datum

četvrtak, 29.06.2017.

Datum ko datum..ima ih par nama značajnih i za druge ne marimo.
Nevjerojatno je to da uvijek neke početke vežemo uz datum, postane nam bitno kad smo s nekim prohodali, kad smo nekog sreli, kad smo se prvi put poljubili, otišli u kino i još štošta osobne prirode.
Al je zanimljivo da recimo ne pamtimo datume prekida, svađa, kad je netko rekao nešto ružno i tužno... sve te loše stvari kao da se nisu niti dogodile pa tako niti datum nije bitan..sve je to u ljudskoj psihi..
Eto prođe 28.6. datum koji je meni nekada značilo toliko puno, a danas je to tek obični dan kojeg jedva da sam se i sjetila... dobro, moram priznat da kad sam se sjetila da je krenula lavina sjećanja i onda sam shvatila da je to sve stvar prošlosti koju više ne mogu promijenit pa da je za dobro svih nas bolje gledat u budućnost bez okretanja.

A

razum

srijeda, 21.06.2017.

Pustit cu razum da prevlada, ipak ovog puta, znam da tako idem protiv sebe stare, al mozda je tako bolje, ostati pri dogovoru sa samom sobom.
Ovo mozda uvijek ostavlja prostor za mislit, za pitat se, za razgovarat sa sobom..nije li tako?!
Taj mehanizam,strog i krut, vlada kad treba zauzdat ono razigrano i raspmeceno srce, becarsko mlado koje ne zna stat, ne zna se sredit... haha.
Uvijek ista priča, al druga uloga..
E moj razume...mora li ipak na kraju biti tako?!
Da u konačnici zavladas upravo ti svim tim vatrama tinjalicama, vulkanima i eruptivnim ekspresijama koje su tu i stoje...?!
Eh.. vrijeme neka pokaze kako treba biti i mora li bas tako...

A

poraz/pobjeda

ponedjeljak, 19.06.2017.

Bas nesto razmisljam i shvatim da sam nekad puno teze prihvaćala situacije koje su bile lose za mene, koje su me stavljale u drek do grla, da se tak figurativno izjasnim.
Sad nekako kad mi dode takva stvar brže procesuiram, malo stanem, razmislim i velim si, kako god, nekak se mora riješit. Hahah
Valjda to dođe s godinama, s nekim spoznajama i nekim savjetima koje dobijemo usput od ljudi.
Tako da poraz nije nuzno poraz, cak stovise, mozemo ga okrenut u vlastitu korist i zacas postane pobjeda, dobitak.
Vec samim time da smo prestali trosit sebe i svoju energiju na poraze, postali smo pobjednici.
Tako da ipak treba pustit, ne treba skakat na prvu, sto svi znamo radit, stvar ce dozrijet, uvijek dozrije i uvijek imamo priliku za koju mislimo da smo je propustili.
Kad smo mislili da je propuštena, nije bila za nas i ne bu se ponovila, ako stvarno nije za nas.

Think pink i viva la vida

A

sv. Ante

utorak, 13.06.2017.

to je moj najdraži svetac.
dugo se nekak on i ja družimo i čini mi se kao da nam dosta dobro i ide. haha
kad bi se njega pitalo, možda bi rekao, evo opet ove, išče nešto ta mala stalno..ahahah.
za njega sam saznala dok sam još bila djevojčica, od tatine tete koja mi je rekla da se njemu uvijek moli kad nešto izgubi, kad želi dat neki zavjet..u to vrijeme me se i nije nešto dojmio, nisam uopće shvaćala tu foru sa svecima i vjerom.
tek na faksu moja povezanost sa sv. Antom je postala neraskidiva. studirala sam i završila pravni fakultet u Zagrebu i moram priznat da je taj put od početka do kraja bio utkan mnogim molitvama uopćenim baš njemu.
prije svakog ispita, obavezno sam ga obilazila kako bi mi podario malo mudrosti u moru članaka i zakona, pad- prolaz, nebitno...on je ostao moj svetac do dana današnjeg.
hvala ti dragi sv. Ante na svim uslišanim molitvama, svim položenim ispitima i svim nađenim stvarim na mom životnom putu.

evo što kažu za njega:

Mi za našega današnjega zaštitnika i sveca kažemo da je čudotvorac, i tako ga i zovemo, i to on i jest. Sveta Crkva nas uči da je čudo nevidljivo izvanredno djelo koje može samo učiniti nadnaravna moć, to jest Bog i njegovi sveci.

A

karlovački cener

subota, 10.06.2017.

čeka me godina velikih lekcija, još većih poteza, ogromnih izazova i nastavka borbe sa svim nelogičnostima ovog svijeta...dio godine je već prosao

Uglavnom, uvijek na trkama sretnem poznate ljude, upoznam neke nove, shvatim neke stvari, spoznam da nisam sama u svom ekscentričnom svijetu, da ima jos ovakvih nadobudnih budala i entuzijasticnih trcanjem opijenih losera.
Zašto losera, pitam se i sama cemu to..nebitno mi je inace tude misljenje, al sve više nailazim na neshvaćanje drugih, kao, kak ti se da..pa im u ocima vidis onaj pogled koji govori: s tobom nekaj nije u redu.
Ja naime trcim na duge pruge.
Uzivam u tome i neka sa mnome nesto nije u redu.. ja znam da je, a ostalo mi je nebitno dokle god u tome ima gušta i veselja, entuzijazma i obaranja rekorda samome sebi..jer njteze je pobijediti samoga sebe..al jednom kad krenete i dobijete se..
Haha, tesko da ce vas nesto zaustaviti.

"ne čekajte da imate dovoljno novaca ili da se stvari "poslože". to se NIKAD ne događa!"

Hvala ti GB79 na uzivanju, bez tebe ne bi bilo isto.
Pusa

A

Vrijeme je za godišnji

četvrtak, 08.06.2017.

Dođe tako vrijeme kad ti počinje ić sve na šifce, da ne velim nerve, ahaha
Onda skužiš da nije do tebe samo, nego da je do opće atmosfere koja te okružuje.
Do drugih je koji su također u sličnom filmu kao i ti pa jednostavno nekako sve skupa ne ide baš lako i ne ide kako bi trebalo.
Vrućina je lukavica, uživamo u njoj, al nas mami na nerad, na uzivanje, na plandovanje, na bezbrižnost, neke daleke horizonte koje vidimo samo mi i onaj koji sjedi s nama na bespućima divljih valova i zazivajući nas, dođi, dođi, prepusti se životu.
Uživaj u svemu što ti tvoj mali dio svemira pruža jer samo tako vrijedi ispunit se onim što želimo…nema ljepšeg..
Jeste čuli, vrijeme je za godišnji pa makar samo sjedili i gledali u jednu točku, točku preporoda.

A

Nije mi bad

utorak, 06.06.2017.

Čekam..
Super mi je, vani je tišina, mir, štoviše neprirodni mir za gradsku noć, al kao da su svi umorni od napornog dana.
Palim cigaretu.. Inače ne pušim, zapalim ponekad i godi mi.
Totalni gust..
Trebaš doći.. Topla je noć, baš je divno gledat u prazno i mislit o svemu, a opet niocemu.
Gladna sam lijepih večeri, noći, provoda i iskrenog odnosa.
Željna dobrote, ljepote i smijeha.. Uf, kako da.
Al sve to čovjek ima negdje sam u sebi, kad spozna što mu treba onda samo može uzivat u svojim željama prema drugom jer zna koji dio mu nedostaje i što točno želi od drugoga.
I just want to be a part of your symphony..and dance like your heartbeat, a opet samo svoja

A

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.