Nekretnine Umag

Priznanje magazina "The Plan" za projekt moderne vinarije u Slavonij

Požešku Zlatnu dolinu ugodna nadmorska visina, pretežno južna ekspozicija te obilježja kontinentalne klime s postepenim prijelazom ljeta u jesen čine idealnom za uzgoj vinove loze. Pri projektiranju najveći izazov je bio uklopiti se u netaknutu prirodu, pa je logičan izbor bio iskoristiti postojeće brdašce i izdubiti ga kako bi se u njega smjestilo sadržaje vinarije.
Takav princip, u smislu temperature, vlažnosti i svjetla najviše odgovara i glavnom stanovniku kuće - vinu. Vinarija uz proizvodni pogon sadrži i izložbeni i kušački dio stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

30.05.2016. u 13:42 | 0 Komentara | Print | # | ^

Hotel u Selcu mijenja ime, a uz milijunske investicije dobiva i četiri zvjezdice

Odluku o promjeni naziva hotela smještenog u Selcu Uprava Jadrana donijela je u suradnji sa Vijećem mjesnog odbora Selce, a ime Katarina odabrano je prema zaštitnici mjesta, Sv. Katarini.
Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, u sklopu realizacije strateškog plana poslovanja do 2025. godine koji predviđa repozicioniranje dijela objekata u smjeru turističke ponude više dodane vrijednosti, istovremeno sa privođenjem kraju investicije kojom će se podići kategorizacija hotela Varaždin odlučila je i promijeniti naziv hotela koji će, nakon završetka investicije i otvaranja, nositi naziv hotel Katarina.
Odluku o promjeni naziva hotela smještenog u Selcu Uprava Jadrana donijela je u suradnji sa Vijećem mjesnog odbora Selce, a ime Katarina odabrano je prema zaštitnici mjesta, Sv. Katarini.
Hotel Varaždin sagrađen je 1971. godine kao hotel ”A” kategorije, no zbog poteškoća u poslovanju i nedovoljnog ulaganja tijekom godina hotel je spao na samo dvije zvjezdice. Ove godine Jadran d.d. provodi investiciju kompletnog uređenja hotela sa ciljem podizanja kategorije na četiri zvjezdice, a investicija se odvija u dvije faze od kojih prva obuhvaća uređenje soba sa kupaonicama, uređenje hotelskih hodnika, zamjenu kompletnih instalacija hotela, ugradnju klimatizacijskog sustava i sustava vatrodojave, uređenje ulaznog prostora, bara i restorana. Vrijednost te investicije je 29 milijuna kuna, a financirana je dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz kredita HBOR-a kroz program kreditiranja turističkog sektora. Također, dio investicije pokrivaju i bespovratna sredstva Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost u maksimalnom iznosu od 1,4 milijuna kuna. Druga faza uređenja, koja će obuhvaćati uređenje bazena, izgradnju wellnessa te prostora za pružanje zdravstvenih usluga planirana je za proljeće 2017. godine te je procijenjena na 13 milijuna kuna.
”Promjeni naziva hotela prilazi se iz nekoliko razloga. Obzirom na godine neulaganja i pada kategorije hotela smatramo da je potrebno tržištu jasno komunicirati promjenu u kvaliteti smještaja i usluge, a to je najbolje učiniti repozicioniranjem brenda hotela. Idemo s nazivom koji nosi međunarodni karakter i koji nije težak za komunikaciju u smislu sadržavanja dijakritičkih znakova. Također, odabrani naziv je jednostavan kako bi bio pogodan za optimalnu vidljivost u on-line kanalima prodaje i na raznim tražilicama, u što je Jadran prošlih godina uložio značajna sredstva. S obzirom da je hotel Varaždin najveći hotel u Selcu, složili smo se s predstavnicima lokalne zajednice da će dostojno nositi ime zaštitnice mjesta, Sv. Katarine. Na nama u Jadranu je da ovaj hotel pod novim imenom bude još više na ponos čitavog mjesta”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.
O promjeni naziva pozitivno se očitovalo i Vijeće mjesnog odbora Selce na čijoj je sjednici predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar argumentirao promjenu naziva hotela.
”Izuzetno sam zadovoljan Jadranovim investicijama u Selcu koje u protekle tri godine iznose preko 44 milijuna kuna s obzirom da se investiralo u hotele Varaždin i Slaven te kamp Selce. Nakon što hotel Varaždin, uskoro Katarina, dobije zaslužene četiri zvjezdice, u Selcu više neće postojati hotel kategoriziran na manje od tri zvjezdice. Posebno me raduje što je Uprava Jadrana najveći hotel u svojoj grupaciji odlučila nazvati po Sv. Katarini, zaštitnici Selca”, izjavio je Vedran Antić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Selce.
Nakon što je prije mjesec dana hotel ”Omorika” postao prvi hotel u povijesti Jadrana kategoriziran na četiri zvjezdice, isto se već sljedeće sezone očekuje i za hotel Varaždin,
uskoro hotel Katarinu stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

25.05.2016. u 15:04 | 0 Komentara | Print | # | ^

H&M zadržao vodeću poziciju, Sportina raste, Varteks pada

Premda nisu ušli u top pet tvrtki iz ove branše, zadovoljni bi trebali biti i u Sportini, čija je matica u Sloveniji. Ta je tvrtka lani ostvarila rast prihoda od 19,2 posto, na 195,7 milijuna kuna. Varteks, nekada simbol hrvatske odjevne industrije, nastavlja, na žalost, negativnu spiralu. U 2015. prihod je iznosio tek 168,7 milijuna kuna, što je 4,2 posto manje nego 2014. Varteks je 2007. iskazao 443 milijuna kuna prihoda i bio 205. na listi, da bi lani pao na 520 poziciju među tisuću kompanija.
Lista je dijelom manjkava: nema Zare, koja svoju poslovnu godinu ne veže uz kalendarsku. U 2014. imala je 349,8 milijuna kuna prihoda te bi vjerojatno iz top pet 2015. istisnula
Peek&Cloppenburg stanovi

Oznake: stanovi

23.05.2016. u 14:22 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ministarstvo turizma i HBOR planiraju pokrenuti program kreditiranja rekategorizacije smještaja

ZAGREB - Ministarstvo turizma izvijestilo je u četvrtak kako s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) razmatra mogućnosti pokretanje programa mikrokreditiranja projekata rekategorizacije privatnog smještaja, koji bi bio vrijedan oko 400 milijuna eura. O tom potencijalnom programu u četvrtak su na prvom operativnom sastanku razgovarali ministar turizma Anton Kliman i njegov pomoćnik Robert Pende i članovi Uprave HBOR-a Martina Jus i Goran Filipić te izvršni direktor Ivan Maksan, priopćeno je iz Ministarstva turizma.
U Hrvatskoj je u ovom trenutku registrirano oko 67 tisuća domaćinstava za pružanje usluga s oko 500 tisuća kreveta, što čini polovinu ukupnih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj.
Kako bi se ujednačila kvaliteta obiteljskog smještaja u svim dijelovima Hrvatske te se tržištu ponudio što bolji proizvod, Ministarstvo turizma i HBOR na
pragu su dogovora oko potencijalnog kreditnog programa kojim bi se podržalo podizanje kvalitete privatnog smještaja, navodi se u priopćenju novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

19.05.2016. u 15:46 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kinezi ulažu milijarde dolara u nekretnine u SAD-u

HONG KONG - Kinezi su postali najveći inozemni kupci nekretnina u Sjedinjenim Državama, u koje su proteklih godina uložili milijarde dolara u potrazi za sigurnim ulaganjima u inozemstvu, pokazala je nova studija. U petogodišnjem razdoblju zaključno s prošlom godinom kineska ulaganja u stambene i komercijalne nekretnine u SAD-u premašila su 110 milijardi dolara, pokazuje studija Azijskog društva i Rosen Consulting Groupa.
Zahvaljujući visokoj ukupnoj razini tih ulaganja američko tržište nekretnina oporavilo se od krize koja je započela 2006. da bi 2008. godine eskalirala u ekonomsku krizu, ističu autori studije.
Pritom pozornost javnosti zaokupljaju velike transakcije, poput prošlogodišnje Anbangove kupnje njujorškog hotela Waldorf Astoria za dvije milijarde dolara i njegove neuspjele ponude za grupu Starwood u ožujku, unatoč tome što vrijednost kupljenih stambenih nekretnina uvelike nadmašuje onu komercijalnih nekretnina i zgrada.
Tako su kineski kupci između 2010. i 2015. uložili više od 17 milijardi dolara u komercijalne nekretnine u SAD-u, pri čemu je pola tog iznosa uloženo samo prošle godine. U istom su petogodišnjem razdoblju u kupnju stambenih nekretnina uložili čak 93 milijarde dolara.
Time su kineski kupci pretekli one kanadske, koji su dugo uživali status najvećih inozemnih kupaca stambenih nekretnina u SAD-u stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

16.05.2016. u 20:00 | 0 Komentara | Print | # | ^

3500 državnih stanova koji će skoro na bubanj neće bitno srušiti cijene

Država od prodaje stanova planira injekciju od 1,2 milijarde kuna u proračun.
Neslužbene najave da država odustaje od najma stanova u svom vlasništvu već da će 3500 stanova na prodaju kako bi se u proračun slilo planiranih milijardu i dvjesto mijuna kuna,
ne bi trebalo dovesti do većih potresa na tržištu nekretnina nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

12.05.2016. u 11:40 | 0 Komentara | Print | # | ^

Odgođena odluka o prodaji Spaladium Arene

Grad Split mora preuzeti sagrađenu nekretninu, a država i grad moraju nastaviti parcelirati oko 30.000 četvornih metara i ponovno objaviti javni natječaj za pravo gradnje na površini oko 15.000 metara četvornih pokraj dvorane, koja je izgrađena također na površini oko 15.000 metara četvornih, rekao je Mitrović.
Istaknuo je kako je došlo vrijeme da se riješi problem Spaladium arene kako bi se zbog zastoja izgradnje spriječilo njezino daljnje propadanje.
Spaladium arena je po načelu javno-privatnog partnerstva građena za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva 2009. godine. Javni su partneri grad Split i Vlada Republike Hrvatske, a privatni partner je konzorcij tvrtaka Konstruktor, IGH i Dalekovod koji je osnovao tvrtku Sportski grad TPN i ovlastio je za upravljanje Spaladium arenom. Za potrebe Svjetskog prvenstva 2009. izgrađena je samo sportska dvorana, bez poslovnog tornja,
koji je također bio predviđen i iz kojega bi se namicao novac za održavanje dvorane stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

10.05.2016. u 21:13 | 0 Komentara | Print | # | ^

Viadukt obnavlja državnu cestu u Stupniku

Ponuda zagrebačkog Viadukta odabrana je kao najpovoljnija na natječaju za obnovu državne ceste u Stupniku, a posao je vrijedan više od 32 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
Kako se navodi u obavijesti, riječ je o obnovi 3,5 kilometra duge dionice 008 na državnoj cesti DC1, na lokaciji Stupnik iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

05.05.2016. u 15:26 | 0 Komentara | Print | # | ^

Gavriil Haritonovič Popov kupio motel Jezero

ZAGREB - Poznati ruski političar i ekonomist Gavriil Haritonovič Popov, prvi demokratski izabran gradonačelnik Moskve, kupio je motel Jezero, zajedno s pripadajućim zemljištem od 10.000 četvornih metara u neposrednoj blizini jezera Lokve u Gorskom kotaru. Ova velika transakcija, teška oko 400 tisuća eura, posljednjih je dana glavna tema u tom goranskom naselju. Popov se, kako su nam rekli u Lokvama, namjerava baviti turizmom, no nitko ne zna kakvi su mu konkretni planovi.
- Svašta se spominje, da će graditi bazene za djecu, pa žičaru do budućeg sanjkališta, čak i da će tražiti koncesiju i napraviti pristanište za hidroavione - rekao nam je jedan stanovnik Lokava koji je želio ostati anoniman. Popov je, navodno, već ranije kupio vikendice u neposrednoj blizini zemljišta, a motel ga već neko vrijeme zanima.
Da je došlo do kupoprodaje motela Jezero, koja je realizirana prošli tjedan, potvrdio nam je i načelnik općine Lokve Toni Štimac, ističući da su sve obaveze prema toj jedinici lokalne samouprave uredno plaćene, kao i Svjetlana Vareševac, supruga sada već bivšeg vlasnika motela Milenka Vareševca.
Planovi na čekanju
- Kupac nam nije otkrio koji su njegovi planovi, tako da vam ne mogu ništa reći. Mi ćemo sada vjerojatno investirati u nešto drugo - rekla nam je Svjetlana Vareševac.
Načelnik općine Toni Štimac kaže, pak, da ništa ne zna o koncesiji te da se nešto poput pristaništa teško može realizirati jer razina tog akumulacijskog jezera oscilira za jedan metar dnevno. Potvrdio nam je, pak, da se u blizini motela planira graditi sanjkalište koje će biti otvoreno tijekom cijele godine, a ljeti će se sanjkati na rolerima te da je Popov bio vrlo zainteresiran da se uključi u tu priču.
Motel koji je kupio sastoji se od restorana i smještajnog objekta s deset soba. Kultni bistro Jezero s goranskim specijalitetima već 15 godina vodi Boris Kauzlarić koji nam, pak, nije ništa mogao komentirati jer ne zna kakva je njegova budućnost u objektu. Restoran je poznat i po jelima od žaba koje su lokvarski zaštitni znak, a ovdje se svake godine organizira Žabarska noć koja je turistička atrakcija. No, kako smo doznali, promet tijekom cijele godine nije sjajan i u skladu je s općenitim trendovima u Gorskom kotaru, regiji koju već desetljećima pogađa osipanje stanovništva, a turistički potencijali koriste se samo u manjem dijelu. No, Popov se, navodno, zaljubio u Lokve i Gorani su sretni ukoliko počne širiti turističku priču, jer svaka investicija je dobrodošla. U agencija za nekretnine iz Ravne Gore, koja je bila posrednik,
također kažu da ne znaju kakvi su konkretni planovi ruskog kupca nekretnine

Oznake: nekretnine

03.05.2016. u 14:14 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2016 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis