<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>








"Sumnjati u vlastitu smrtnost, značilo je upoznati početak straha; neupitna spoznaja vlastite smrtnosti značila je upoznati kraj straha"

"Svi dokazi neizbježno vode do tvrdnji za koje ne postoje dokazi! Sve stvari su poznate zato jer želimo vjerovati u njih."

Frank Herbert


"Život nema nikakvu obavezu pružiti nam ono što čekujemo!".
Margaret Mitchell


"Između "jest" i "nije" razlika je u odluci da nešto bude ili ne bude."



"Veliki umovi raspravljaju o idejama.
Srednji umovi raspravljaju o događajima.
Sitni umovi raspravljaju o ljudima."

Eleanor Rooselvett

credits
Design: thousandone
Adjustment: murderscene
Osiguranje bivanja
četvrtak, 05.02.2009.
Već duže vrijeme razmišljam o ovoj temi, što zbog osoba koje poznajem što zbog filmova u kojima se to često pojavljuje: kako zaštiti jedan dio novca u braku jer ako se brak raspadne u većini slučajeva žena kupi kofere i djecu i odlazi, a onda nastaje pakao.
Rekla sam prijateljici Pipi da razmišljam o mogućnostima kako staviti na stranu jedan dio novaca, a da ga prilikom razvoda ne moram podjeliti s mužem. I na to mi prijateljica odgovori da u tome trenutku materijalno je manje bitno već to što te osoba koju voliš razočarala i pokazala se kao manji čovjek nego što je misliš da je.
Lako je tako razmišljati kad si samo ti u pitanju, a što kad imaš dvoje male djece i želiš se ili moraš maknuti iz stana koji glasi na njegovo ime? Malo je teško pretpostaviti ljubavnu bol financijskoj kad trebaš negdje prespavati, kupiti hranu i smjestiti svoju djecu.
Ako ste se već doveli u situaciju da je sve što zajednički posjedujete na ime supruga ili zajedničko, ali trenutno ne možete doći do toga iz raznoraznih razloga, zar ne bi bio pravi jack pot da imate negdje na strani nešto gotovine koja je samo vaša i koju vam nitko ne može blokirati?
Jedino što je meni palo na pamet za sad je životno osiguranje. Može se otvoriti prije vjenčanja i jednostavno zadržati informaciju za sebe.
Pipi je rekla da s takvim činom već unaprijed razmišljam kako brak neće uspjeti i da će doći do razvoda i da bi se ona udala iz ljubavi i jer ima povjerenja u tu osobu. Istina i ja bih se udala iz ljubavi s povjerenjem, ali...uvijek ima jedan "ali" s obzirom na današnje statistike razvoda i na to kako razvodi znaju biti gadni i još to što malo malo neka žena bude pretučena ili ubijena od strane supruga nekako poželim imati sigurnosnu mrežu. Na kraju krajeva, nakon 20 godina braka možemo zajedno uživati u tom novcu ili platiti djeci fax, mislim da bi suprug s neočekivanim priljevom novca puno lakše prebrodio to što za njega nije znao svo to vrijeme.
Možda je sve ovo krajnje proračunato, ali kada se nađete u sitaciji da nemate kuda i nemate s čime ideja da ste o tome mislili ranije se čini itekako pametnom...barem meni.
Osiguravamo aute, kuće, stanove kao nešto što se podrazumjeva, osiguravamo svoje živote, ali ne osiguravamo svoj nastavak življenja u nenadanim situacijama. Možda bi trebale postati pametnije prije nego što za to bude kasno.


| 20:33 | Komentari (1) | On/Off | Print | # |