Nekretnine Umag

Zagreb dobio najmoderniji McDonald’s restoran

Nakon nedavnog otvorenja restorana u Zadru, u Zagrebu je otvoren 25. McDonald’s restoran u Hrvatskoj, i to najmoderniji u zemlji.
Novi restoran otvoren je u trgovačkom centru Avenue Mall, a opremljen je najnovijim tehnologijama koje predstavljaju budućnost ovog svjetski
poznatog lanca za posluživanje hrane… Posebnost u novom restoranu je samoposlužni kiosk nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

31.12.2015. u 16:41 | 0 Komentara | Print | # | ^

Stan u Hong Kongu prodan za 70 milijuna eura

Stan se nalazi na 46. katu nebodera i ima terasu od 163 četvorna metra s koje puca prekrasan pogled na luku.
Dosad je najviša cijena stana u Hong Kongu iznosila 470 milijuna hongkonških dolara, plaćena za cijeli osmi kat dvanaesterokatnice po imenu Opus Hong Kong izgrađene 2012.
prema projektu legendarnog američkog arhitekta Franka Gehryja nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

29.12.2015. u 16:42 | 0 Komentara | Print | # | ^

Privodi se kraju izgradnja novog terminala Zračne luke Zagreb

Nova Zračna luka trebala bi biti završena krajem sljedeće godine
Izgradnja novog terminala Zračne luke Zagreb privodi se kraju, objavila je na društvenim mrežama Vlada. Projekt koji je započeo u svibnju 2014. trebao bi biti završen potkraj iduće godine, a ukupna investicija procjenjuje se na 331 milijuna eura.
Novi putnički terminal prostirat će se na 65 tisuća četvornih metara površine, a jednom završen, trebao bi godišnje moći primiti pet milijuna putnika,
uz dostizanje C razine usluge po međunarodnim standardima IATA. Prema podacima Međunarodne zračne luke Zagreb, ove je godine (bez podataka za prosinac)
zračna luka u Zagrebu primila 2,4 milijuna putnika.
Radovi uključuju uređenje dodatnog parkinga na sto tisuća četvornih metara s novom vezom za taxi vozila na postojeće puteve, novi sustav odvodnje za svu infrastrukturu koja služi za putnike, izgradnju pristupne ceste i viadukta do novog putničkog terminala te novog vanjskog parkinga na oko 90 tisuća četvornih metara.
Očekuje se da bi putnički promet u idućim godinama postupno mogao doseći kapacitet od 8 milijuna putnika, a investicija bi trebala omogućiti i otvaranje novih radnih mjesta, ugodnije putovanje i još veći dolazak turista.
Projekt vodi Zagreb Airport International Company (ZAIC), francuski konzorcij u čijem su sastavu Aeroports de Paris (20,77%), Bouygues Bâtiment International (20,77%), europski fond za energiju, klimatske promjene i infrastrukturu „Marguerite“ (20,77%),
International Finance Corporation (IFC) koja je dio grupe Svjetske banke (17,58%), TAV Airports (15%) i Viadukt (5,11%) stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

25.12.2015. u 19:21 | 0 Komentara | Print | # | ^

Velik interes za volontiranje u nacionalnim parkovima

Većina programa održavat će se tijekom proljeća i ljeta, jer su tada najintenzivnije aktivnosti u parkovima vezano za istraživanja, uređivanje staza, rad s posjetiteljima i slično. Neki će se provoditi i u zimskim mjesecima poput programa zimskog prebrojavanja ptica "Pticopazitelj" koji u siječnju počinje u Kopačkom ritu.
U Parku prirode Medvednica provodit će se četiri različita programa volontiranja - dva programa za monitoring Natura 2000 vrsta, jedan za srednjovjekovnu manifestaciju na Medvedgradu, te jedan program vezan uz praćenje posjećivanja.
Inače, ove je godine na Medvednici bilo oko 600 volontera iz desetak hrvatskih tvrtki i udruga, a u parku su stotine građana pomagale u brojnim akcijama čišćenja.
U samo četiri dana od pokretanja internetske stranice s informacijama o volonterskom programu na internetskoj stranici Ministarstva
zaprimljeno je više od 75 prijava za volontiranje, objavljeno je nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

22.12.2015. u 19:06 | 0 Komentara | Print | # | ^

Rast vrijednosti građevinskih radova i novih narudžbi u trećem kvartalu

Pritom situacija u građevinarstvu ostaje i dalje vrlo teška, na što upućuje činjenica da su ovogodišnji podaci znatno niži od onih ostvarivanih u istim razdobljima pretkrizne 2008.
U trećem tromjesečju 2015. nastavljen je rast vrijednosti izvršenih radova započet u prvom tromjesečju, ali nešto sporije. U trećem je kvartalu vrijednost izvršenih radova s vlastitim radnicima iznosila 3,5 milijardi kuna, što je 7,4 posto više nego u istom razdoblju lani, objavio je HGK.
Pritom je vrijednost radova na zgradama nakon pet kvartala uzastopnoga međugodišnjeg rasta smanjena 1,3 posto, ali je drugi kvartal zaredom porasla vrijednost
radova na ostalim građevinama, ovog puta za visokih 13,9 posto stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

18.12.2015. u 08:15 | 0 Komentara | Print | # | ^

Hoteli Podgora postaju Medora hoteli i ljetovališta

Uz 313 moderno dizajniranih soba i hotelskih apartmana s pogledom na more i obližnje dalmatinske otoke, novi će HOTEL imati niz sadržaja
Hoteli Podgora, hotelsko poduzeće u istoimenom mjestu na Makarskoj rivijeri, započelo je intenzivan proces osuvremenjivanja i razvoja vlastite ponude koji uključuje formiranje novog tima, temeljitu obnovu dijela hotela te pozicioniranje na tržištu pod novim krovnim brendom - Medora hoteli i ljetovališta, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare.
"U novom razvojnom konceptu dosadašnji hoteli Minerva i Mediteran spajaju se u jedinstven odmorišni kompleks - Medora Auri Family Beach Resort koji se nalazi na samoj šetnici uz obalu mora i u koji će biti uloženo 75 milijuna kuna, u skladu s prethodno preuzetim obvezama iz predstečajne nagodbe“, kazao je predsjednik Uprave tvrtke Zrinko Kamber.
Kako je dodao, hoteli koji su do sada bili kategorizirani s dvije ili tri zvjezdice,
obnovom će zasjati u novom ruhu i biti dignuti na razinu 4 zvjezdice.
Otvaranje hotela se planira za ljetnu sezonu 2016., a prvenstveno će biti namijenjen obiteljima na aktivnom odmoru. Uz 313 moderno dizajniranih soba i hotelskih apartmana s pogledom na more i obližnje dalmatinske otoke, HOTEL će imati niz sadržaja - kompleks bazena, dječje igraonice, wellness programe, dvorane za sastanke...
Medora hoteli u sljedećoj sezoni ponudit će i obnovljeni manji aparthotel Medora Vinto, koji će sadržavati 7 moderno dizajniranih apartmana, a modernizacija je planirana i za autokampa Sutikla.
"Novo pozicioniranje te cijela poslovna strategija uključuje snažno povezivanje s lokalnim stanovništvom i zajednicom te usklađivanje s turističkim trendovima", kazao je Kamber. To podrazumijeva razvoj autentičnog turističkog proizvoda kao spoja Jadranskog mora i planine Biokovo pod sloganom "Dotakni more, zagrli planinu!"
Inače, kako je objasnio Kamber, ime Medora dolazi od izdržljivog, prilagodljivog i dugovječnog endemskog puža s Biokova iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

15.12.2015. u 22:25 | 0 Komentara | Print | # | ^

DUUDI: Rok za iskazivanje interesa za Muzil produljen na zahtjev zainteresiranih

Vrijednost investicije samo u turističkom dijelu procjenjuje se od 150 do 200 milijuna eura, a sve bi se trebalo provesti po uzoru na proces pronalaženja investitotra za realizaciju kompleksa Kupari. U javnom je pozivu navedeno da će projekt Muzil biti realiziran osnivanjem prava građenja na katastarskim česticama na kojima, prema važećim prostornim planovima, bude predviđena izgradnja, obnova ili rekonstrukcija na rok od 99 godina, osnivanjem prava služnosti (pravu plodouživanja) na katastarskim česticama na kojima ne bude predviđena izgradnja, obnova ili rekonstrukcija na rok od 99 godina, i raspisom javnog natječaja za dodjelu koncesije na pomorskom dobru prema posebnom propisu i sukladno važećim prostornim planovima.
Poluotok Muzil prostor je nekadašnjeg vojno-regrutnog centra u Puli koji se prostire na oko 170 hektara zemljišta smještenog na najzapadnijem dijelu pulskog zaljeva i čini središnji dio pulske rivijere, a cjelokupno se područje sastoji od većeg broja katastarskih čestica u vlasništvu države i Grada Pule.
Pismo s iskazom interesa mogu predati domaće i strane pravne i fizičke osobe, pojedinačno ili zajednički dvije ili više stranaka kao konzorcij (skupina investitora) ili investitori koji za tu svrhu namjeravaju osnovati subjekt posebne namjene.
Neki mediji ovog su tjedna objavljivali da Muzil 'postaje novi magnet za ulagače' te da je interes za ulaganjem veliki, pogotovo američkih kompanija, a potom i njemačkih. Spominjalo se i da je DUUDI-ju već stiglo 20-ak prijava interesa, no iz DUUDI-ija to nisu ni potvrdili
ni opovrgli nego samo objavili produljenje roka za iskazivanje interesa nekretnine

Oznake: nekretnine

14.12.2015. u 18:13 | 0 Komentara | Print | # | ^

Devetomjesečna dobit stambenih štedionica 53 mil. kuna

Ukupna imovina svih stambenih štedionica krajem rujna bila je vrijedna 7,7 milijardi kuna
Stambene štedionice u prvih su devet mjeseci 2015. poslovale s 53,5 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja, objavio je HNB privremene nerevidirane podatke.
Najveću dobit u ovoj godini bilježi Prva stambena štedionica (22 milijuna kuna) i PBZ stambena štedionica (17 milijuna kuna), a slijede Wüstenrot (7 milijuna kuna), Raiffeisen stambena štedionica (6 milijuna kuna) te HPB stambena (0,8 milijuna kuna).
Ukupna imovina svih stambenih štedionica krajem rujna bila je vrijedna 7,7 milijardi kuna (1,86 posto ukupne imovine kreditnih institucija),
što je 0,93 posto manje nego krajem 2014. godine iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

09.12.2015. u 08:48 | 0 Komentara | Print | # | ^

Obnavlja se kuća Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu

Kuća u kojoj su napisana neka od najvećih djela jedne od najvažnijih hrvatskih književnica otvorit će se za posjetitelje nakon uređenja
U sklopu trogodišnjeg projekta obnove kuće Brlić na Trgu Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu,koju financira Ministarstvo kulture,ovih su dana započeli radovi na obnovi južnog i zapadnog pročelja zgrade vrijedni oko 430.000 kuna. Za obnovu je odobreno ukupno oko 975.000 kuna, a iz tih sredstava dosad su financirani radovi na obnovi krovišta, te istočnog pročelja kuće.
Nakon dovršetka radova na vanjskom uređenju idući je korak projektiranje interijera, te radovi na restauraciji namještaja koji je pripadao obitelji Mažuranić. Naime, inventar kuće, koji je zaštićeno kulturno dobro kao i obiteljska arhiva te cijela kuća, značajno je svjedočanstvo kulturne razine viših građanskih slojeva Slavonskoga Broda i njihove vezanosti uz europska kulturna strujanja u 19. i 20. stoljeću.
Namještaj je visoke obrtničko-umjetničke razine, skladno se uklapa i čini stilsku cjelinu. Čine ga ormari, vitrine, stolovi, stolice, fotelje, kalijeve peći bogate
dekoracije, škrinje, te brojni uporabni i ukrasni predmeti.
Konačni je cilj da kuća obitelji Brlić kao trajno kulturno-turističko dobro postane dostupna svim posjetiteljima, kako bi mogli vidjeti i doživjeti prostor u kojem je Ivana Brlić-Mažuranić stvarala svoja najveća djela. Očekuje se da će cijeli projekt biti gotov za tri do četiri godine kada bi Ivanina kuća trebala postati turistički, povijesni i kulturni brand grada, te ujedno središte tradicionalne travanjske manifestacije U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić.
Inače, Grad Slavonski Brod je 2011. godine za 345.000 kuna od nasljednika književnice otkupio kuću koja je bila u derutnom stanju. Obiteljska kuća na glavnom gradskom trgu izgrađena je krajem 18. stoljeća, ali je uništena u velikom požaru 1882. Na njezinom mjestu podignuta je 1885. moderna neoklasicistička jednokatnica. U prizemlju su bili smješteni lokali i trgovine, a kat je služio za stanovanje obitelji Brlić. Pročelje je ukrašeno arhitektonskom plastikom historicizma. Ulaz u hol kuće nadsvođen je tzv. češkim kapama koje je oslikao Josip Muravić.
U autentičnome povijesnom ambijentu doma Brlićevih stvarale su i nalazile nadahnuće brojne poznate osobe koje su svojim radom doprinijele javnom, kulturnom i političkomu životu Slavonskog Broda i Hrvatske. Među njima su pisac i jezikoslovac Ignjat Alojzije Brlić, publicist i političar Andrija Torkvat Brlić, te slikarica Fani Brlić rođena Daubachy.
U kući je bila i bogata knjižnica, jedna od najvažnijih u Hrvatskoj u 19. stoljeću, te arhiv s vrijednom prepiskom i izvornom građom - stoljetno obiteljsko naslijeđe, koji je danas je vrijedan dio nacionalne kulturne baštine.
U prizemlju obiteljske kuće Brlić danas su izložbeni saloni "Vladimir Becić"
pri Galeriji umjetnina grada Slavonskoga Broda nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

04.12.2015. u 08:24 | 0 Komentara | Print | # | ^

Žensko poduzetništvo: motor za stvaranje radnih mjesta u Jugoistočnoj Europi

Sve su se uvodne govornice složile u jednom – pri kraju je projekt, ali proces nije gotov; dapače, navode da je ovaj društveni projekt prerastao u nezaustavljiv ekonomski proces. O modalitetima tog procesa, konkretnim prijedlozima za buduću suradnju te o perspektivi ženskog poduzetništva do 2020. raspravljalo se u nastavku konferencije u četirima radnim skupinama – poduzetnice, predstavnici parlamenta ili državne i lokalne uprave te potporne institucije ženskom poduzetništvu, ali i putem udruga poduzetnica.
Na panel-prezentaciji Od ženskog poduzetništva do održivog poduzetništva, sudjelovali su Ewa Ruminska–Zimny (Varšavska škola ekonomije), Marijana Maksimović (Garancijski fond AP Vojvodina), Semiha Unal (Business Support Turkey) te Josipa Majić (ID Guardian Ltd.).
Završnu konferenciju je organizirao GTF – IOR u suradnji sa Županijskom komorom Split, a u njenom radu sudjeluju predstavnici parlamenata, lokalnih i državnih vlasti, ženskih poslovnih organizacija, gospodarskih komora, predstavnici akademskog sektora iz Hrvatske i osam zemalja uključenih u projekt (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Moldavije, Srbije i Turske) te predstavnici iz Bugarske, Švedske i Poljske.
Projekt Žensko poduzetništvo: motor za stvaranje radnih mjesta u Jugoistočnoj Europi provodi GTF – Inicijativa za održivi rast (GTF-IOR), u suradnji s Regionalnim centrom za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL), a njime koordinira Vijeće za regionalnu suradnju (RCC). Financira ga švedska razvojna agencija SIDA, a traje od 2012. do kraja 2015., s ciljem promicanja najboljih praksa u ženskom poduzetništvu, u skladu s europskim Zakonom o malom poduzetništvu
i izgradnjom nacionalnih i regionalnih ženskih poduzetničkih mreža i udruženja stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

02.12.2015. u 10:03 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis