Light Wanderings

Flickr

Another one

U mene mlada glava k'o zelena trava,
kano mlada voćka na golomu brdu;
kako koji vjetar puha,
tako s njom okreće!

Ali, vi ste mudre i poštene glave,
koje ćete meni oprostiti
i hrđave glase ne prenositi.

Koja bude hrđava i pogana,
ona će ostat' vama pod nogama.

A koja bude dobra i poštena,
ona će otić' po svijetu
kano pčela zvukom po cvijetu.


Da bi vas se svako dobro držalo
Kao što se bršljan drži drva i kamena,
Pijesak mora dubokoga,
Zvijezde neba širokoga,
A anđeli Boga pravednoga.

(trad. iz konavoske zdravice)Bonfire and el e ment (ali) s
Water
Fire
Earth
Air
...subject to change...as everything in life...
Image Hosted by ImageShack.us

Poglavica Tika-Taka


U noći drugog mladog mjeseca nakon Dana Nepobjedivog Sunca, okupilo se Veliko Vijeće sela na redovno zasjedanje. Trebalo je razmotriti proteklo razdoblje i donijeti važne odluke za naredno.
Osjeća se nezadovoljstvo među vijećnicima, ali i ostatkom plemena koje stoji izvan šatora i čeka rezultate. Naime, po mišljenju većine pripadnika plemena, poglavica Tika-Taka doveo je svojim odlukama i načinom vladanja plemensku zajednicu do ruba propasti. Zaključili su da selu prijeti glad, zemlja je raspodijeljena, većina dobara i zaliha završila je u rukama prolaznika i prosjaka.

Jedna od rijetkih zadovoljnih osoba u šatoru to veče bijaše Bijela Ptica, članica Velikog Vijeća i prapraprapraunuka osnivača sela. Njezine oči sjajile su se poput stakalca na mjesečini. Bila je svjesna da se čitavo selu ustalo protiv poglavice Tika-Taka, ali se nadala da će mu produžiti ovlasti, jer je on vodio pleme upravo na onaj način kako je prema legendi njen prapraprapradjed govorio da treba.

Poglavica Tika-Taka, iako svjestan pobune plemena, nije odavao nesigurnost. I njegove su oči odražavale poseban sjaj kada bi pogledao prema Bijeloj Ptici.

Te je duge noći glavnu riječ vodio vijećnik Sivi Hrast koji je posljednjih mjeseci polako i pripremao pobunu u selu. Iznosio je neoborive razumske činjenice protiv poglavice Tika-Taka.
«Živimo na najplodnijoj zemlji u okolici, a najsiromašniji smo! Radimo najviše od svih plemena u okolici, a jedva preživljamo! To ne da graniči s ludilom! To jest ludilo!», bjesnio je obraćajući se članovima Velikog Vijeća.

Malo, po malo, većina vijećnika iznijela je sličan stav. Došlo je vrijeme na poglavicu Tika-Taka da kaže što ima, prije izglasavanja daljnjeg povjerenja.

«Dragi moji, upravo zato što smo blagoslovljeni najbogatijom zemljom, trebamo biti milostivi prema onima koji je nemaju. Upravo zato što smo najvrijedniji, trebamo darovati one koji nisu shvatili radost stvaranja. Jesmo li u nestašici ovisi o mjerilu kojim se mjeri. Ovisi o tome i što se mjeri.» - tih nekoliko rečenica bilo je sve što je rekao u svoju obranu.

Bijela Ptica drhtala je od radosnog uzbuđenja. Činilo joj se da poglavica Tika-Taka izgovara riječi koje je slušala u djetinjstvu. Zvučale su poput pjesme kojom ju je majka uspavljivala. Bile su to riječi njenog prapraprapradjeda, riječi kojima je mudro upravljao selom, riječi koje su se poput povjetarca godinama isprepletale kroz kose muškaraca i žena toga plemena. I njegovi mudri napuci donosili su mir i zadovoljstvo plemenu, sve do posljednih godina kada je jedan putnik namjernik donio njima do tada potpuno nepoznatu bolest.

Plemenski vrač Kameni Korijen nazvao je tu bolest opijumom, jer je zamućivala svijest. Manifestirala se tako da bi oboljeli osjetio potrebu sakupljanja, gomilanja potrebnog i nepotrebnog. Za tolike razne stvari svaki oboljeli još bi dodatno sagradio jednu nastambu. Nekolicina njih i nekoliko nastambi u kojima su držali sve te stvari koje uglavnom nisu niti koristili. Bilo im je važno samo da ih posjeduju, te da ih i dalje prikupljaju. A za to im je trebalo sve više i više sredstava. Onaj koji je imao samo jednu nastambu punu nepotrebnih stvari osjećao se neuspjelim i siromašnim naspram oboljelog koji je imao već dvije. Po prvi puta se u selu pojavila i bolest krađe i otimanja. Bolest se brzo širila i iako je Kameni Korijen pronašao lijek za nju, stanovnici sela odbijali su ga uzimati.
Uživali su u svojoj bolesti.

Samo je nekolicina uspjela sačuvati se od epidemije, koristeći savjete mudrog i iskusnog vrača, no većina je sela bila zaražena. Mudrost koja je selo održavala sva ta stoljeća, a uz pomoć koje je vladao i poglavica Tika-Taka, plemenu više nije odgovarala jer je bila u suprotnosti sa svime što su sada željeli.
Bolest je potpuno promijenila njihovu svijest, navike i uvjerenja.
Rađala su se i djeca s virusom koji su naslijedila od roditelja. Oboljeli više nisu dolazili na ritualne plesove i pjevanja. Smatrali su to gubitkom vremena koje mogu utrošiti u skupljanje.

Omjer oboljelih i zdravih bio je takav da su oboljeli zdrave proglasili čudacima i neradnicima.

Vijeće je napokon te večeri, u noći drugog mladog mjeseca nakon Dana Nepobjedivog Sunca donijelo odluku. Poglavica Tika-Taka je smijenjen. Novi poglavica postao je Sivi Hrast. Odluka je prenešena plemenu koje je vrištalo od veselja očekujući bolje dane.

U šatoru su u tišini ostali vrač Kameni Korijen, vijećnik Brzi Konj, Bijela Ptica i sada već bivši poglavica Tika-Taka.

Tuga je preplavila njihova srca, ali znali su da ne mogu pomoći onima koji ne žele pomoć. Kameni Korijen znao je još nešto. Bolest ima razne oblike, a jedan od njih je smrtonosan. Njegov sin bio je među prvima koji je podlijegao. Prvi znak smrtonosne faze bio je osjećaj koji je do tada bio gotovo nepoznat u plemenu.
Bio je to osjećaj straha.
Strah od gubitka stečene imovine, strah od susjeda, strah od onoga što su nazvali nesposobnost da ispunjavaju porive koje su dobili bolešću. Taj strah nagrizao je srce da bi ga s vremenom konačno i rasparao.

Četvorica članova plemena sjedila su u tišini. Vrač tiho, ali odlučno prozbori:
«Moramo ustrajati na izliječenju za one za koje još ima nade. To je naše pleme i ne smijemo posustati.»
Bijeli Korijen počeo je tiho, a zatim sve glasnije pjevati, pridružili su mu se Bijela Ptica i Tika-Taka, dok je Brzi Konj davao ritam udarajući rukama po koljenima i bosim stopalima po zemljanom podu.

Vani je i dalje vladala buka i žamor članova plemena oduševljenim novim Poglavicom, no ako se malo, samo malo obratila pažnja, mogao se čuti nenametljiv, skladan i ritmičan zvuk koji je dolazio iz šatora utonulog u tamu noći mladog mjeseca.
Nenametljiv, skladan, ritmičan, uporan i iscjeljujući zvuk.

No, mogao ga je čuti samo onaj koji ga je tražio.

Oceana, 21.02.2006.

Image Hosted by ImageShack.usMjesecu
...promatram ga kako doplovljava s istoka... obrisi tek propupalih grana pokušavaju ga na tren sakriti od mog pogleda, no nailazi nestašni vjetar i podiže ih poput dječijih ruku u vis, otkrivajući
nebeskog lampaša u svoj njegovoj punini. Odvraćam pogled, ali on ne skida pogleda s mene, stabla, šumarka pored zgrade, ulice, klizi po autocesti prema Karlovcu, zaranja u Mrežnicu, presvlači stijene na Velebitu u srebrne vilinske kose, odmara se plutajući na slanoj jadranskoj tekućini...poput tepiha prostire od sebe ljeskavi vijugavi most prema obali...otkriva zaboravljene divlje puteve obrasle ružmarinom, kaduljom, timijanom...provlači se kroz makiju, nježno dotiče stoljetna kamena zdanja...i odlazi dalje...uvijek isti, uvijek drugačiji...uvijek ovdje i uvijek tamo...
Oceana

Image Hosted by ImageShack.us

***
listovi - možda ih jednom i nastavim ispunjavati

Stream of Thoughts

Odgovor na FAQ Zašto pišem blog?

o novim policama za knjige .

eterična ulja ili S poznatim u nepoznato

o stablu i korijenima
Copyright: Oceana
Text
Photo (since 10/10/2006)
O, Great Spirit
Whose voice I hear in the winds,
And whose breath gives life to all the world,
Hear me.
I am small and weak.
I need your strength and wisdom.
Let me walk in beauty and make my eyes ever behold the red and purple sunset.
Make my hands respect the things I have made and my ears sharp to hear your voice.
Make me wise so that I may understand the things you have taught my people.
Let me learn the lessons you have hidden in every rock and leaf.
I seek strength, not to be greater than my brother, but to fight my greatest enemy-myself.
Make me always ready it come to you with clean hands and straight eyes.
So when life fades, as the fading sunset, my spirit may come to you without shame.

Chief Yellow Hawk, SiouxImage Hosted by ImageShack.usoceana

subota, 30.06.2007.

29062007

Sjećate se slikovnica «Maja»? Maja na moru, Maja na selu, Maja u planinama...Jučer su se nad ZG-ZAGom poigravali oblačići koji su nalikovali na one iz slikovnica o djevojčici Maji i njenim pustolovinama.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Sumnjam da je Koni uspio vidjeti nešto od ovoga jer je čitav dan bio zatvoren u studiju. Izašao je samo na kratko odsvirati pozdrav. Nije čak stigao ni do nastupa Erola s Elementalom na cvjetnom trgu.

Image Hosted by ImageShack.us

Mirela je žena i po. A takve su presnažne za neke, pa se organi reda pobrinuli da prekinu nastup. U 22:30. U petak. U metropoli. Ljeti.

Image Hosted by ImageShack.us
- 11:01 - do-da- (7) - l - :-)

utorak, 26.06.2007.

S Vidom na terenu

Često se nađem u situaciji da trebam napisati prezentacijski tekst o nekoj osobi ili grupi. No big deal. Proučim njihov bio/promo tekst, dodam vlastita iskustva i doživljaje s dotičnima and that's it.

No, prije nekoliko godina trebala sam složiti kratki info o njemu i...nikako da nešto iscuri. Njegovi biografski podaci bili su mi presuha podloga, moje osobno mišljenje prejaki začin. Trebalo mi je nešto između, ali on nije osoba za «nešto između».

Jesam, sročila sam nešto kad je rok već stisnuo, ali i to nije bilo to.
I nikada vjerojatno neće niti biti.

Preteško je pisati o njemu, a da ne ispadne isprazno veličanje «lika i djela».
Što znači da je netko po zvanju profesor tjelesne kulture, proučava i podučava tradicijske plesove, stručni je suradnik Međunarodne i inih smotri folklora, iza sebe je ostavio milijune otisaka stopala po gorama i ravnima, u pismu, slici i zvuku zabilježio nezamisliv broj starih pjesama, plesova i običaja...Što to znači? Ma, ništa posebno, ako ta osoba iza sebe, na svakom tom komadiću prirode koju obiđe i u svakom čovjeku čije predanje zabilježi, ne ostavi komadić svog isprepodijeljenog srca.
Vido Bagur ga ostavlja.
Danas je ponio i naša. I znate kako to ide? Ostaviš komadić srca, a onda se u to upražnjeno mjesto utisne još veći komad sastavljen od mnoštva komadićaka onih koje si upoznao i prirode čije si gostoprimstvo upio ili upila.
Tako smo se Soulmate i ja danas vratili s jednog od Vidinih putešestvija.
Upoznali smo divne ljude, božanstvenu prirodu, naslušali se starih pjesama iz Bosanske Posavine, zvuka šargije, nagledali plesa i nasmijali se od i do srca s vedrim i vrijednim ljudima.
Vido, hvala ti!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

- 01:05 - do-da- (4) - l - :-)

nedjelja, 24.06.2007.

Medvednica


Image Hosted by ImageShack.us

- 11:32 - do-da- (4) - l - :-)

petak, 22.06.2007.

Proslava ljetnog solsticija kod zvjezdarnice u Višnjanu

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

- 15:05 - do-da- (6) - l - :-)

petak, 15.06.2007.

Prinove u Trećem svijetu

Životinjska farma Željke i Marina dobila je nove članove.

Dok Stipe the cat (ženskog roda, mind you) uči Zorroa (njezin pomladak) i Koka (nije Stipin pomladak nego devetomjesečni zlatni retriever koji je brzo shvatio tko je glavni na farmi) loviti miševe (i malo veće glodavce), a paun i paunica s ponosom prošetavaju svoju mladunčad, crvene ribice dobile su društvo.

Kupanje u jezercu samo im je vrsta izlaska uz nadzornika Marina, jer je Koko jako zaigran pas (uz to podložan nagovoru šefa Stipe koji pak ima čudne pojmove o zabavi), a patkice su malene...

Image Hosted by ImageShack.us


- 00:46 - do-da- (5) - l - :-)

četvrtak, 14.06.2007.

Opralo me more

Move the heart
Switch the pace
Look for what
Seems out of place

P. Murphy

Jučer, (sada već prekjučer), dan nakon prvog ovogodišnjeg (višegodišnjeg, actually) ,uranjanja u more, ne bijah sva svoja. U stvari, nije to istina. Bijah itekako, ponovno – svoja. Kao da me opralo, očistilo i isčistilo od većine prejakih reakcija duše, srca i tijela na prostor i vrijeme u kojem dišem.

Znate onaj neopisivi umor nakon takvih trenutaka «ižmikavanja»? Dobar, duboki umor, od kojeg ne možeš ništa nego blejati u plafon. Ja sam uglavnom, nakon sramotno malog udjela u ispunjavanju prethodno zadanih obaveza, zurila u monitor.

More je izvuklo iz mene veliku količinu potrebnih i nepotrebnih (who will ever know the real difference), misli o sadašnjosti i time otvorilo prostor kroz koji se moglo lako dodirnuti u neko drugo vrijeme, drugi prostor, drugačiji dah. Sacred moments.


Da, blejanje u monitor izrodilo je i surfanjem po youtubeu.

...I kao da je bilo jučer...:


Cuts you up


This Is Not A Love Song


- 00:50 - do-da- (4) - l - :-)

srijeda, 13.06.2007.

Tribal Voice

Yothu Yindi- 00:15 - do-da- (3) - l - :-)

utorak, 12.06.2007.

Oceana u moru


Povratak Izvoru,
uranjanje u plodnu maternicu planeta.
Sklad duše i tijela.
Svijest budna u trenutku neponovljive sadašnjosti.
Svaki mišić tijela napokon pronalazi svoju svrhu.

Meditacija, joga ili tibetanske vježbe u jednom.

Felt like reborn - human, again.

Image Hosted by ImageShack.us


- 10:48 - do-da- (2) - l - :-)

subota, 09.06.2007.

Clash of the Genes

Otac Sjever zabrinuto podiže prst:
«Jeste li sve dobro isplanirali?»
Majka Južnjakinja nježno pogleda u djecu, pa u supruga:
«Čovjek planira, Nebo određuje.»
Ocu počinje ključati krv:
«Pripremljenost određuje!Disciplina!»

Što je Sjever glasniji to je Južnjakinja mirnija (neobično za ovu, inače glasnu i vatrenu ženu):
«Ponavljanje istih obrazaca dovodi do sindorma ovce ili borga. Upornošću ponekad izgubimo neophodnu kritičnost. Povremeno iskakanje iz ritma pomaže preispitivanju.
Kao što mjesec ima svoje faze, tako i naša slika ponekad bude oštrija, ponekad se zblura, izmiješaju se boje ili nestane u potpunosti. And it's all o.k. It's just a phase.»

«Biti pod utjecajem faza ili okoline je opravdanje za lijenost. Čovjek uvijek treba biti u stanju pripravnosti i uvijek znati kamo ide, što čini i kako djeluje.» uzvrati otac.

«Treba znati razlikovati lijenost od trenutaka kontemplacije. Čovjek mora osjetiti iskru strasti za sve što radi. To određuje njegov ispravan put. Ako i pogriješi, tako će samo bolje naučiti. Pogreške su prirodan dio života i učenja.»

Krv sjevera prijeti iskočiti iz vena:
«Nema mjesta za pogreške! Nema mjesta za improvizacije! Improvizacije su samo jadna isprika za nedostatak znanja, iskustva i nepripremljenosti za posao!»

«Improvizacija je znak spretnosti i samopouzdanja izvedenog iz činjenice da se biće zna inteligentno i mudro ponašati u nepredvidim okolnostima.» bez okolišanja će Južnjakinja.

Sjever duboko udahne i obrati joj se smirenim glasom:
«Kako li smo uopće došli do toga da zajedno stvorimo obitelj, kad smo toliko različiti u pogledu na svijet?»

«Kojeg li smisla u tome da isto razmišljamo? Jednoumlje je bolest. Čitava Priroda je bogata raznolikošću. To je i čini lijepom i korisnom. Takva je i naš mala zajednica.» pruži mu majka Južnjakinja najljepši osmijeh na svijetu.

Sjever stidljivo uzvrati osmijeh:
«Ali, izludit ćemo ovu našu djecu. Kako će znati koga poslušati?»

«Prvo ionako moraju naučiti stvoriti ravnotežu između vlastite lijeve i desne strane mozga, pa između razuma i srca, a tek onda pokušati shvatiti što im svako od nas dvoje želi prenijeti, ne kao smjer nego kao usmjerenje, ne kao put, nego kao uputu. Moraju naučiti stvoriti vlastiti, jedinstven pogled na svijet i način djelovanja u njemu.»

I tako se pomiriše sjever i jug.
The end.

Napomena: svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna. Svaka sličnost s vlastitim mozgom je namjerna.

Kategorija: ? Hm...ehm...znanost.- 13:45 - do-da- (6) - l - :-)

ponedjeljak, 04.06.2007.

Poseban izvještaj za J.C. Ceki

Napokon nastavila s ažuriranjem Ethnoambient playliste. Pretposljednje emisije nije ni bilo zbog festivala u ZG-ZAG-u, a dvije prije toga nisu išle uživo, jer ne bijah tijelom prisutna u ST-u, nego sam samo posložila emisiju na svestranoj mi Darmi i putem almighty interneta dostavila na radio KL Eurodom. Hvala ekipi iz Muzika.hr-a na ustupanju hiper brze internet linije. Teško da bih s vezom kakvu sam tada imala u ZG-ZAG-u uspjela uploadati 84 MB u roku od...odmah!
Popisa pjesama s te dvije emisije - nema, jer... plan emisije radila sam na papiru (olovka i papir još u upotrebi!), nisam imala vremena utipkati ih odmah, a poslije...prvo mi se nije dalo, a zatim se dotičnim škrabotinama zagubio trag (čitaj: završile u reciklaži) u privremenom prebivalištu na Ravnicama.

Ovaj petak gošća će biti Lidija Bajuk. Više volim kad sugovornik sjedi preko puta mene u studiju, ali rijetko je to moguće, tako da će razgovor telefonom morati zadovoljiti.

Napokon je stigao je i novi album od Lo Cor de la Plana. Predstavljanje istog vjerojatno će ići u emisiji od slijedećeg tjedna. Znam da ovaj blog posjećuje par zaljubljenika u taj bend, pa vas ovim putem obavještavam da ga u Hr možete nabaviti kod Kopito records( kopito@sk.t-com.hr).

Ovaj je post napravljen da zadovolji dragu mi J.C. koja me prije nekoliko dana špotala da sam zapostavila blog. S obzirom da nije uvažila moje isprike vezane na nedostatak vremena, eto ga sad.

- 12:30 - do-da- (6) - l - :-)

subota, 02.06.2007.

Leibach

Image Hosted by ImageShack.us

- 21:11 - do-da- (3) - l - :-)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Siječanj 2013 (1)
Listopad 2011 (1)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (11)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (3)
Travanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (2)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (2)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (4)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (4)
Travanj 2008 (1)
Veljača 2008 (9)
Siječanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (5)
Studeni 2007 (2)
Listopad 2007 (7)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (6)
Srpanj 2007 (8)
Lipanj 2007 (11)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (6)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


words and photography

.... .... .... ....


networking:

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

drugi blog

myspace
Ethnoambient
Kries
Kries na myspaceu
acroAnima
Ethnoambient playlista

Water cure

Treci Svijet
Conscious media network
Caput Insulae
Cultures on the Edge
AMAZON team
The Nature Conservancy
forum o biljkama
Cvijet info
Dupinov san
PALMApedia
Plavi svijet
Pachamama
photo world of M. Turšić

NATURal news

fRoots - local music from out there
BBC World Music
hrvatski info site o glazbenim dogadjanjima

culturenet
Positive News
Living food
Organic ComsumersMOTION PICTURES

Some of the movies I love:
(nasumce poredani)
DreamKeeper
Home
Blue Tooth Virgin
Amazing Grace
Freedom writers
Bury My Heart At Woundeed Knee
The Greatest Game Ever Played
Water
Mona Lisa Smile
Shall We Dance?
Powder
Finding Neverland
Baraka
D'autres mondes
Being There
Samsara
Harry and Tonto
B.Y.G.G.g.B.
Chocolat
The Groomsman
Dead Poets Society
Iris
Frida
Girl, Interrupted
Stand by Me
Truman Show
The Pursuit of HappYness
Before Sunrise
Before Sunset
The Holiday
Himmel ueber Berlin
The Bridges of Madison County
Aurora Borealis
Lorenzo's Oil

Braveheart
Das Leben der Anderen
In the Name of the Father
Lost Horizon
Night at the Museum
Happy Feet
Bridge to Terabithia

Blogosfera:

906090
Aikidofil
Apk
Apstinentica
Aquaria
Armin
Beerlover
Borac Prav(n)i
Brusnica
Bugenvilija
Creativa
Darkwolf
DaVinci
Ddadd
Espadrila
Gawrun
Helix
Grof V.
Indian woman
Irida
iz Australije
iz Emirata
Jezični savjetnik na dvoru pisane riječi
Knjiški moljac
legenda iz Zone Sumraka
LIVE SCIENCE BLOGS
Lux Sunshine
Ljubica Zubica
mitologija blog
Motorom po Africi
Noeli
Oshun
Ovisna o Suncu
Pisac u usponu
Plavi
Plejadablue
Pogled na Japan
Porto
Rahatlokum
Ratnik svjetlosti
Riba - nije za maloljetne
Rocksandrolls
Rock Anthology
Run'n'gun
Safiris
Siscijanka
Soba
Sretno Dijete
Sunchi iz Curacao-a
Svijetli i u mraku
Svilene Šume
Ursus Ursue
Vadimastok
Vision Thing
Viviana
Vivias
Vrtlarica Sretna
Xiola izmedju Londona i NYC
Yoga girl
Zelenooka
Zlata
Život na lanterniMeaninglessness inhibits fullness of life and is therefore equivalent to illness.
Meaning makes a great many things endurable - perhaps everything.
No science will ever replace myth, and a myth cannot be made out of any science.
For it is not that "God" is a myth, but that myth is the revelation of a divine life in man.
It is not we who invent myth, rather it speaks to us as a Word of God."
C.G.Jung

Image Hosted by ImageShack.us***
Some things never change...favourites for life:

Joy Division

Well I could call out when the going gets tough.
The things that we've learnt are no longer enough.
No language, just sound, that's all we need to know,
To synchronise love to the beat of the show.
And we could dance.

from Transmission


U2

Desert sky
Dream beneath a desert sky
The rivers run but soon run dry
We need new dreams tonight

from "In God's Country"Talking Heads

Mojique smells the wind
that comes from far away
Mojique waits for news
in a quiet place
He feels the presence
of the wind around him
He feels the power
of the past behind him
He has the knowledge
of the wind to guide him...on.

/from/ Listening Wind)