_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

petak, 20.04.2012.

Djelo otvorilo mesnicu u svom oklajskom marketuPišući postove na promina.blog.hr-u, rečenice tipa „U Promini je nekada bilo….“…“Nekada je Oklaj imao….“…. postale su uobičajene.

Kako kaže stih pjesme „Možda je najbolje, godinama iza nas…“, tako ispada da je kod nas puno toga bilo pa prošlo, a malo toga se uspjeva opet vratiti na „staru slavu“.

(I evo opet se ponavljam) Eto, nekada je tako u Promini, u Oklaju, bilo nekoliko mesnica. Zadnja je mesnica bila otvorena odmah nakon rata u Parinoj kući u Oklaju.

Ipak, život se u Prominu nije toliko vratio, da je mesnica mogla normalno poslovati, i ista je nakon kratkog vremena zatvorena.

Prolazile su godine, i tako smo (ako se ne varam) skoro 15 godina bez mesnice!

Danas (20.04.2012-petak) trgovački lanac Djelo, otvorio je u sklopu svog marketa u Oklaju mesnicu. Naprevljena je mala zakuska, i u kronici našeg malog mista ostaje zapisano, kako se u Oklaju od danas opet može kupiti svježe meso.

Znam…znam…sada svi oni koji nisu iz krajeva poput Promine, s podsmjehom gledaju na ovakve vijesti…ne'š ti napretka.

Onaj tko nije doživio pustoš koju rat ostavlja za sobom, kako materijalnu, tako i duhovnu….teško može razumjeti što je to imati- pa nemati….Teško može razumjeti koliko se sitnim koracima u ovim krejevima napreduje kroz život.
Mnogi su od ovakvog života odmah nakon rata odustali i nikada se u Prominu nisu vratili (više od pola stanovništva), neki su se nakon rata vratili, ali su opet morali otići trbuhom za kruhom….Ostali smo mi, koji imamo sreće što imamo posao…osnovni uvjet za ovdje preživjeti i čekati bolje dana, čekati male sitne korake prema naprijed…

Vratimo se ipak naslovu…

Mesnica u Oklaju, mali je korak za velika mjesta, ali je veliki korak za nas!

Kad bi netko prije samo dvije-tri godine rekao da će u Oklaju uskoro proraditi dva trgovačka centra i zapošljavati ukupno 10-ak žena, mnogi bi se nasmijali…ali to je danas stvarnost!

Zato, skidam kapu vlasnicima Djela za ulaganje u mesnicu u Oklaju!

Živili!


(Slika u postu je iz arhive promina.blog.hr-a, tako da i ona sada priča neku novu priču, lijepu priču, samo je treba znati pročitati.....A kako danas izgleda Djelo, znat će svi oni koju dođu kupit meso...he...he...he...)


Oznake: Djelo Oklaj

- 14:53 - Komentiraj post (0) - Link posta

ponedjeljak, 22.12.2008.

Djelo doo otvorio market u Oklaj

Nedavno me netko u komentarima upitao hoće li se uskoro otvoriti trgovina koja se radi u Jokinoj kući…

Eto, danas je nakon nekoliko mjeseci radova na uređenju prostora, trgovinski lanac Djelo iz Unešića, otvorio vrata svog novog marketa u Oklaju.

Tako je Oklaj dobio još jednu trgovinu, koju svi već pri prvom pogledu hvale i primjećuju kako je prilično velika i lijepo uređena, te dobro opremljena sa raznovrsnom robom…

Dok su djeca većinom ostala oduševljena kako sad i u nas ima jedan jako lijep dućan „pun robe-slatkiša-samo fale petarde…“… stariji su se odmah dali u kalkulacije i uspoređivanje tipa: Kod Joškića je ulje ipak jeftinije… grožđica je kod njega 40 a ode 47 kuna…Ali dobro ima i ode nekih stvari jeftinijih…pa bi onda naveli i koji takav primjer….

Zaposlenje u dućanu je dobilo šest žena…ali prema nekim informacijama, Djelo d.o.o. planira još dodatnih uslužnih sadržaja uz market, pa tako vjerojatno možemo očekivati i nova zapošljavanja…

Što reći na kraju nego zaželjeti puno uspjeha u radu kako vlasnicima marketa, tako i novim djelatnicama… a svim Promincima, da u Djelu doo pronađu što više artikala po povoljnim cijenama…

Ovo je jedan od ljepših poklona Promincima povodom blagdana koji nam slijede…Oznake: Gospodarstvo, Djelo Oklaj, Život u Promini

- 16:40 - Komentiraj post (1) - Link posta

ponedjeljak, 22.09.2008.

Tek samo ćakule

Fotografija sa jednog od natjecanja ucenika OS Oklaj

Dok čekam II dio priče KUU „Promina“ na Vinkovačkim jesenima….
Odlučio sam napisati post sastavljen od niza „ćakula“.

Pa krenimo redom…

Započela je nova školska godina, a novi voditelj škole je Mile Petrović (dobro.. to je još od šestog mjeseca). Zašto je to važno?
Mile je čovjek koji malo priča, a puno radi…
Primjer…
Svi se sjećate priče o neiskorištenim računalima u prostorijama „Mladeži Promine“…
Desetak novih računala čekalo je nekoliko godina svoje korisnike, i konačno su ih dodirnule ruke korisnika-djece u OŠ Oklaj.
Koordinacijom Mile Petrović- Paul Cota (načelnik Općine)- Marko Duvančić (predsjednik mladeži Promine) računala se konačno koriste. Doduše radi se o nekorištenim računalima iz ako se na varam još 2003 godine. Ali i oni će dobro poslužiti kad nema drugih.
Mili Petroviću želim puno sreće u radu.
Kad smo kod škole, od ove godine nastavnik tjelesnog odgoja je Dragan Gazibara, za kojeg se mogu vezati riječi „red, rad i disciplina“.
Svi se vjerojatno sjećate da je veliki broj pehara i medalja krasio hodnik u školi, a da su ih velikim djelom osvojili učenici koje je on trenirao…Nadam se da će konačno stići još koja medalja ili pehar… I njemu želim puno sreće i uspjeha.

Trgovačka firma „Djelo“ koja je trebala otvoriti trgovinu u „Jokinoj“ kući, od posta u kojem sam napisao da traže trgovce, nije se pojavila na „gradilištu“-otvaranje se ne bliži.

„Merkur 5“ još nije započeo izgradnju svog trgovačkog centra na mjestu stare pekare, jer još čeka „Prostorni plan općine Promina“.

Isti „Plan“ očekuje i Marko Duvančić kako bi konačno započeo izgradnju velikog podruma u koji bi mogao smjestiti urod sa svojih vinograda…

Kad će „Prostorni plan…“ nije mi poznato, ali 10.10.2008 je 100. dana nove Vlasti u Promini, pa će i to biti jedno od pitanja koja tada namjeravam postaviti Načelniku Paulu Coti… do tada ih još neću gnjavit.

Kad smo kod Općine… Često se u zadnje vrijeme spominje (novine, TV) kako su kamioni firme „Viatoni“ u vlasništvu Željka Džape dovozili sumnjivi otpad u površinske rudnike u Čveljićima. Općina je pozvala inspekciju… policiju… podigla tužbu protiv Džape…
Ali u svim tim vijestima se uporno spominje „Problem neovlaštenog odlaganja otpada mora nadzirati komunalni redar kojeg općina Promina nema, i zbog toga nitko od inspekcija ne želi reagirati „ nešto otprilike tako… U biti, nakon svega da se zaključit da će Džapu tužit, a nekog treba i zaposliti kao komunalnog redara… Džapi neće biti na kraju ništa… a netko će hvala Bogu konačno dobiti posao…

Starački dom se još ne otvara….
Bajemi u Gluvačama i dalje nisu nikome dodjeljena na korištenje…

Prema nekim ćakulama jedan od dva kafića u Oklaju mijenja svog vlasnika….
Ustvari, kafić je vlasništvo Općine, što znači da mijenja najmoprimca…Novi „gazda“ je mlad, pa bi to moglo biti novo okupljalište mladih… kao prije dvije godine…“Gazda“ sretno!

Zadnjih dana tema koja je najkomentiranija je gradacija i cijena Merlota.
Eto, sad svi znamo da je kod većine negdje oko 21 grad, a da mu je cijena bila oko 10 kuna/kg.
Kolika će biti cijena Debita, još se nezna. S obzirom da je godina bila sušna, urod mal, mogla bi cijena biti veća nego lani, ali nitko se još ne izjašnjava o istoj.
Kad smo kod vinogradara, važno je spomenuti da se i za sljedeću godinu pripremaju nove površine za sadnju, pa bi se u sljedećoj godini moglo posaditi novih 15 do 20 tisuća panja.

Kao zadnja, najsvježija ćakula bila bi sinoćna provala u jedinu preostalu trgovinu u Oklaju.
Tako je za sada nepoznati počinitelj pod okriljem noći provalio u trgovinu te otuđio cigarete, novac i „ostalo“…Počinitelj očito dobro poznaje trgovinu, kad je u nju ušao pilanjem čeličnih šipki na prozoru koji se nalazi s „donje strane“ dućana, što znači da dobro poznaje dućan… Ustvari možda nije samo počinitelj… nego počinitelji… Baš me zanima hoće li ih uhititi?

Eto, to bi bile samo ćakule da imate što pročitati kad navratite na Blog…

Živili,

Oznake: Školstvo u Promini, Djelo Oklaj, Merkur 5, prostorni plan, opasni otpad, Prominski vinogradari

- 19:01 - Komentiraj post (13) - Link posta

subota, 30.08.2008.

„Djelo d.o.o“ stiže u Prominu

Zatvaranjem trgovine „Merkur 5“, Promina je ostala na samo jednoj trgovini.
Planovi firme „Merkur 5“ bili su otvaranje trgovačkog centra na pet stotina kvadratnih metara, na mjestu gdje je nekad bila pekara, najkasnije do 01.06.2008.
Nažalost, kašnjenje donošenja „Prostornog plana općine Promina“, dovelo je i do kašnjenja gradnje za Prominu vrlo vrijednog objekta, te se datum početka radova još ni iz daleka ne nazire.
Ovih dana firma „Djelo d.o.o.“ započela je uređenje svog poslovnog prostora na mjestu gdje je bila trgovina „Merkura 5“, odnosno u „Jokinoj kući“.
Radovi na preuređenju su u punom jeku, i kako mi se čini, Oklaj bi mogao dobiti trgovinu veličine tristo metara kvadratnih.
Otvaranje bi trebalo biti uskoro, jer je firma „Djelo d.o.o.“ već raspisala natječaj za zapošljavanje pet djelatnika, a rok za prijavu je 10.09.2008.

Ako je netko zainteresiran, evo nekih informacija iz objavljenog oglasa HZZ-a:

Traži se:

Poslovođa trgovine
Zanimanje :Poslovođa trgovine
Mjesto rada :OKLAJ
Općina: PROMINA
Županija: ŠIBENSKO-KNINSKA
Rok za prijavu: 10.9.2008
Traženo radnika: 1
Razina obrazovanja: l Srednja škola 3 godine,l Srednja škola 4 godine
Način zaposlenja: Na određeno vrijeme, trajanje radnog odnosa: 1 godinu
Radno vrijeme: Puno radno vrijeme
Poslodavac: DJELO D.O.O.
Djelatnost: Ostala trgovina na veliko (prema novoj NKD klasifikaciji: Nespecijalizirana trgovina na veliko)
Način prijave: Najava na telefon
Mobitel: 099/2204348 ILI 098/266969
Kontakt osoba: JASNA BOKUN
Ostale informacije: SSS BILO KOJEG SMJERA

Prodavač
Zanimanje : Prodavač
Opis posla: Zamjenik poslovođe
Mjesto rada :OKLAJ
Općina: PROMINA
Županija: ŠIBENSKO-KNINSKA
Rok za prijavu: 10.9.2008
Traženo radnika:2
Razina obrazovanja: l Srednja škola 3 godine,l Srednja škola 4 godine
Način zaposlenja: Na određeno vrijeme, trajanje radnog odnosa: 1 godinu
Radno vrijeme: Puno radno vrijeme
Poslodavac: DJELO D.O.O.
Djelatnost: Ostala trgovina na veliko (prema novoj NKD klasifikaciji: Nespecijalizirana trgovina na veliko)
Način prijave: Najava na telefon
Mobitel: 099/2204348 ILI 098/266969
Kontakt osoba: JASNA BOKUN
Ostale informacije: SSS BILO KOJEG SMJERA

Prodavač
Zanimanje : Prodavač
Mjesto rada :OKLAJ
Općina: PROMINA
Županija: ŠIBENSKO-KNINSKA
Rok za prijavu: 10.9.2008
Traženo radnika:2
Razina obrazovanja: l Srednja škola 3 godine,l Srednja škola 4 godine
Način zaposlenja: Na određeno vrijeme, trajanje radnog odnosa: 1 godinu
Radno vrijeme: Puno radno vrijeme
Poslodavac: DJELO D.O.O.
Djelatnost: Ostala trgovina na veliko (prema novoj NKD klasifikaciji: Nespecijalizirana trgovina na veliko)
Način prijave: Najava na telefon
Mobitel: 099/2204348 ILI 098/266969
Kontakt osoba: JASNA BOKUN
Ostale informacije: SSS BILO KOJEG SMJERA


Puno sreće onima koji pošalju zamolbe za posao!

Oglas HZZ-a potražite pod linkom:

http://hzzweb.hzz.hr/manager/posloprimac.asp?pageMode=04&txtSearchField=Djelo%20d.o.o.Oznake: Djelo Oklaj

- 20:21 - Komentiraj post (3) - Link posta

<< Arhiva >>


Promina blog
 • LL

Opis bloga

 • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
  Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
  S. Sarić

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

  Gdje je Promina?

  Galerija promina.blog.hr


  Fotografije generacija iz škole:
  Stare slike Promine


  Video snimke:


  Projekti čiju realizaciju očekujemo:

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


 

Općina Promina

 • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

.....

 • .......

  ......

  http://adria.fesb.hr/Drniš

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine
  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»  E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
  promina.blog.hr@gmail.com


  Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2016. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić