Plastično je fantastično

utorak, 28.08.2012.

Komentar prosječnog američkog građanina

Višekratno koristim plastične vrećice koje dobijem u trgovini za brojne upotrebe koje su već spomenute: za smeće, za marendu, za pokupiti iza kućnog ljubimaca, te općenito za prijenos robe iz trgovine do moje kuće, itd. A ukoliko ih ne koristim, onda ih odlažem za recikliranje. Moje ponašanje NE oštećuje okoliš.

Bolestan sam i umoran od ljevičarskih eko fašista koji uvijek guraju "zabrane" za sve što im se ne sviđa. Nema ništa što je toliko neslobodno ili napadno kao što su te njihove inicijative, pogotovo kada pronađu poneki podatak koji podržava takve ekstremne ideje.

Zašto jednostavno nemamo nekakav javni servis koji bi podsjećao ljude da odlažu plastične vrećice u kante za recikliranje ukoliko ih više ne žele koristiti? Usmjeriti se na edukaciju čini se kao puno bolja ideja.

Pročitao sam mnogo o ovom problemu i slobodno mogu reći da argumenti onih koji podržavaju zabrane plastičnih vrećica baš i ne drže vodu, po mom mišljenju. Gotovo sve ideje zaštitara okoliša čine naš život težim i skupljim bez ikakve brige za dobrobit građanki i građana. Trebali bi smo biti okrenuti prema naprijed, a ne unazad. Jer, ja ne mislim da su ideje koje uzrokuju gnjavažu i dodatne troškove rezultat naprednog razmišljanja i da su korisne za napredak našeg društva.

Kako je to ironično da ti ljudi promoviraju te nazadne ideje, a stalno ih nazivaju "naprednima".

Ukoliko se zabrane jednokratne plastične vrećice, potrošiti ću više novca za kupovinu vrećica u trgovinama. Također, imati ću dodatne troškove, koje danas nemam, za papirnate vrećice, ili se gnjaviti se hrpom gadnih platnenih vrećica po kući i nositi ih svaki puta kada idem u trgovinu. I naravno, moram ih redovno održavati i prati, sve u svemu više posla nego što ga imam danas.

I to je društveni napredak? Stvarno?

Zaštitari okoliša svijeta - kada dođete na ideju da stvarno pomažete okolišu i da istovremeno ne učinite moj život težim i skupljim, tada ću vas svakako prihvatiti. Ali, do tada, ne računajte na mene u niti jednoj vašoj opsesivnoj inicijativi koje najčešće nisu zasnovane na činjenicama. Vi nemate pravo na bezgraničnu suglasnost samo zato što kažete da će nešto pomoći okolišu.

Umjesto što govorimo o plastičnim vrećicama, zašto vi zaštitari okoliša ne pogurate zakon kojim bi se propisalo ugradnja peći u našim domovima s najmanje 90 %-tnim iskorištenjem. Zašto je 80 % starih peći koje nemaju ni približno takvo iskorištenje goriva još uvijek dozvoljeno, i danas se ugrađuje čak i u novoizgrađenim zgradama i stanovima?

Prevelika potrošnja vode ponukala nas je da u 90-tima donesemo propis koji definira ugradnju 5 litarskih vodokotlića u našim zahodima, pa zašto onda i potrošnja plina u pećima za grijanje ne bi bila regulirana?

To bi u ovom trenutku trebala biti inicijativa koja zapravo ima smisla! Zaboravite plastične vrećice i govorimo o štednji plina umjesto toga.


Reboot



Izvor: The News Tribune



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #