_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

ponedjeljak, 22.09.2008.

Tek samo ćakule

Fotografija sa jednog od natjecanja ucenika OS Oklaj

Dok čekam II dio priče KUU „Promina“ na Vinkovačkim jesenima….
Odlučio sam napisati post sastavljen od niza „ćakula“.





Pa krenimo redom…

Započela je nova školska godina, a novi voditelj škole je Mile Petrović (dobro.. to je još od šestog mjeseca). Zašto je to važno?
Mile je čovjek koji malo priča, a puno radi…
Primjer…
Svi se sjećate priče o neiskorištenim računalima u prostorijama „Mladeži Promine“…
Desetak novih računala čekalo je nekoliko godina svoje korisnike, i konačno su ih dodirnule ruke korisnika-djece u OŠ Oklaj.
Koordinacijom Mile Petrović- Paul Cota (načelnik Općine)- Marko Duvančić (predsjednik mladeži Promine) računala se konačno koriste. Doduše radi se o nekorištenim računalima iz ako se na varam još 2003 godine. Ali i oni će dobro poslužiti kad nema drugih.
Mili Petroviću želim puno sreće u radu.
Kad smo kod škole, od ove godine nastavnik tjelesnog odgoja je Dragan Gazibara, za kojeg se mogu vezati riječi „red, rad i disciplina“.
Svi se vjerojatno sjećate da je veliki broj pehara i medalja krasio hodnik u školi, a da su ih velikim djelom osvojili učenici koje je on trenirao…Nadam se da će konačno stići još koja medalja ili pehar… I njemu želim puno sreće i uspjeha.

Trgovačka firma „Djelo“ koja je trebala otvoriti trgovinu u „Jokinoj“ kući, od posta u kojem sam napisao da traže trgovce, nije se pojavila na „gradilištu“-otvaranje se ne bliži.

„Merkur 5“ još nije započeo izgradnju svog trgovačkog centra na mjestu stare pekare, jer još čeka „Prostorni plan općine Promina“.

Isti „Plan“ očekuje i Marko Duvančić kako bi konačno započeo izgradnju velikog podruma u koji bi mogao smjestiti urod sa svojih vinograda…

Kad će „Prostorni plan…“ nije mi poznato, ali 10.10.2008 je 100. dana nove Vlasti u Promini, pa će i to biti jedno od pitanja koja tada namjeravam postaviti Načelniku Paulu Coti… do tada ih još neću gnjavit.

Kad smo kod Općine… Često se u zadnje vrijeme spominje (novine, TV) kako su kamioni firme „Viatoni“ u vlasništvu Željka Džape dovozili sumnjivi otpad u površinske rudnike u Čveljićima. Općina je pozvala inspekciju… policiju… podigla tužbu protiv Džape…
Ali u svim tim vijestima se uporno spominje „Problem neovlaštenog odlaganja otpada mora nadzirati komunalni redar kojeg općina Promina nema, i zbog toga nitko od inspekcija ne želi reagirati „ nešto otprilike tako… U biti, nakon svega da se zaključit da će Džapu tužit, a nekog treba i zaposliti kao komunalnog redara… Džapi neće biti na kraju ništa… a netko će hvala Bogu konačno dobiti posao…

Starački dom se još ne otvara….
Bajemi u Gluvačama i dalje nisu nikome dodjeljena na korištenje…

Prema nekim ćakulama jedan od dva kafića u Oklaju mijenja svog vlasnika….
Ustvari, kafić je vlasništvo Općine, što znači da mijenja najmoprimca…Novi „gazda“ je mlad, pa bi to moglo biti novo okupljalište mladih… kao prije dvije godine…“Gazda“ sretno!

Zadnjih dana tema koja je najkomentiranija je gradacija i cijena Merlota.
Eto, sad svi znamo da je kod većine negdje oko 21 grad, a da mu je cijena bila oko 10 kuna/kg.
Kolika će biti cijena Debita, još se nezna. S obzirom da je godina bila sušna, urod mal, mogla bi cijena biti veća nego lani, ali nitko se još ne izjašnjava o istoj.
Kad smo kod vinogradara, važno je spomenuti da se i za sljedeću godinu pripremaju nove površine za sadnju, pa bi se u sljedećoj godini moglo posaditi novih 15 do 20 tisuća panja.

Kao zadnja, najsvježija ćakula bila bi sinoćna provala u jedinu preostalu trgovinu u Oklaju.
Tako je za sada nepoznati počinitelj pod okriljem noći provalio u trgovinu te otuđio cigarete, novac i „ostalo“…Počinitelj očito dobro poznaje trgovinu, kad je u nju ušao pilanjem čeličnih šipki na prozoru koji se nalazi s „donje strane“ dućana, što znači da dobro poznaje dućan… Ustvari možda nije samo počinitelj… nego počinitelji… Baš me zanima hoće li ih uhititi?

Eto, to bi bile samo ćakule da imate što pročitati kad navratite na Blog…

Živili,





Oznake: Školstvo u Promini, Djelo Oklaj, Merkur 5, prostorni plan, opasni otpad, Prominski vinogradari

- 19:01 - Komentiraj post (13) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić