Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Maksim(o) i Massimo - duet par excellance

Ovaj je mjesec (i prethodni) pun sjajnih koncerata. IZmeđšu hrpe stranaca - našli se i par naših - dva M-a Massimo i Maksim Mrvica imali su koncerte jedan iza drugoga, oba rasprodali dvorane, oba oduševili.
S tim što Maksim oduševljava i svijet, a Massimo ne, ali to zaslužuje pa se broji kao isto jer da pjeva na engleskom uz neku jaku podršku labela (izdavača) vjerujem da bi i on daleko dogurao.

Uživajte u fotkama, jer - samo još par detalja za svaki koncert:

Maksim Mrvica, 10.2. Tvornica, Zagreb


Koncert je bio u sklopu Lisinskovog Zvjezdanog ciklusa i baš je bio odgovarajući naziv jer ako je itko STAR onda je to Mrvica, koji je time promovirao novi album "Appassionata". No, koliko god je Mrvica bio izvrstan, show mu je skoro ukrao veliki orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog, točnije članovi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić koji su u samostalnoj izvedbi (dok se Mrvica odmarao) "Carmine Burane" izazvali ovacije koje su bile taman toliko jake koliko i na kraju aplauz Mrvici.
Malo kraći koncert, ali energetska bomba, a poslije koncerta je Mrvica kao nedavno 2cellos strpljivo dijelio autograme i potpisivao CD-je.










Massimo, 14. i 15.2. Tvornica, Zagreb

Massimo je i prvu i drugu večer dupkom napunio Tvornicu (s napomenom da to nije bio sjedeći koncert!) i čak mi se učinilo da je bilo i nešto više zbijenih ljudi na drugom, a svakako su bili još raspoloženiji nego publika za Valentinovo. Bilo je više reakcije (a već je u utorak bila sjajna atmosfera) i zbornog pjevanja. Kao i davnih dana dva Gibonnijeva koncerta u isto vrijeme na istom mjestu - Massimo je ponovio sve pošalice, pričice i setlistu s prvog dana, osim bacanja ruža u publiku (logično) no svi mi koji smo koncert pohodili dva puta (a bilo nas je, čak je i Massimo prepoznao neka lica i to i rekao na pozornici) - sve je ipak djelovalo i dalje zabavno i svježe.
Iako najavljena (kao tajno iznenađenje za 15.) Nina Badrić se nije pojavila da s Massimom otpjeva "Stranac u noć", rekao nam je Massimo da je nešto bolesna. Oprostit ćemo joj :)
Zato su se ponovili gosti s prvog dana, jednako dobri i inspirativni. P'eggy Martinjak na klaviru u svojoj pjesmi "Iz jednog pogleda", divne Meritasice na "Odjednom ti" i naravno nezaobilazni Neno Belan čiji je glas drugi dan zvučao još bolje i snažnije nego prvi.
Bez obzira što sam gledala Massimov koncert dva dana zaredom - bilo je jednako odlično. Kao prvi put.
Mali kuriozitet: zanimljivo da je oba dana na setlisti na drugom bisu bila planirama "Samo za tvoje oči" ali je na njednom Massimo nije i izveo. Malo me kopka zašto, jer vokal mu je bio siguran i snažan. Možda je samo bio sretno preiscrpljen za još jednu pjesmu na drugom bisu.













Post je objavljen 17.02.2012. u 04:14 sati.