<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>
"Sumnjati u vlastitu smrtnost, značilo je upoznati početak straha; neupitna spoznaja vlastite smrtnosti značila je upoznati kraj straha"

"Svi dokazi neizbježno vode do tvrdnji za koje ne postoje dokazi! Sve stvari su poznate zato jer želimo vjerovati u njih."

Frank Herbert


"Život nema nikakvu obavezu pružiti nam ono što čekujemo!".
Margaret Mitchell


"Između "jest" i "nije" razlika je u odluci da nešto bude ili ne bude.""Veliki umovi raspravljaju o idejama.
Srednji umovi raspravljaju o događajima.
Sitni umovi raspravljaju o ljudima."

Eleanor Rooselvett

credits
Design: thousandone
Adjustment: murderscene
Text i emocije
subota, 20.02.2010.


Razmišljala sam kako u textalnoj komunikaciji ima više zamki nego na minskom polju. Poslovni mailovi su jasni, kratki i ne kraju potpuno neemotivni jer što piše to i znači i nema se tu posebno što razmišljati i na kraju uopće nije bitno u kakvom smo mi raspoloženju.
Privatni mailovi, poruke i svi ostali oblici pisane komunikacije su jedna posve drugačija i veća zavrzlama. Zašto? Jer ovise skoro posve o našem raspoloženju, ne o onome tko je poslao. Ako poruka nije tako jednoznačna da ju je nemoguće drugačije protumačiti onda u redu, ali stanje uma je takvo da se i običan "bok" može protumačiti na 100 načina... naravno ovisno o našem raspoloženju.
Sve je dobro dok smo u pozitivnom raspoloženju, odmorni, naspavani i bez nekog problema na vidiku, ali čim situacija nije takva javlja se puno zamki koje namjestimo samo sebi. Posebno ako se u komunikaciju ne koriste emiticoni onda je to katastrofa koje čeka da se dogodi, ali ni s njima ponekada nema pomoći. rolleyes
Nisam zagovaratelj nakrcavanja poruka s ovim stvarčicama, ali ponekada je upravo to ono što sprječava potencijalni nesporazum, ali samo ponekad.
Koliko puta se dogodi da se dopisujući zakačite s nekim i situacija se sve više produbljuje i nemate pojma kako ste došli do toga. nono Netko od sugovornika je negdje nešto protumačio na krivi način, onda odreagirao u skladu time pa vratio nazad, ova prva osoba se sada našla uvrijeđene i evo ga komplikacija u trenu.
Često stvarno nije bitno što tamo piše već skoro uvijek kako se mi osjećamo jer text na ekranu tumačimo iz osobnog, emotivnog stanja u kojem se nalazimo, reakcija je ponekada preburna, da bi nakon što smo nakon par minuta pročitali tu istu poruku shvatili da ste prvi puta pročitali/razumjeli nešto posve drugo. bang
Evo par meni ludih primjera:
Volim te.
Ako ste zaljubljeni i zaneseni ovo je tako diiiiiiiivno.
Ako ste se posvađali i ljuti ste može biti da znači da mu je žao.
Ako je prepirka bila ono nečeg što želi da napravite onda se ulizuje.
Ako još nije bilo sexa možda samo obrađuje teritorij.
Ne trebam više nabrajati, mislim da je poanta jasna.
Pms stanje je posebna priča, onda treba sve čitati 2x i to nakon par dobrih udaha i izdaha, a ženama excesne poruke ne uzimati za zlo. cerek
Na kraju najčešće piše to što piše, samo što ne čitamo dobro pomućeni vlastitim zastorom trenutnih emocija. Dobro je pročitati ponovo prije nego što krenemo opako uzvraćati.
Krećem od sebe. rofl| 12:36 | Komentari (12) | On/Off | Print | # |"Velecijenjeni" komentatori Hrvati
nedjelja, 14.02.2010.
Ovaj post se već dugo vremena piše sam od sebe, slaže i samo čeka kada će preći napokon na ekran.
Radi se o "velecijenjenim" komentatorima Hrvatima.
Ne znam da li i jedna nacija ima toliko kompleksa kao mi, vjerojatno i ima, ali ja ne živim tamo već tu, pa onda mogu pričati o nama, a ne o njima.
Još se nije rodio taj tko bi nama ugodio, govorim nama, jer je to toliko raširena pojava, ne samo na komentarima u virtuali već u svakoj pori života i u oba spola.
Svatko tko čita novine na netu ili pohodi bilo koji od foruma može primijetiti tu opću pljuvačinu po svemu i svačemu.
Ništa nije dovoljno dobro, lijepo, ispravno, iskreno, pošteno, zasluženo...
Bilo koja slika žene izaziva više vrsta komentara, nažalost niti jedni nisu pozitivni. Ovisi prvo da li je lijepa ili manje lijepa.
Za lijepe naravno uvijek će se barem desetak njih uzeti za pravo da je gadna, kakve su joj oči ovakve ili onakve, da joj se vidi celulit, da je glupa, obavezno će neki dušebrižnik koji ne želi da mu obrišu komentar napisati da je kuraba, a ostali da je kurva i kako se jebala s pola - nadopunite slobodno ime bilo kojeg grada, onako čisto anonimno, ali da se zna.
Ako djevojaka/žena i nije toliko lijepa onda slijede komentari kako je gadna uz sve moguće gadarije koje mogu smisliti... i opet naravno da je glupa i da je kurva. Neovisno o tome čime se dotične žene bave, koliko su u tome uspješne, koju školu imaju završenu i koliko im je trebalo vremena i truda da postignu to čime se sada bave.
Ali svaki ima i par komentara kako bi on nju jebo, samo da se zna, bez obzira kakva je…
Niti jedna svjetski slavna ženska osoba u biti nije napravila ništa sama već se eto jebala tamo s nekim muškarcem pa je na račun toga postigla da zarađuje milijune...ma možeš si mislit. Osim što su gadne, glupe i kurve, još su i neurotične, lude, drogiraju se itd. što naravno znaju oni za sigurno sjedeći u svojoj stolici pred računalom kao da su cijeli život proveli s njima.
Ne daj bože još da su još druge rase ili religije! Recimo za jednu mulatkinju ili crnkinju obavezno ide komentar da je crnčuga, kmica, majmunica, da je sišla s drveta i neka se tamo i vrati.
Biti će da smo mi Hrvati najčistiji i očito Božanski narod kada smo toliko iznad drugih po svemu i kada si uzimamo za pravo pljuvati i vrijeđati sve što se nalazi na Zemlji.
Gay populacija je tek na tapeti, jer kakav bi to komentator bio kršćanin i Hrvat kada ne bi izrazio svoje negodovanje o tome tko što radi pod svojim plahtama, hrpom uvreda i psovki koji uključuju iste te kršćanske svetce, užu i širu obitelj, životinje i glagole koji označavaju sexulane radnje, uz pokoji dodatak kletvi na cijelu obitelj u nekoliko naraštaja. Ma kako bi moglo biti da ga/nju ne interesira što "tamo neki" voli dečke, to je ista uvreda kao da je zajahao njega/nju i jašio tjedan dana u podrumu, mora biti, zar ne??
Nitko iz ljudi koji su tema nekog članka nikada nije napravio ništa sam, već je potplatio, bio u rodu s nekim, netko mu je namjestio i poklonio bilo preko kreveta ili koverte.
Svi su glupi, nesposobni, osobe niskog morala, osim naravno onih koji očito nemaju svoj život i troše sate i sate ostavljajući takve komentare svugdje gdje su dopušteni.
Mene samo zanima koliko su oni obrazovani, što su oni napravili u životu i na kraju krajeva kako oni izgledaju jer mora da svatko ima barem po par doktorata, svaki dan sjedi do Boga pa točno zna što On odobrava ili ne, ima sposobnost gledanja na daljinu pa zna tko se kada s kim jebao ili nekome platio za uslugu i na kraju izgledaju obavezno kao Adonisi i Afrodite, može biti jedino tako.
I na ulici se čuju tako ružni komentari od tamo nekih rastroljanih, polu ćelavih i žutozubih muškaraca kako tamo neka prolaznica ima guzičetinu, kako je glupa ko kurac ili je dobra samo za izjebat i to samo na osnovu jednog pogleda. Da se ne uvrijede samo ovi neugledniji, nažalost to se isto može čuti i od tipova koji sasvim dobro izgledaju, jer izgled nema veze sa stanjem svijesti.

Istu stvar rade i žene, oštro komentirajući i omalovažavajući, ne muškarce, već pripadnice svoga spola, dosta često na još ružniji način. Što je druga žena ljepša i ne daj bože uspješnija to su komentari otrovniji i odvratniji, jer sigurno ona ne može biti toliko pametna i sposobna i još biti lijepa i atraktivna, biti će da je samo ovo drugo i još je sigurno drolja jer kako bi inače došla na mjesto na kojem radi??
Ima još jedna možda čak i najgora kategorija, velike kršćanke koje to u biti nisu, zatucane do bola bez obzira na torbe od par tisuća eura koje im je kupio ljubavnik koje smatraju da je žana za šaku i kuhinju i udaraju jezikom po svemu ostalome uvjerene u svoje spasenje i pravednost.

Hrvati su stvarno čudan narod, bože nam pomozi da ikada napredujemo jer uživanje u tuđoj nesreći ili stvaranje iste je puno bitnije od osobne sreće i vlastitog mira.

Ovaj post se ne odnosi na sve Hrvate, samo na one koji su se pronašli u ovome textu.thumbup| 13:51 | Komentari (18) | On/Off | Print | # |