Light Wanderings

Flickr

Another one

U mene mlada glava k'o zelena trava,
kano mlada voćka na golomu brdu;
kako koji vjetar puha,
tako s njom okreće!

Ali, vi ste mudre i poštene glave,
koje ćete meni oprostiti
i hrđave glase ne prenositi.

Koja bude hrđava i pogana,
ona će ostat' vama pod nogama.

A koja bude dobra i poštena,
ona će otić' po svijetu
kano pčela zvukom po cvijetu.


Da bi vas se svako dobro držalo
Kao što se bršljan drži drva i kamena,
Pijesak mora dubokoga,
Zvijezde neba širokoga,
A anđeli Boga pravednoga.

(trad. iz konavoske zdravice)Bonfire and el e ment (ali) s
Water
Fire
Earth
Air
...subject to change...as everything in life...
Image Hosted by ImageShack.us

Poglavica Tika-Taka


U noći drugog mladog mjeseca nakon Dana Nepobjedivog Sunca, okupilo se Veliko Vijeće sela na redovno zasjedanje. Trebalo je razmotriti proteklo razdoblje i donijeti važne odluke za naredno.
Osjeća se nezadovoljstvo među vijećnicima, ali i ostatkom plemena koje stoji izvan šatora i čeka rezultate. Naime, po mišljenju većine pripadnika plemena, poglavica Tika-Taka doveo je svojim odlukama i načinom vladanja plemensku zajednicu do ruba propasti. Zaključili su da selu prijeti glad, zemlja je raspodijeljena, većina dobara i zaliha završila je u rukama prolaznika i prosjaka.

Jedna od rijetkih zadovoljnih osoba u šatoru to veče bijaše Bijela Ptica, članica Velikog Vijeća i prapraprapraunuka osnivača sela. Njezine oči sjajile su se poput stakalca na mjesečini. Bila je svjesna da se čitavo selu ustalo protiv poglavice Tika-Taka, ali se nadala da će mu produžiti ovlasti, jer je on vodio pleme upravo na onaj način kako je prema legendi njen prapraprapradjed govorio da treba.

Poglavica Tika-Taka, iako svjestan pobune plemena, nije odavao nesigurnost. I njegove su oči odražavale poseban sjaj kada bi pogledao prema Bijeloj Ptici.

Te je duge noći glavnu riječ vodio vijećnik Sivi Hrast koji je posljednjih mjeseci polako i pripremao pobunu u selu. Iznosio je neoborive razumske činjenice protiv poglavice Tika-Taka.
«Živimo na najplodnijoj zemlji u okolici, a najsiromašniji smo! Radimo najviše od svih plemena u okolici, a jedva preživljamo! To ne da graniči s ludilom! To jest ludilo!», bjesnio je obraćajući se članovima Velikog Vijeća.

Malo, po malo, većina vijećnika iznijela je sličan stav. Došlo je vrijeme na poglavicu Tika-Taka da kaže što ima, prije izglasavanja daljnjeg povjerenja.

«Dragi moji, upravo zato što smo blagoslovljeni najbogatijom zemljom, trebamo biti milostivi prema onima koji je nemaju. Upravo zato što smo najvrijedniji, trebamo darovati one koji nisu shvatili radost stvaranja. Jesmo li u nestašici ovisi o mjerilu kojim se mjeri. Ovisi o tome i što se mjeri.» - tih nekoliko rečenica bilo je sve što je rekao u svoju obranu.

Bijela Ptica drhtala je od radosnog uzbuđenja. Činilo joj se da poglavica Tika-Taka izgovara riječi koje je slušala u djetinjstvu. Zvučale su poput pjesme kojom ju je majka uspavljivala. Bile su to riječi njenog prapraprapradjeda, riječi kojima je mudro upravljao selom, riječi koje su se poput povjetarca godinama isprepletale kroz kose muškaraca i žena toga plemena. I njegovi mudri napuci donosili su mir i zadovoljstvo plemenu, sve do posljednih godina kada je jedan putnik namjernik donio njima do tada potpuno nepoznatu bolest.

Plemenski vrač Kameni Korijen nazvao je tu bolest opijumom, jer je zamućivala svijest. Manifestirala se tako da bi oboljeli osjetio potrebu sakupljanja, gomilanja potrebnog i nepotrebnog. Za tolike razne stvari svaki oboljeli još bi dodatno sagradio jednu nastambu. Nekolicina njih i nekoliko nastambi u kojima su držali sve te stvari koje uglavnom nisu niti koristili. Bilo im je važno samo da ih posjeduju, te da ih i dalje prikupljaju. A za to im je trebalo sve više i više sredstava. Onaj koji je imao samo jednu nastambu punu nepotrebnih stvari osjećao se neuspjelim i siromašnim naspram oboljelog koji je imao već dvije. Po prvi puta se u selu pojavila i bolest krađe i otimanja. Bolest se brzo širila i iako je Kameni Korijen pronašao lijek za nju, stanovnici sela odbijali su ga uzimati.
Uživali su u svojoj bolesti.

Samo je nekolicina uspjela sačuvati se od epidemije, koristeći savjete mudrog i iskusnog vrača, no većina je sela bila zaražena. Mudrost koja je selo održavala sva ta stoljeća, a uz pomoć koje je vladao i poglavica Tika-Taka, plemenu više nije odgovarala jer je bila u suprotnosti sa svime što su sada željeli.
Bolest je potpuno promijenila njihovu svijest, navike i uvjerenja.
Rađala su se i djeca s virusom koji su naslijedila od roditelja. Oboljeli više nisu dolazili na ritualne plesove i pjevanja. Smatrali su to gubitkom vremena koje mogu utrošiti u skupljanje.

Omjer oboljelih i zdravih bio je takav da su oboljeli zdrave proglasili čudacima i neradnicima.

Vijeće je napokon te večeri, u noći drugog mladog mjeseca nakon Dana Nepobjedivog Sunca donijelo odluku. Poglavica Tika-Taka je smijenjen. Novi poglavica postao je Sivi Hrast. Odluka je prenešena plemenu koje je vrištalo od veselja očekujući bolje dane.

U šatoru su u tišini ostali vrač Kameni Korijen, vijećnik Brzi Konj, Bijela Ptica i sada već bivši poglavica Tika-Taka.

Tuga je preplavila njihova srca, ali znali su da ne mogu pomoći onima koji ne žele pomoć. Kameni Korijen znao je još nešto. Bolest ima razne oblike, a jedan od njih je smrtonosan. Njegov sin bio je među prvima koji je podlijegao. Prvi znak smrtonosne faze bio je osjećaj koji je do tada bio gotovo nepoznat u plemenu.
Bio je to osjećaj straha.
Strah od gubitka stečene imovine, strah od susjeda, strah od onoga što su nazvali nesposobnost da ispunjavaju porive koje su dobili bolešću. Taj strah nagrizao je srce da bi ga s vremenom konačno i rasparao.

Četvorica članova plemena sjedila su u tišini. Vrač tiho, ali odlučno prozbori:
«Moramo ustrajati na izliječenju za one za koje još ima nade. To je naše pleme i ne smijemo posustati.»
Bijeli Korijen počeo je tiho, a zatim sve glasnije pjevati, pridružili su mu se Bijela Ptica i Tika-Taka, dok je Brzi Konj davao ritam udarajući rukama po koljenima i bosim stopalima po zemljanom podu.

Vani je i dalje vladala buka i žamor članova plemena oduševljenim novim Poglavicom, no ako se malo, samo malo obratila pažnja, mogao se čuti nenametljiv, skladan i ritmičan zvuk koji je dolazio iz šatora utonulog u tamu noći mladog mjeseca.
Nenametljiv, skladan, ritmičan, uporan i iscjeljujući zvuk.

No, mogao ga je čuti samo onaj koji ga je tražio.

Oceana, 21.02.2006.

Image Hosted by ImageShack.usMjesecu
...promatram ga kako doplovljava s istoka... obrisi tek propupalih grana pokušavaju ga na tren sakriti od mog pogleda, no nailazi nestašni vjetar i podiže ih poput dječijih ruku u vis, otkrivajući
nebeskog lampaša u svoj njegovoj punini. Odvraćam pogled, ali on ne skida pogleda s mene, stabla, šumarka pored zgrade, ulice, klizi po autocesti prema Karlovcu, zaranja u Mrežnicu, presvlači stijene na Velebitu u srebrne vilinske kose, odmara se plutajući na slanoj jadranskoj tekućini...poput tepiha prostire od sebe ljeskavi vijugavi most prema obali...otkriva zaboravljene divlje puteve obrasle ružmarinom, kaduljom, timijanom...provlači se kroz makiju, nježno dotiče stoljetna kamena zdanja...i odlazi dalje...uvijek isti, uvijek drugačiji...uvijek ovdje i uvijek tamo...
Oceana

Image Hosted by ImageShack.us

***
listovi - možda ih jednom i nastavim ispunjavati

Stream of Thoughts

Odgovor na FAQ Zašto pišem blog?

o novim policama za knjige .

eterična ulja ili S poznatim u nepoznato

o stablu i korijenima
Copyright: Oceana
Text
Photo (since 10/10/2006)
O, Great Spirit
Whose voice I hear in the winds,
And whose breath gives life to all the world,
Hear me.
I am small and weak.
I need your strength and wisdom.
Let me walk in beauty and make my eyes ever behold the red and purple sunset.
Make my hands respect the things I have made and my ears sharp to hear your voice.
Make me wise so that I may understand the things you have taught my people.
Let me learn the lessons you have hidden in every rock and leaf.
I seek strength, not to be greater than my brother, but to fight my greatest enemy-myself.
Make me always ready it come to you with clean hands and straight eyes.
So when life fades, as the fading sunset, my spirit may come to you without shame.

Chief Yellow Hawk, SiouxImage Hosted by ImageShack.usoceana

petak, 26.01.2007.

Leptir...continued

Igrao se leteći po stanu, zastao na jednom, pa na drugom zidu, malo odspavao i nešto iza podneva, spustio se na prozorsko staklo ugrijano od niskog zimskog sunca.

- On bi van – zaključi Soulmate.

Iako je prozor bio dovoljno otvoren da bi leptir mogao izaći - valjda je kroz njega sinoć i ušao - ipak smo širom otvorili jednu stranu i čekali da gost skuži da treba proći ispod prozorskog okvira, pa onda van, što je ubrzo i učinio.

- Smrznut će se vani– zabrinuto će Soulmate.

Odjednom mi se učinilo kao da je uistinu, čim se nekoliko metara odmaknuo od prozora, prestao mahati krilima, te da to krhko biće, lagano poput pera, polako pada prema zemlji.

No, ubrzo se pokazalo da se samo igrao, uživajući u milovanju sunčevih zraka i zanosima dobroćudnog vjetrića, te je nakon par trenutaka, ponovno odlučio preuzeti kontrolu i nastavio letjeti.
.
Još sam neko vrijeme promatrala njegovu igru i divila se sposobnosti po kojoj zna kada treba preuzeti kontrolu, a kad se može u potpunosti prepustiti slobodnom padu i potpori vjetra, te kad i kome može nenajavljen doći u goste, a kad se treba vratiti u svoj prirodni habitat.
Sve nekako easy, nenametljivo i čineći radost okolini.

Možda je upravo na putu prema domu nekoga od vas?
- 20:13 - do-da- (12) - l - :-)

Plavo zeleni trenutak...continued

Još sam uvijek pod vibracijama jučerašnjih prizora.

Fotka ispod nije dostojan prikaz te dinamičnosti mora, neba i obale što se jučer odigravala pred našim očima.

Više od dvadeset minuta stajala sam u nevjerici. Priroda me uvijek iznova oduševi, ali ti prelijevi smaragdne, tirkizne, safirne vibracije titrali su mi u tijelu i za vrijeme sastanka koji je uslijedio poslije. Jedva sam se skoncentrirala na posao jer su u meni i dalje se pretapljale prethodno doživljene slike. I kad bih se uspjela na trenutak dublje skoncentrirati i zvučati suvislo, pogledala bih u oči sugovornika i tras! Plave, duboko plave oči pozorno slušaju moje izlaganje, ali njihova dubina izlazi iz mora, iz onog dijela gdje plavetni vodeni život dodiruje obale otoka u daljini! I meni se otme osmijeh i svijest se trga u namjeri vraćanja na horizont ili u mase antracitnih oblaka iznad plavetnila.
Ako je primijetio odsutan i možda u tom trenutku neprimjereno dug eye contact i smiješak, vjerojatno je pomislio da nisam baš svoja. I zaključak mu ne bi bio daleko od istine. U to vrijeme pripadala sam zeleno-plavim trenucima što se prelijevaše po moru i nebu.

Poseban je jučer bio dan.
Navečer smo dobili i iznenadnu posjetu. U stan nam je uletio žuto-bijeli leptir i pravio mi društvo dok sam spremala večeru. S mislima u slikama od prije nekoliko sati i leptirom pored sebe, mogla sam samo osjećati duboku zahvalnost za prelijepe trenutke života.

I kao što već napisah – još sam uvijek pod vibracijama jučerašnjeg dana, ali s razlikom da sada djeluju kao nadahnuće i poticaj koncentraciji.
I leptir je još tu.


- 11:13 - do-da- (4) - l - :-)

četvrtak, 25.01.2007.

plavo zeleni trenutak

Image Hosted by ImageShack.us- 23:23 - do-da- (7) - l - :-)

nedjelja, 21.01.2007.

it was soooo good


Image Hosted by ImageShack.us

D' aqui dub u Trećem svijetu...


...kad dobra glazba ponese, nastaje trans...svijest se utapa u plesu...

It was so good, so good da me danas bole svi mišići...- 22:49 - do-da- (9) - l - :-)

petak, 19.01.2007.

Preciznost ili odugovlačenje?- Is «Procrastinator» your middle name?
- No. My middle name is Undoer.Velika je razlika, a maleni prag između preciznosti u bilo kojem poslu (u smislu obraćanja pažnje na detalje, dotjerivanja u smislu «da bude što bolje») i odugovlačenja (u smislu «cjepidlačenja», nesigurnosti, itd.).

Preciznost dolazi kao rezultat intuitivne razrade ideje, stvari se poslaguju «kao same od sebe», prirodno, uz znatan udio vlastitog djelovanja autora, ali napor je takav da rezultira uzvraćenom energijom, a ne velikim i dugotrajnim iscrpljivanjem sebe i okoline.
Dovršeno djelo izlazi u pravo vrijeme i na pravom mjestu.

Odugovlačenje često dolazi kao rezultat viška slobodnog vremena.
Autor previše «prčka» po prvotnoj zamisli, originalne ideje «prizemljene» putem intuicije, zanosa i nadahnuća sve se više deformiraju. Vrijeme za koje su zamišljene da budu ostvarene, prolazi. Stvara se kaos u svijetu ideja koje «čekaju u redu» za trenutno ostvarenje. Ostaju zakočene, zakržljaju, izgube se, nestanu neostvarene. Gube se prioriteti. Djelo, s kojim se previše odgađalo, ne dobiva svoje mjesto i vrijeme za koje je zamišljeno, tako da se i za njega može reći da je prošlo nezapaženo. Možda čak možemo reći da je, iako materijalizirano, prošlo neostvareno?

Rijetka su djela koja zaslužuju da se uz njih pritisne pojam vječnih vrijednosti, ali i to su na kraju ona koja su izišla iz radionice autora u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Potaknute nadahnućem, obrađene nadarenošću i ostvarene pomoću dostatnog rada i s potrebnom dozom samopouzdanja.


U nekim djelima se često može osjetiti ta, nazovimo je tako, pretencioznost. Kao da se autor sav zgrčio od želje da prenese određenu ideju, a ona, sama, sve mu više izmigoljava iz vida. Može se osjetiti ta prvotna namjera, ideja koja se spustila iz svijeta nebeskih mostova, ali tek kao proletjeli Kairosov rep u daljini.
Čak mi pada na pamet da autori koji često odugovlače, te kad napokon prostru svoje djelo na korištenje javnosti i osjete da su propustili pravi trenutak, postaju podložni potpuno suprotnoj strani ove «bolesti» - šlampavosti, pa počnu raditi «na brzaka», valjda misleći da će tako stići nadoknaditi propušteni red u svijetu ideja.
Iz jedne krajnosti u drugu.


Jedno je darovati nužnu pažnju i djelo dobro pripremiti za predaju svijetu, a nešto posve drugo odugovlačiti s njim.

Kako na vrijeme saznati kad je u pitanju jedno, a kad drugo?
Sigurna sam da to svatko na svoj način osjeti.
Dobro je ponekad vjerovati i bližnjima koji nas upozoravaju da smo «zagazili» ili «zastranili».
A možda je još bolje ne imati previše slobodnog vremena i praznog hoda?
Previše je to individualna stvar – na neke ljude vremenski rokovi/zadane teme/zadani prostor ili sredstvo izražavanja/itd djeluju tako da im ograničavaju kreativnosti, dok na druge isti uvjeti djeluju poticajno.
Na neke jedanput djeluju jedni uvjeti, drugi put drugačiji.
Sve je moguće, sve je promjenjivo i ništa nije sigurno.
Ah, da osim «death and taxes».
(and bills for electricity and phone).

- 16:56 - do-da- (2) - l - :-)

ponedjeljak, 15.01.2007.

Blogerski virus razotkrivanja malih tajni


Prihvativši izazov od Jace , prostirem pet, većini nepoznatih činjenica, a koje su sastavni dio mene. Teško da nešto od toga ipak nije utkano u tekstove objavljene ovdje (ili razgovore i druženja tijekom vremena), no, let's give it a try:

1. Još od djetinjstva obožavam zvuk pisaće mašine. Volim i ovaj, meki, podatni zvuk komp. tipkovnice, ali kad ti nešto obilježi važan i lijep dio djetinjstva, ostaje utkano za svagda. Naime, pisanje, i to baš na pisaćoj mašini bio mi je jedan od najdražih hobija u djetinjstvu. Čak sam zamišljala da ću kad odrastem postati spisateljica i da ću imati svoj radni stol u nekom toplom kraju, u vrtu pored mora, okružena biljkama...i klik-klak zvuk pisaće mašine miješat će se sa zvukom mora, povjetarca i ptica.
Piskaram svaki dan (pjesme, kratke priče, dnevničke zapise, nekoliko romana ispisujem već godinama)...možda ih predam na uvid drugima kad malo odrastem. Malo, kažem, jer kako je krenulo, sumnjam da ću u ovome životu ikada do kraja odrasti.

2. Omiljene životinje: dupini i slonovi.
Za kućne ljubimce ipak sam odabrala svijet biljaka i minerala.

3. Užasavam se hladnoće od kad znam za sebe. U djetinjstvu sam se svake jeseni «opraštala» od života, uvjerena kako neću preživjeti nadolazeću zimu. Kasnije sam si obećavala da ću to godišnje doba provoditi u vječno toplim krajevima. Kako je krenulo, izgleda da neću morati daleko.

4. Obožavam filmsku umjetnost. Jedan od razloga je i što se u jedan medij može uklopiti većina onoga što volim: fotografija, glazba, tekst...

5. Krajem devedesetih odlučih se glazbi, koja me poput piskaranja pratila od prve svjesnosti, posvetiti i aktivnim djelovanjem. Zvučna kulisa za te sudbinske trenutke preusmjeravanja bio je album: Sounds of WOMAD 2 (kompilacija pjesama glazbenika koji su 1995. nastupili na WOMAD-u ).Prenosim palicu dalje:


Vrtlarica
Viviana
Lanterna
Big Vern
Espadrila


- 12:01 - do-da- (17) - l - :-)

subota, 06.01.2007.

Avoiding Mrs Illusion

First of all
jedan poseban pozdrav vagabundima koji sada ispijaju pive po Nizozemskoj i nadaju se da će im, na primjer, možda biti otkazan let za povratak u HR, kako bi malo produžili praznikovanje. Ovo vam je tek podsjetnik na pravila lijepog ponašanja u inozemstvu:
Image Hosted by ImageShack.usZahvaljujući Matiji i Žuletu, te isprobavanju efikasnosti nagibnog vlaka na relaciji Zagreb-Split, danas smo odlijepili prste s tipkovnica / klavijatura, izravnali zgrčene zglobove, očistili cipelice od paučine i izašli u zagrljaj divnom sunčanom danu.

Za razliku od nekih (vidi fotke), mi smo samo sjedili i uživali u suncu i pogledu na more, stijene, otoke.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Nevjerojatno je to. U roku od pola sata izlaganja blagotvornim toplim zraka i s mirisom mora u porama, gotovo svi problemi isparavaju u oblik kuglice koja se teleportira na određeno vrijeme tamo negdje, oko radnog stola. Sama ode doma. Stvarno. Evo našla sam je, čim sam se vratila. Odmah je zasvijetlila i uparila se natrag u kožu, izazivajući lagano peckanje od stopala do glave.

No, bar je nestala na neko vrijeme, sa svim svojim sadržajem koji se uglavnom vrti oko problema sagledavanja, razumijevanja i prihvaćanja određenih životnih okolnosti te pokušaja što svjesnijeg djelovanja unutar istih.
Ponekad se bolje zaustaviti nego zaletjeti se u ponor.
Ponekad nemaš dovoljno snage za preskok (slab ili nezdrav zalet), pa je bolje pričekati...smisliti plan za izgradnju mosta, napraviti ga sam ili pričekati pomoć, pronaći drugi put...za sve to treba smirenost da bi se stvarna situacija mogla dobro ispitati. Kaotičan um lako zaskoči the most famous private teacher Mrs Illusion. Već me prije uspjela namamiti da joj skupo platim njeno vrijeme provedeno sa mnom. This time, I'd rather avoid her lessons, if possible, tako da...don't tell her where I am...- 21:41 - do-da- (13) - l - :-)

utorak, 02.01.2007.

Lonely Tree

Image Hosted by ImageShack.us


Lonely tree in amongst steel
Yolngu history from the bay
Where the spirit of a woman
Becomes a bird in paradise

...

The forest of trees is all gone
They won't ever return again
The children will have nothing left
For thousand years
What will become of it all

...

From Lonely Tree by Yothu Yindi

- 13:44 - do-da- (6) - l - :-)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2013 (1)
Listopad 2011 (1)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (11)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (3)
Travanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (2)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (2)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (4)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (4)
Travanj 2008 (1)
Veljača 2008 (9)
Siječanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (5)
Studeni 2007 (2)
Listopad 2007 (7)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (6)
Srpanj 2007 (8)
Lipanj 2007 (11)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (6)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


words and photography

.... .... .... ....


networking:

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

drugi blog

myspace
Ethnoambient
Kries
Kries na myspaceu
acroAnima
Ethnoambient playlista

Water cure

Treci Svijet
Conscious media network
Caput Insulae
Cultures on the Edge
AMAZON team
The Nature Conservancy
forum o biljkama
Cvijet info
Dupinov san
PALMApedia
Plavi svijet
Pachamama
photo world of M. Turšić

NATURal news

fRoots - local music from out there
BBC World Music
hrvatski info site o glazbenim dogadjanjima

culturenet
Positive News
Living food
Organic ComsumersMOTION PICTURES

Some of the movies I love:
(nasumce poredani)
DreamKeeper
Home
Blue Tooth Virgin
Amazing Grace
Freedom writers
Bury My Heart At Woundeed Knee
The Greatest Game Ever Played
Water
Mona Lisa Smile
Shall We Dance?
Powder
Finding Neverland
Baraka
D'autres mondes
Being There
Samsara
Harry and Tonto
B.Y.G.G.g.B.
Chocolat
The Groomsman
Dead Poets Society
Iris
Frida
Girl, Interrupted
Stand by Me
Truman Show
The Pursuit of HappYness
Before Sunrise
Before Sunset
The Holiday
Himmel ueber Berlin
The Bridges of Madison County
Aurora Borealis
Lorenzo's Oil

Braveheart
Das Leben der Anderen
In the Name of the Father
Lost Horizon
Night at the Museum
Happy Feet
Bridge to Terabithia

Blogosfera:

906090
Aikidofil
Apk
Apstinentica
Aquaria
Armin
Beerlover
Borac Prav(n)i
Brusnica
Bugenvilija
Creativa
Darkwolf
DaVinci
Ddadd
Espadrila
Gawrun
Helix
Grof V.
Indian woman
Irida
iz Australije
iz Emirata
Jezični savjetnik na dvoru pisane riječi
Knjiški moljac
legenda iz Zone Sumraka
LIVE SCIENCE BLOGS
Lux Sunshine
Ljubica Zubica
mitologija blog
Motorom po Africi
Noeli
Oshun
Ovisna o Suncu
Pisac u usponu
Plavi
Plejadablue
Pogled na Japan
Porto
Rahatlokum
Ratnik svjetlosti
Riba - nije za maloljetne
Rocksandrolls
Rock Anthology
Run'n'gun
Safiris
Siscijanka
Soba
Sretno Dijete
Sunchi iz Curacao-a
Svijetli i u mraku
Svilene Šume
Ursus Ursue
Vadimastok
Vision Thing
Viviana
Vivias
Vrtlarica Sretna
Xiola izmedju Londona i NYC
Yoga girl
Zelenooka
Zlata
Život na lanterniMeaninglessness inhibits fullness of life and is therefore equivalent to illness.
Meaning makes a great many things endurable - perhaps everything.
No science will ever replace myth, and a myth cannot be made out of any science.
For it is not that "God" is a myth, but that myth is the revelation of a divine life in man.
It is not we who invent myth, rather it speaks to us as a Word of God."
C.G.Jung

Image Hosted by ImageShack.us***
Some things never change...favourites for life:

Joy Division

Well I could call out when the going gets tough.
The things that we've learnt are no longer enough.
No language, just sound, that's all we need to know,
To synchronise love to the beat of the show.
And we could dance.

from Transmission


U2

Desert sky
Dream beneath a desert sky
The rivers run but soon run dry
We need new dreams tonight

from "In God's Country"Talking Heads

Mojique smells the wind
that comes from far away
Mojique waits for news
in a quiet place
He feels the presence
of the wind around him
He feels the power
of the past behind him
He has the knowledge
of the wind to guide him...on.

/from/ Listening Wind)