Plastično je fantastično

utorak, 11.02.2014.

Naši plastičari - Primax

Tvrtka Primax je osnovana 1992 godine. Od samoga osnivanja pa do danas tvrtka je prolazila različite razvojne faze, prilagođavajući se uvjetima na tržištu. Danas Primax d.o.o. zapošljava 48 djelatnika s radom u tri smjene i u vlasništvu ima proizvodni i skladišni prostor veličine 1000 metara kvadratnih. U sklopu tvrtke posluje 5 maloprodajnih jedinica na području grada Slavonskog Broda.

Tvrtka proizvodi PE folije i PE ambalažu vrhunske kvalitete za gastronomiju, trgovine, bolnice i industriju živežnih namirnica. Također u proizvodnom programu ima asortiman svijeća i lampiona te su u tom segmentu vodeći proizvođači u Slavoniji.

Primax ulaže devet milijuna kuna u novi pogon

Slavonskobrodska tvrtka Primax vodeći je hrvatski proizvođač svijeća i lampaša, a u novom postrojenju proizvodit će i plastične vrećice, folije, posude te ostalu galanteriju. Planiraju i zapošljavanje petnaestak novih radnika.


Lampaši su glavni proizvod Primaxa

Slavonskobrodska tvrtka Primax u budućoj poslovnoj zoni u Zadubravlju gradi pogon za proizvodnju svijeća, lampaša, plastičnih posuda za svijeće te raznih folija, plastičnih vrećica i ambalaže vrhunske kvalitete za gastronomiju, trgovine, bolnice i industriju živežnih namirnica.

Završetak gradnje hale površine 2000 četvornih metara najavljen je za studeni, a strojevi bi trebali početi s radom do kraja godine. Cijena je gradnje devet milijuna kuna, no investicija je zapravo znatno veća jer će dosta novca biti uloženo i u radnu mehanizaciju i ljudske resurse. "Postojeća hala sa svojim kapacitetima više ne zadovoljava naše potrebe i treba nam veći prostor. Lani smo ostvarili bruto prihod od oko 30 milijuna kuna, a o kvaliteti naših proizvoda najbolje će posvjedočiti kupci koji nam se stalno vraćaju. Kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete, širenju kapaciteta i uvođenju novih tehnologija", kaže direktor Robert Pandža.

Sve to prepoznalo je i Ministarstvo poduzetništva i obrta, koje im je dodijelilo potporu od 250 tisuća kuna za poboljšanje konkurentnosti i unapređenje proizvodnje. Primax je vodeći proizvođač svijeća i lampaša u Hrvatskoj, a folije, osim na domaće, u posljednje dvije godine plasira i na inozemno tržište - u Njemačku, BiH i Srbiju. Nakon otvaranja novog pogona zaposlit će još 15-ak radnika.




Web stranica: Primax d.o.o.
Katalog proizvoda 1
Katalog proizvoda 2



Izvori:
Web stranice Primax d.o.o.
Poslovni.hr



- 21:21 - Komentari (4) - Isprintaj - #