga puta je fotografije radila žena, Biljana Gaurina. To sam namjerno htio, da fotografije radi netko ženskog senzibiliteta i mislim da smo u tome uspjeli.

Kao predstavnik nekadašnje Jugo i „analogne“ glazbene scene – kako prihvaćate novotarije koje nam je tehnologija donijela?

M: Sva su studija danas digitalno opremljena - računalo je zajedno s mnogim muzičkim programima postao obavezan studijski inventar. Međutim, najbolji su oni studiji koji imaju i analogni, tj. mekani, topli zvuk a to znači da je onaj studio koji u svom inventaru posjeduju tzv. antikne sprave ujedno i najbolji. To su studii u kojima ja radim. Jasno da volim YouTube, a pogotovo pratim komentare na svoje spotove i glazbu jer mi to omogućava direktan uvid u mišljenje ljudi koji prate glazbu.

Da li Vam je 1987. padalo na pamet da ćete u 2012. još uvijek biti jedan od najaktualnijih pop izvođača s novim odličnim albumom?

M: Ne. Nisam niti sanjao da će se sve tako odvijati. Da ste me 1987. pitali što ću raditi 2012. godine najvjerojatnije bi moj odgovor bio "kakva glazba? mene 2012. neće više niti biti". Tako da ja u ovom bonusu života neizmjerno uživam.

Vaš se vokal tijekom godina promijenio, postao je dublji, ima tu neku šarmantnu „patinu“. Kako se pjevač bori s neminovnim prirodnim promjenama vokala?

M: Prirodom stvari normalno je da tijekom godina glas postaje dublji. Znam puno kolega koji 'em radi godina, 'em radi nepoznavanja tehnike pjevanja spuštaju intonacije svojih pjesama. Spuštanjem intonacije neminovno se gubi napetost pjesme pogotovo refrena. Ja sam ponosan što i dan danas na primjer pjesmu „Sjaj u tami“ pjevam iz C-a kao kada sam imao 20 godina. Čvrsto sam uvjeren da ako bi spustio intonaciju te pjesme - ona više ne bi bila ono što jest.



Dobitnik ste nekoliko diskografskih nagrada Porin za najbolje vokalne muške izvedbe – da li Vam te nagrade znače?

M: Jasno da mi znače. I to je poticaj da se i dalje kvalitetno bavim glazbom. Ali, puno sam puta u šali rekao nagrade bi mi bile puno draže da imaju jedan mali pretinac kojeg otvorim a unutra nekoliko tisuća eura (ha, ha, ha...).

Uvijek surađujete s mnogo različitih suradnika pri stvaranju novih pjesama, iako ste i sam skladatelj. Pretpostavljate li da će albumi biti uspješniji ako sakupite više uspješnih autora?

M: Ne radi se o uspješnim autorima, vjerujte, radi se samo o tome da li pjesma je ili nije ona prava, pa pisao je bilo tko. Vjerujem da ću i ja opet početi puno i plodno pisati, a ima i mnogo pjesama u mojoj ladici koje samo čekaju pravi trenutak.

Poznato je da autori pišu za Vas pjesme, čak i kada ih ne poznajete. Nedvojbeno imate status „za njega se pišu pjesme“?

M: U pravu ste. Mnogi misle da sam u stanju i od telefonskog imenika ispjevati dobru pjesmu. Ali, to nije baš tako. To da mi pjesma paše se jednostavno dogodi. Puno puta me autori nagovaraju misleći da ukoliko ja otpjevam njihovu pjesmu da je uspjeh zagarantiran, ali ukoliko se ne dogodi magija pri prvom mojem izvođenju te pjesme. Tada tu pjesmu preporučim nekoj kolegici ili kolegi jer je uvijek moguće da će se ta magija desiti kod njih, i vjerujte, to se često događa.



Kako Massimo radi novi album?

M: Novi album počinjem raditi odmah po zavšetku prethodnog. Jasno je da sa svakim albumom želim napredovati i imati što pročišćeniju viziju finalnog proizvoda. Ali ipak sve odlučuju pjesme i često me pjesme vode do konačnog koncepta. Recimo pjesma „Zar više nema nas“ s Nenom Belanom je napravljena za album "Vještina 2" ali nije stavljena na njega jer sam jednostavno tako dobru pjesmu htio sačuvati za neki drugi trenutak. Odnosno "spremio sam asa u rukav".

Veliki trud, pažnja i dosta suradnika uloženi su u novi album i rezultat nije izostao . Gdje leže najveće zasluge za to?

M: Da vam objasnim, kada samo jedan aranžer radi na albumu moje iskustvo je pokazalo da aranžer ne može biti jednako kvalitetan u svih npr. 12 pjesama. Zato sam na ovom albumu dao najboljim aranžerima zemlje da rade na maksimalno četiri kompozicije. Zato album zvuči svježe i nadahnuto jer se kreativci albuma nisu bezrazložno trošili. Plus, na ovom albumu sam nastojao stvarno držati konce u rukama, a i odsvirao sam puno gitara.

Koliko je teško zadovoljiti apetite i publike i kritike nakon tako duge karijere?

M: Volim dobre kritike i jasno negativne mi ne gode. Ali ni negativne niti pozitivne kritike ne mogu uzeti preozbiljno radi toga jer se kritičari ipak glazbeno izražavaju pisanjem, a ne glazbenim instrumentima i glasom.

Novi album gotovo uvijek znači i novu turneju.

M: Puno sam puta rekao da sve ovo radim radi sviranja uživo. Snimati album je jedna stvar, ali stati pred publiku zajedno sa svojim bendom, odnosno prijateljima, stvarati glazbu na licu mjesta, to je ono zbog čega živim. Jasno da ću na ovoj turneji paziti na još mnogo detalja osim same glazbe, kao što su scenografija, rasvjeta, kvaliteta zvuka... ali kao što uvijek ponavljam - mnogo je ljudi uključeno u moj rad.



Zagreb uskoro očekuje Vaš koncert za Valentinovo 14.2. u Tvornici kulture. Mnogi smatraju da je Valentinovo dobar reklamni trik. Ili je to ipak prilika za nešto drugačiju setlistu?

M: Ja uvijek set listu prilagođavam trenutku u kojem se koncert događa. Puno glazbenika nastoji rezervirati dobre koncertne prostore na Dan ljubavi, imao sam sreću i dobio taj termin u Tvornici. Mogu vam još reći da će biti i nekih gostiju, ali stvarno želim da to bude iznenađenje. Ne radi se o reklamnim trikovima, ja ne razmišljam na tom nivou.

13.02.2012. u 14:55 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 07.02.2012.

Koncertne novosti


KYUSS LIVES! - 30.5. Tvornica kulture, Zagreb
Glasina koja već neko vrijeme kruži našom scenom danas je dobila svoju potvrdu. Najveći, najlegendarniji i najvoljeniji stoner rock band svih vremena, mitski kalifornijski Kyuss, u svojoj trenutnoj postavi Kyuss Lives! dolaze na svoj premijerni nastup na ovim prostorima u srijedu 30.05.2012., u zagrebačku Tvornicu kulture.
Band koji je udario temelje zvuku koji će se kasnije toliko masivno kopirati i band koji je iza sebe ostavio apsolutno najznačajnije albume stoner rock ž.a.nra, nakon 15 godina pauze vratio se na svjetske pozornice u postavi koja uključuje 3 od 4 originalna člana.
U naše krajeve po prvi put dolaze 30. svibnja kad će do temelja protresti zagrebačku Tvornicu kulture. Bit će to ujedno i warm up koncert za nadolazeći Rokaj Fest.Ulaznice za Kyuss Lives! u prodaji su od petka 03. veljače na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na www.eventim.hr.
Početna cijena ulaznice iznosi 130 kn i vrijedit će do 19. veljače. Od 20. veljače do 29. svibnja cijena će iznositi 150 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 180 kn za svirku stoner rock bogova.


SEEROCK, 29.6. SCHWARLTZ, GRAZ AUSTRIA
Ovaj lokalni jednodnevni festival u prekrasnom izletištu, na jezeru Schwaelzsee u blizini Graza je svake godine sve zanimljiviji - lani je ugostio Bryana Adamsa kao headlinera i priredio vrsnu festivalsku večer. Ove godine je lineup još jači: Guns N Roses, The Cult, Soulfly, Sonata Arctica, Alkbottle... Kome se ne da (i štedljivi ste) dva puta putovati u Split evo prilike da jednim udarcem ubijete pet muha. Ako vodite bolju polovicu, možete je ostaviti u obližnjem ogromnom shopping centru, pa tako svi sretni i zadovoljni.
Cijene karata: Wavebreaker (Golden Circle) € 99,00, stajanje € 69,00, sjedenje K.A. € 89,00, sjedenje K.B. € 79,00 VIP mjesta € 249,00. Ulaznice možete nabaviti online: Oeticket.com.



RED HOT CHILI PEPPERS, 29.8. HIPODROM Zagreb
Najava koncerta RED HOT CHILI PEPPERSA u Zagrebu očekivano je zagrijala hrvatske fanove i publiku, pa ne iznenađuje da je u četiri sata prodano skoro 5000 ulaznica, nakon što su puštene u prodaju...
Ulaznice se prodaju na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, a prodaja preko interneta (na www.eventim.hr).
Obzirom na veliku potražnju, očekujemo da će HOT PIT biti vrlo brzo rasprodan, kao i tribine.
U prodaji je 25 000 ulaznica.
Cijene ulaznica, stajanje: 350kn, HOT PIT: 450kn, Sjedenje: 550kn

07.02.2012. u 23:37 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 06.02.2012.

HOT NEW ALBUM: Nickelback - "Here and Now" (recenzija)

Nickelback - "Here and Now" (recenzija)



Nickelback, ah Nickelback...što reći o kanadskim post-grungerima na njihovom sedmom studijskom albumu? Tamo negdje na početku, točnije prije malo više od 10 godina kada su izdali hvaljen i dobar, bolje reći, jako obećavajući album "Silver Side up", to jako obećavajuće za novi žestoki bend koji je trebao nakon toga albuma pokazati žicu talenta i inovativnosti koji su imali/imaju Alice in Chains, Peral Jam, da o Nirvani ne govorimo - to se raplinulo u ništa, a kasniji albumi su samo to potvrđivali. Nickelback se nametnuo kao visoko oktanski heavy rock band sa strašno predvidljivim materijalom, koji opet generalno rečeno uopće ne mora biti loša stvar.

S par "no" dakako: na oba prethodna albuma "All the Right Reasons" koji je napravio dar mar u prodaji, top listama itd. te na "Dark Horse" koji je u tom smislu nešto podbacio, a niti kritika ga nije baš visoko ocijenila - niti za jednog ne bih mogla reći da nisu bili bitni svaki na svoj način: prvi je imao bitne posljedice na karijeru benda, a drugi je bio sjajno produciran i odrađen najvrhunskije moguće za jedan jako osrednje talentiran rock bend pa je pola materijala s "Dark Horsea" zvučalo daleko bolje nego što je album zaista i bio. I kolikogod mi Niceklback nikad nije sjeo kao bend, prethodni album sam dosta slušala. Hm.

Meni su oni uvijek bili bazično dosadnjikav heavy rock bend s neinventivm, hiper predvidljivim brzincima i još predvidljivijim ali zaraznim i dosta uspješni m baladama u kojima mi je kvario dojam najviše iritantan Chad Kruegerov glas, iako tip zna pjevati definitivno. A banalni (jako često stupidni) Chadovi tekstovi sigurno nisu pridonijeli razini kvalitete, no realno oni nikad nisu niti pokušavali napisati "Na Drini ćuprija" - Nickeback je sretan kada sklepaju tekstove u nizu u kojima je redoslijed "seks i cuga, komadi, cuga, vožnja, marica, droga, pa opet sex, bla bla" i time su se defnitvino etablirali kao ultimativni heavy rock bend za superplitku dobru zabavu, a za koju ti IQ ne mora biti veći od 25. S tom razlikom da je njihov IQ daleko veći jer vrlo umiješno s tim temama balansiraju na granici mainstream publike i top lista, taman toliko da je "all is fun" svekoliko prihvatljiv (otuda i dobra prodaja njihovih albuma), ali taman toliko da ne zarade neprijatelje "čistunce" i prijedu "on the dark side" pravog provokativnog rocka kojem nije bitno hoće li naštancati više singlova od Lady Gage.



Novi album "Here and Now" ponavlja istu formulu do boli tako da već niti ne moraš preslušati cijeli album, to je sve već viđeno i ako ti je to dobro, bit će ti i ovaj album. Da ga zanatski znaju odraditi i da je u pitanju najkvalitetnija svjetska produkcija u to nema nikakve sumnje. Da će vas oboriti s nogu, bogme neće. Gore spomenuta tri grungera bi zaškiljila na sami spomen da su Nickelback možebitni njihovi nasljednici. Neko vrijeme me je Nickelback podsjećao na Poison, a bogme nisu niti išta bitno drugačiji i u drugom pogledu, osim što su se ovi šminkali i tapirali "čupe". Osim što je Poison znao imati vrlo kvalitetne (rijetke) svijetle trenutke.

Ipak, ovi teškorokeraši (Nickelback) znaju poprilično dobro zvučati, pogotovo ako zaboravite na njihove tekstove i image, i činjenicu da rade generičke pjesme kakve se štancaju još tamo od ranih 80.-tih. Ako to možete progutati, zašto ne? Do have some fun :)

"Here and Now" ima par svijetlih trenutaka, ali recimo mi ono što je, "bobu bob" Ili kako su vrlo samoosviješteno pjevali na prethodnom albumu u pjesmi "Burn It to the Ground" - "nismo nivo, nemamo stila, nemamo ukusa..." ako i nisu mislili to na sebe nego se alegorijski (kao da oni to uopće znaju) nadovezali na nešto drugo - bogme su se opisali savršeno do nasitnijeg detalja.

Minus tri.




Popis pjesama:

1. This Means War
2. Bottoms Up
3. When We Stand Together *
4. Midnight Queen *
5. Gotta Get Me Some
6. Lullaby
7. Kiss It Goodbye
8. Trying Not to Love You *
9. Holding on to Heaven
10. Everything I Wanna Do
11. Don't Ever Let It End


tuzancry

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

06.02.2012. u 21:22 • 0 KomentaraPrint#

petak, 03.02.2012.

Dance pop-rock projekt "Gušti"rasplesali Tvornicu

Gušti, Tvornica Kulture, 31.01.



Iza naziva "Gušti" krije se nešto dijametralno suprotno što samo ime ne bi odavalo. "Domaći" naziv koji bi prije odgovarao tamburaškom ili folklornom orkestru, ili "gaža bendu" sasvim sigurno bi vas odveo na posve krivi put.
Naime "Gušti" je nadimak, skraćenica od prezimena Guštin, a imena Miha što u susjednoj nam deželi znači glazbeni brend visoke kvalitete, i to najčešće rock-popa. Miha Guštin je nekad (dugih godina) bio u nama malo poznatoj, no izvrsnoj rock grupi Big Foot Mama.


...a posljednjih godina uglavno djeluje kao samostalni skladatelj, glazbenik koji oko sebe ima okupljen sjajan prateći bend, a udružuje se s nekim pjevačem (točnije pjevačicom), kao što je sada to učinio s mladom odličnom hrvatskom pjevačicom s Malog Lošinja Emom Gagro, napisao 11 sjajnih pjesama, naravno na hrvatskom i sinoć predstavio hrvatskoj javnosti aktualan "Gušti" projekt i album koji je prije Nove Godine izašao u izdanju Dancing Beara, što isto nije slučajno jer smo Guštijevu skladbu iz daana u dan slušali dok smo (OK ja nisam) pomno pratili seriju "Našu malu kliniku".


Možda sam trebala ovaj izvještaj početi ovako: nisam već dugo čula ovako svirački kompetentan bend s odličnim pjesmama a s predznakom nekakvog (pomalo alternativnog) dance-rock žanra, i tu uključujem i strane izvođače. S gitaristom (Peter Dekleva) koji je doslovce gitarski "kaos", sjajan momak. I mnoge bi strane gitarističke zvijezde pojeo za gablec.


Mlada Ema sjela je u bend kao kec na desetku, odlično su se uklopili. Iz Eme glas jednostavno leti, Guštin je napravio pjesme koje joj stoje kao salivene. Čak i kad pjeva stare Guštinove pjesme.


Uz relativno osrednju popunjenost Malog pogona Tvornice kulture (stisao je minus pa se valjda nikome nije izlazilo iz kuće) ali aktivne i dobro raspoložene publike, bend je digao temperaturu toliko visoko da bi se svi oni zimogrozni itekako dobro zagrijali, odlično zabavili, naplesali i nimalo požalili što su došli. Ovako mogu jer nisu. Na kraju regularnog dijela koncerta, Guštima su se pridružili i gosti iz Sarajeva dio Letu Štuka na opće zadovoljstvo.



Kada ponovo čujete "Gušti" zapamtite: to nisu tamburice, to je izuzetno kvalitetni dance-rock s potpisom. I šaljite informaciju dalje. A album potražite u CD shopovima. Vrijedi.






03.02.2012. u 00:47 • 1 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< veljača, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29        

Komentari da/ne?

CLICK on the UK flag or HERE - returnofalterego.tumblr.com for English version!!

blogging... music, text & photo...


© copyright by Anastazija Vržina, 2005-2014.
Sva prava pridržana/ All rights reserved.


Sav sadržaj na ovom blogu autorski je zaštićen, stoga tražite dozvolu za korištenje il' će bit frke.

službene stranice/ official pages:
Anastazija's Official Site
Anastazija's Twitter
Anastazija's YouTube video Channel

čitajte me i na:
venia-mag.net
cmar-net
ravnododna.com
BLOG.HR

Mailto: CLICK here!



pretraživanje returnofalterego.blog
Loading


najava događanja - koncerti

srpanj 2014
01.07. Neurosis, Zagreb, Jedinstvo
03.07. TOP GEAR, Zagreb
09.07. Metallica, Alice In Chains, COB Beč, Krieau
09.07. John Fogerty, Piazza Unita Trieste
10.7-13.7. Masters Of Rock, Vizovice, Češka
10.-13.7. EXIT festival, Novi Sad
15.07. Deep Purple + Gibonni, Zadar, Jazine
15.07. Hugh Laurie, Zagreb, Šalata
17.07. Deep Purple + Gibonni, Ljubljana, Križanke
17.-.19.07. Medvedgradske glazbene večeri, Zagreb, Medvedgrad
18.07. Scorpions, Piazza sul Brenta Padova
20.-26.7. Metaldays Tolmin, Slovenia
23.7.2014. Neil Young, Beč, Austria

kolovoz 2014
01.-2.8. Seerock Graz, Graz Austria
01.8. Joss Stone, Pula, Arena
01.-3.8. Schengenfest (HIM, 2Cellos, Morcheeba, Kiril Džajkovski), Slovenija, Vinica Bela Krajica
02.8. Status Quo, Pula, Arena
02.8. The National, Superuho festival Šibenil
03.-5.8. SuperUho Festival (The National / Fuck Buttons / Black Lips / Repetitor / Punčke / Bernays Propaganda...), Šibenik
06.-9.8. Brutal Assault, Jaromer, Češka
11.-18.8. Sziget festival, Budimpešta Mađarska
12.8. Zaz, Zadar
14.-16.8. Sabaton Open Air, Falun, Švedska

rujan 2014.
04.9. Editors, Zagreb, Tvornice kulture
08.9. Jack Oblivian & Shieks, Zagreb, Tvornice kulture
29.9. Finntroll, Gala Hala, Ljubljana
30.9. Alestorm & Brainstorm, Vintage Industrial Bar, Zagreb

listopad 2014.
01.10. Rage, Budimpešta
11.10. Future Islands, Zagreb, Močvara
20.10. Deathstars, Budimpešta, A38
21.10. Anathema, Beč, Szene
22.10. Deathstars, Beč, Szene

studeni 2014.
06.11. Michael Buble, Arena, Zagreb
09.11. Gaslight Anthem, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. Stiff Little Fingers, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. One Republic, Ljubljana, Dvorana Stozice
19.11. Slash, Austrija,Beč, Stadthalle

prosinac 2014.
04.12. Pips,Chips&Videoclips, Zagreb, Dom Sportova
14.12. Bryan Adams, Ljubljana, Dvorana Stožice

izvještaji/ recenzije

koncerti u slici i riječi:
malo zapela s updatiranjem :)
LENNY KRAVITZ + RAPHAEL SAADIQ 2011, Zagreb
THE HUMAN LEAGUE 2011, Zagreb
RAMMSTEIN + DEATHSTARS 2011, Zagreb
HURTS 2011, Zagreb
GEORGE MICHAEL 2011, Zagreb
APOCALYPTICA 2011, Zagreb
KORN 2011, Zagreb
ARCADE FIRE 2011, Zagreb
BON JOVI 2011, Zagreb
JOE COCKER 2011, Zagreb
SHAKIRA 2011, Zagreb
HLADNO PIVO 2011, Zagreb
ADASTRA 2011, Zagreb
ROGER WATERS "THE WALL" 2011, Zagreb
THE GODFATHERS 2011, Zagreb
FAITHLESS 2011, Zagreb
MAJKE / PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS 2011, Zagreb
PLAN B 2011, Ljubljana
NENO BELAN 2011, Zagreb
MALEHOOKERS 2011, Zagreb
RUNDEK CRGO TRIO, 2010 Zagreb
ĐORĐE BALAŠEVIČ 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ 2010, Zagreb
WHITE LIES, PAUL GILBERT, CARIBOU, YANN TIERSEN, ATOMSKO SKLONIŠTE, RUBIKON, 2010, Zagreb
RICHIE KOTZEN, JOE BONAMASSA, JOE SATRIANI 2010, Zagreb
ERIC SARDINAS 2010, Zagreb
GUNS'N'ROSES + DANKO JONES, 2010, Zagreb
THE GOSSIP 2010, Ljubljana
BILLY IDOL 2010, Ljubljana
RUBIKON 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ & GIBONNI 2010, Gradiška
MUSE & KASABIAN 2010, Milano
SKUNK ANANSIE 2010, Zagreb
DAVID GUETTA 2010, Zagreb
GIBONNI 2010, Varaždin
GIBONNI 2010, Zagreb
RAMMSTEIN 2010, Zagreb
SPANDAU BALLET 2010, Zagreb
DEPECHE MODE 2010, Zagreb
AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW 2010, Zagreb
THE 69 EYES 2010, Zagreb
PARNI VALJAK 2009, Zagreb
PET SHOP BOYS 2009, Zagreb
BACKSTREET BOYS 2009, Zagreb
SIMPLE MINDS 2009, Split
THE CULT 2009, Zagreb
VOODOO LIZARDS 2009, Varaždin
U2 / SNOW PATROL 2. dan 2009, Zagreb
U2 1. dan 2009, Zagreb
BRUCE SPRINGSTEEN 2009, Udine
CARLOS SANTANA,ERIC BURDON, SOLOMON BURKE 2009, Varaždin
RAZORLIGHT, PRIMAL SCREAM, THE CHARLATANS 2009, Zagreb
SIMPLY RED 2009, Ljubljana
SINEAD O'CONNOR 2009, Ljubljana
TONY CETINSKI 2009, Zagreb
NIGHTWISH 2009, Zagreb
BEYONCE 2009, Zagreb
ERIC SARDINAS 2009, Zagreb
ZDRAVKO ČOLIĆ 2009, Zagreb
TBF & St!llness 2009, Zagreb
BLACKMORE'S NIGHT 2009, Zagreb
PRLJAVO KAZALIŠTE 2009, Zagreb
ZA ĐORĐA NOVKOVIĆA 2008, Zagreb
GIBONNI 2008, Zagreb
WITHIN TEMPTATION 2008, Zagreb
MUSE 2007, Zagreb
IGGY POP, CHK CHK CHK, HOLD STEADY 2007, Zagreb
SONIC YOUTH, NEW YORK DOLLS, HAPPY MONDAYS 2007, Zagreb
THE CULT, ILL NINO, MAJKE, THE SCORPIONS 2007, Koprivnica
INXS 2007, Zagreb
KAISER CHIEFS, PLACEBO, QUEENS OF THE STONE AGE 2007, Zagreb
MICK HARVEY, PAUL GILBERT, HARMFUL, DIRTY THREE, GIPSY KINGS 2007, Zagreb
HLADNO PIVO 2007, Zagreb
KOOL & THE GANG 2007, Zagreb
VATRA RAMIREZ 2006, Zagreb
SEAL 2006, Zagreb
PUBLIC ENEMY 2006, Zagreb
MARIZA + TAMARA OBROVAC 2006, Zagreb
GIBONNI 2006, Zagreb
SIMPLY RED 2006, Pula
JOE SATRIANI 2006, Zagreb
VROOOM, URBAN 2006, Zagreb
SISTERS OF MERCY 2006, Zagreb
SIMPLE MINDS 2006, Zagreb
DEPECHE MODE 2006, Zagreb
SIDDHARTA 2001, Zagreb


fotoputopisi:
putopis Australija I
putopis Australija II
putopis Australija III
putopis Australija IV
putopis Australija V
biljke Australije

pretraživanje po arhivi

recenzije filmova:
Apocalypto
MOTOVUN: prvi dio
MOTOVUN: drugi dio
Grad svjetla
Australia
Wrestler
U vrtlogu igre

priče:
Vaya Con Dios
Mika
Paranoia
Mjesto na kraju svijeta
Titovi nogometaši
29.11.
River's run (Pod mostom)
Neznanac
Za šaku kikirikija i patriotizam
Samo jednom se grebe (pismo jednom uredniku)
Ispovijest jednog psa


poezija:
...nastavit će se
Peron 3
Cesta za nikuda
Prođi me dalje
uz foto "U sumrak" 02
uz foto "U sumrak" 03
uz foto "U sumrak" 04
uz foto "U sumrak" 05
uz foto "U sumrak" 06
uz foto "U sumrak" 07
uz foto "U sumrak" 08
uz foto "U sumrak" 09
December, 31 (31. prosinac)
uz fotos "Arhitektura noću" 01
uz fotos "Arhitektura noću" 02
uz fotos "Arhitektura noću" 03
Bezimena
Prolazi ponoć
Zvezdana prostirka
Snivaj noćas
Bezizlazno je to
Proljetni Blues
Move into my life