Nekretnine Umag

Ford testira bionička radna odijela

Roboti u automobilskoj industriji postoje već desetljećima, a sada dolaze i "bionički radnici" koji bi zahvaljući tehnologiji mogli sačuvati zdravlje tijekom
radnog vijeka stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

13.11.2017. u 14:52 | 0 Komentara | Print | # | ^

Banke prodale 4,9 milijardi kuna loših kredita

U pola ove godine banke su prodale više od 80 posto onog što su iz knjiga iščistile u cijeloj 2016.
Loši krediti banaka nastavili su se smanjivati unatoč krizi u Agrokoru; krajem lipnja njihov se udio spustio na 13,16 posto, 0,75 bodova manje
nego tri mjeseca ranije stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

31.08.2017. u 09:41 | 0 Komentara | Print | # | ^

Likan: Moguć novi balon na hrvatskom tržištu nekretnina

Prosječna prodajna cijena kvadrata stana u Hrvatskoj lani je iznosila 10.034 kune, što je značajno jeftinije od prosječne cijene godinu prije kada se za kvadrat plaćalo 10.688 kuna. To su prosječne cijene postignute na tržištu u cijeloj Hrvatskoj te je u njih uključen i portfelj iz POS programa. Kada se isključe stanovi poticane stanogradnje dolazi se do podatka da prosječna cijena novogradnje u Hrvatskoj stoji 11.027 kuna te da je lani bila za čak 350 kuna niža nego u 2015. godini. Prosječne cijene podiže Zagreb jer se u njemu i prodaje najviše stanova.
A kupoprodaja stanova u protekloj je godini zaista promijenila smjer. Bilježi se veliki skok u broju prodanih stanova iz čega se može najavljivati rast cijena nekretnina, ali ne prekonoćni ni veliki već tek kada se iscrpi atraktivan dio portfelja od više od desetak tisuća neprodanih stanova diljem države,
piše Večernji list stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

18.07.2017. u 17:12 | 0 Komentara | Print | # | ^

HDZ-u novac dalo dvjestotinjak tvrtki i obrta, SDP-u samo jedna

HZD je i ovaj put predao najdužu listu onih koji su pomogli financiranje predizbornih aktivnosti, ukupno njih 938, od kojih je 200-tinjak gospodarskih subjekata, od ugostiteljskih i drugih obrta do većih tvrtki, koje su već standardno među donatorima HDZ-a. Najveće tvrtke, poput Agrokora i Adrisa, odavno već nastoje čuvati svoje neutralne pozicije prema političkim strankama i drže se postrani kad se prikupljaju donacije. Međutim, sve više drugih velikih kompanija izmiče se od davanja financijske potpore predizbornim kampanjama. Stoga na današnjim listama izostaju imena poput Vipa, Kraša, Vindije, Viadukta, Kermasa i drugih, a i praksa da se financira više suprostavljenih političkih opcija nije više "in".
HDZ je, pak, uspio zadržati neke od svojih dugogodišnjih donora, poput Marinka Zadre, vlasnika dviju hrvatskih šećerana. Njegova je tvrtka Oštrc, koja je u stečaju preuzela Dalmacijavino, HDZ-ove predizborne aktivnosti pomogla i ovaj put, kao i u vrijeme dok je stranku vodio Tomislav Karamarko, s maksimalnim iznosom koje pravne osobe mogu dati - 200 tisuća kuna. On ne skriva preferencije i ostaje vjeran svojoj političkoj opciji, kažu njegovi suradnici. Takav slučaj je i s karlovačkom obitelji Nade i Nikole Hanžel, čije su dvije tvrtke -
Lana Commerce i Lana Karlovačka tiskara - donirale zajedno 359,2 tisuće kuna, ali u proizvodima i uslugama stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

26.10.2016. u 15:34 | 0 Komentara | Print | # | ^

Stanovi najskuplji na Tuškancu, najjeftiniji kvadrat u Brezovici

Cijene nekretnina u Hrvatskoj u rujnu 2016. godine pokazuju neznatni rast od 0,3 posto prema istom mjesecu prošle godine,
te šest posto pada u odnosu na rujan 2011. godine, pokazalo je novo istraživanje portala Njuškalo,
provedenom na uzorku od 169.000 aktivnih oglasa u rujnu stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

04.10.2016. u 17:21 | 0 Komentara | Print | # | ^

ZSE s bivšom šeficom estonske burze donosi revoluciju u financiranju startupa

Zagrebačka burza s estonskim Funderbeamom osniva tvrtku za prekogranično trgovanje.
U suradnji s estonskim startupom iza kojeg stoji nekadašnja šefica talinske Nasdaq OMX burze, Zagrebačka burza (ZSE) osniva trgovinsku platformu za mlade tehnološke tvrtke iz regije jugoistočne Europe.
Zagrebačka burza izvijestila je u četvrtak da namjerava s estonskim Funderbeam Ventures osnovati tvrtku za prekogranično pružanje usluga investitorima i startupima stvaranjem
alternativne platforme za financiranje i omogućavanjem trgovanja takvim investicijama. U toj zajedničkoj tvrtki koja će se zvati Funderbeam South-East Europe ZSE bi imala 20
posto vlasničkog udjela. Zajednička bi tvrtka imala sjedište u Zagrebu stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

09.09.2016. u 08:54 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kinezi ulažu milijarde dolara u nekretnine u SAD-u

HONG KONG - Kinezi su postali najveći inozemni kupci nekretnina u Sjedinjenim Državama, u koje su proteklih godina uložili milijarde dolara u potrazi za sigurnim ulaganjima u inozemstvu, pokazala je nova studija. U petogodišnjem razdoblju zaključno s prošlom godinom kineska ulaganja u stambene i komercijalne nekretnine u SAD-u premašila su 110 milijardi dolara, pokazuje studija Azijskog društva i Rosen Consulting Groupa.
Zahvaljujući visokoj ukupnoj razini tih ulaganja američko tržište nekretnina oporavilo se od krize koja je započela 2006. da bi 2008. godine eskalirala u ekonomsku krizu, ističu autori studije.
Pritom pozornost javnosti zaokupljaju velike transakcije, poput prošlogodišnje Anbangove kupnje njujorškog hotela Waldorf Astoria za dvije milijarde dolara i njegove neuspjele ponude za grupu Starwood u ožujku, unatoč tome što vrijednost kupljenih stambenih nekretnina uvelike nadmašuje onu komercijalnih nekretnina i zgrada.
Tako su kineski kupci između 2010. i 2015. uložili više od 17 milijardi dolara u komercijalne nekretnine u SAD-u, pri čemu je pola tog iznosa uloženo samo prošle godine. U istom su petogodišnjem razdoblju u kupnju stambenih nekretnina uložili čak 93 milijarde dolara.
Time su kineski kupci pretekli one kanadske, koji su dugo uživali status najvećih inozemnih kupaca stambenih nekretnina u SAD-u stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

16.05.2016. u 20:00 | 0 Komentara | Print | # | ^

Cijene stanova u prva tri kvartala 2015. pale na godišnjoj razini

ZAGREB - Cijene stambenih objekata, mjerene indeksom cijena stambenih nekretnina (ICSN), u sva su prva tri tromjesečja 2015. godine padale na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku, koji je novi indeks razvio u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB).
Prema ICSN-u, cijene stambenih objekata u prvom tromjesečju 2015. bile su u prosjeku niže za 1,84 posto, u drugom 4,52, a u trećem tromjesečju 2015. za 3,05 posto u odnosu na ista razdoblja prethodne godine.
U prvom su tromjesečju 2015. u odnosu na prethodno tromjesečje te cijene bile niže za 1,07 posto, drugom u odnosu na prethodno niže su za 1,90 posto, dok su u trećem tromjesečju 2015. u prosjeku više za 0,74 posto.
Cijene novih stambenih objekata u prva dva tromjesečja 2015. u odnosu na prethodno tromjesečje u prosjeku su pale - u prvom tromjesečju 2015. za 5,61 posto, a u drugom za 2,19 posto, dok su u trećem tromjesečju 2015. u prosjeku porasle za 2,35 posto.
U odnosu na isto tromjesečje prethodne godine, u sva tri tromjesečja 2015. pale su i prosječne cijene novih stambenih objekata - u prvom tromjesečju za 4,19, drugom 7,08 i u trećem 6,36 posto.
U odnosu na prethodno tromjesečje, postojeći stambeni objekti bilježe u prosjeku rast cijena u prvome (za 1,05 posto) i u trećem tromjesečju (0,04 posto) dok su u drugom tromjesečju 2015. cijene u prosjeku pale za 1,77 posto. U odnosu na isto tromjesečje prethodne godine, cijene postojećih stambenih nekretnina u sva su tri tromjesečja 2015. u prosjeku pale i to u prvom za 0,83, drugom 3,40, a trećem za 1,49 posto.
Promatrano u odnosu na prethodno tromjesečje, Grad Zagreb i Jadran bilježe u prosjeku pad cijena u prvome (Zagreb za 0,53, Jadran za 1,76 posto) i drugome (Zagreb 1,76 i Jadran 2,50 posto) tromjesečju, dok u trećem bilježe u prosjeku porast cijena (Grad Zagreb za 0,08, a Jadran 1,56 posto).
Istodobno, ostali dio Hrvatske bilježi u prosjeku porast cijena u prvome (za 0,77) i drugom (za 0,30 posto) tromjesečju, a u trećem u prosjeku pad cijena za 1,35 posto.
Cijene stambenih objekata za Grad Zagreb, Jadran i ostali dio Hrvatske na godišnjoj razini u prosjeku bilježe pad cijena u sva tri tromjesečja 2015 stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

21.01.2016. u 14:22 | 0 Komentara | Print | # | ^

Privodi se kraju izgradnja novog terminala Zračne luke Zagreb

Nova Zračna luka trebala bi biti završena krajem sljedeće godine
Izgradnja novog terminala Zračne luke Zagreb privodi se kraju, objavila je na društvenim mrežama Vlada. Projekt koji je započeo u svibnju 2014. trebao bi biti završen potkraj iduće godine, a ukupna investicija procjenjuje se na 331 milijuna eura.
Novi putnički terminal prostirat će se na 65 tisuća četvornih metara površine, a jednom završen, trebao bi godišnje moći primiti pet milijuna putnika,
uz dostizanje C razine usluge po međunarodnim standardima IATA. Prema podacima Međunarodne zračne luke Zagreb, ove je godine (bez podataka za prosinac)
zračna luka u Zagrebu primila 2,4 milijuna putnika.
Radovi uključuju uređenje dodatnog parkinga na sto tisuća četvornih metara s novom vezom za taxi vozila na postojeće puteve, novi sustav odvodnje za svu infrastrukturu koja služi za putnike, izgradnju pristupne ceste i viadukta do novog putničkog terminala te novog vanjskog parkinga na oko 90 tisuća četvornih metara.
Očekuje se da bi putnički promet u idućim godinama postupno mogao doseći kapacitet od 8 milijuna putnika, a investicija bi trebala omogućiti i otvaranje novih radnih mjesta, ugodnije putovanje i još veći dolazak turista.
Projekt vodi Zagreb Airport International Company (ZAIC), francuski konzorcij u čijem su sastavu Aeroports de Paris (20,77%), Bouygues Bâtiment International (20,77%), europski fond za energiju, klimatske promjene i infrastrukturu „Marguerite“ (20,77%),
International Finance Corporation (IFC) koja je dio grupe Svjetske banke (17,58%), TAV Airports (15%) i Viadukt (5,11%) stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

25.12.2015. u 19:21 | 0 Komentara | Print | # | ^

Žensko poduzetništvo: motor za stvaranje radnih mjesta u Jugoistočnoj Europi

Sve su se uvodne govornice složile u jednom – pri kraju je projekt, ali proces nije gotov; dapače, navode da je ovaj društveni projekt prerastao u nezaustavljiv ekonomski proces. O modalitetima tog procesa, konkretnim prijedlozima za buduću suradnju te o perspektivi ženskog poduzetništva do 2020. raspravljalo se u nastavku konferencije u četirima radnim skupinama – poduzetnice, predstavnici parlamenta ili državne i lokalne uprave te potporne institucije ženskom poduzetništvu, ali i putem udruga poduzetnica.
Na panel-prezentaciji Od ženskog poduzetništva do održivog poduzetništva, sudjelovali su Ewa Ruminska–Zimny (Varšavska škola ekonomije), Marijana Maksimović (Garancijski fond AP Vojvodina), Semiha Unal (Business Support Turkey) te Josipa Majić (ID Guardian Ltd.).
Završnu konferenciju je organizirao GTF – IOR u suradnji sa Županijskom komorom Split, a u njenom radu sudjeluju predstavnici parlamenata, lokalnih i državnih vlasti, ženskih poslovnih organizacija, gospodarskih komora, predstavnici akademskog sektora iz Hrvatske i osam zemalja uključenih u projekt (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Moldavije, Srbije i Turske) te predstavnici iz Bugarske, Švedske i Poljske.
Projekt Žensko poduzetništvo: motor za stvaranje radnih mjesta u Jugoistočnoj Europi provodi GTF – Inicijativa za održivi rast (GTF-IOR), u suradnji s Regionalnim centrom za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL), a njime koordinira Vijeće za regionalnu suradnju (RCC). Financira ga švedska razvojna agencija SIDA, a traje od 2012. do kraja 2015., s ciljem promicanja najboljih praksa u ženskom poduzetništvu, u skladu s europskim Zakonom o malom poduzetništvu
i izgradnjom nacionalnih i regionalnih ženskih poduzetničkih mreža i udruženja stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

02.12.2015. u 10:03 | 0 Komentara | Print | # | ^

Mišković gradi Crowne Plazu u Ljubljani

BEOGRAD - Delta Holding u vlasništvu Miroslava Miškovića u petak u Ljubljani potpisuje ugovor o izgradnji hotela Crowne Plaza u Ljubljani, izvještava RTV Slovenije.
Taj će hotel kompanija Miroslava Miškovića, zajedno graditi s najvećom hotelskom grupom "Intercontinental". Ovaj objekt će imati 23.000 kvadrata i 20 katova i bit će najviša zgrada u
slovenskoj prijestolnici, vrijedna oko 50 milijuna eura stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

20.03.2015. u 20:56 | 0 Komentara | Print | # | ^

Počinje gradnja staračkog doma

Uskoro bi trebala započeti izgradnja Doma za stare i nemoćne u Bisku, na području općine Trilj, jer su investitori dobili lokacijsku dozvolu. Potvrdio nam je to glavni projektant dipl. ing. Ante Lijić, iz splitske tvrtke Ihtis. Profesionalnim angažmanom voditeljice za prostorno uređenje i graditeljstvo, ispostava Sinj, Anne Preosti i ostalih sudionika na ishođenju lokacijskih uvjeta, izdana je lokacijska dozvola i sada je u tijeku izrada tehničke dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole-kaže Lijić stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

12.08.2013. u 15:13 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ograničavanje vlasništva u cestovnom pojasu

Vlasnici nekretnina koje su smještene uz prometnice imaju određene obveze koje narušavaju suverenost i nadmoć njihovih vlasničkih prava nad nekretninama. Ovo proizlazi iz Zakona o cestama (N. N. 84/n, 22/13 i 54/13). Vlasniku nekretnine u cestovnom pojasu nameću se određene dužnosti, ali i određena trpljenja bez obzira na to što je on neosporni vlasnik nekretnine.
Na primjer kada se radi o rekonstrukciji ceste nakon proširenja ili građenju infrastrukture uz cestu. Tada vlasnik zemljišta mora dopustiti izvođenje takvih radova zbog održavanja ceste, kao i svaki zahvat u njegovu nekretninu. U tom slučaju, sukladno čl. 38 Zakona o cestama, vlasniku nekretnine za izvlašteno zemljište daje se naknada u vidu nekog drugog zemljišta ili pak novčana naknada.
U svakom slučaju, nakon što vlasnik nekretnine koja graniči s cestom bude izvlašten radi građenja, rekonstrukcije ili održavanja ceste, mora mu se isplatiti novčana naknada (čl. 36 Zakona o cestama).
Dade se zaključiti da vlasništvo kao skup maksimalnih ovlaštenja vlasnika na nekoj nekretnini u stvarnopravnom smislu itekako trpi posebna ograničenja ako su ona određena kao javni interes (čl. 56 Zakona o cestama).
Vlasnik nekretnina također mora trpjeti građenje nerazvrstane ceste. Naime, građenje, rekonstrukcija i održavanje nerazvrstane ceste interes je Republike Hrvatske stanovi Zagreb Centar.

Oznake: stanovi Zagreb Centar

07.06.2013. u 13:24 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis