Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Žensko poduzetništvo: motor za stvaranje radnih mjesta u Jugoistočnoj Europi

Sve su se uvodne govornice složile u jednom – pri kraju je projekt, ali proces nije gotov; dapače, navode da je ovaj društveni projekt prerastao u nezaustavljiv ekonomski proces. O modalitetima tog procesa, konkretnim prijedlozima za buduću suradnju te o perspektivi ženskog poduzetništva do 2020. raspravljalo se u nastavku konferencije u četirima radnim skupinama – poduzetnice, predstavnici parlamenta ili državne i lokalne uprave te potporne institucije ženskom poduzetništvu, ali i putem udruga poduzetnica.
Na panel-prezentaciji Od ženskog poduzetništva do održivog poduzetništva, sudjelovali su Ewa Ruminska–Zimny (Varšavska škola ekonomije), Marijana Maksimović (Garancijski fond AP Vojvodina), Semiha Unal (Business Support Turkey) te Josipa Majić (ID Guardian Ltd.).
Završnu konferenciju je organizirao GTF – IOR u suradnji sa Županijskom komorom Split, a u njenom radu sudjeluju predstavnici parlamenata, lokalnih i državnih vlasti, ženskih poslovnih organizacija, gospodarskih komora, predstavnici akademskog sektora iz Hrvatske i osam zemalja uključenih u projekt (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Moldavije, Srbije i Turske) te predstavnici iz Bugarske, Švedske i Poljske.
Projekt Žensko poduzetništvo: motor za stvaranje radnih mjesta u Jugoistočnoj Europi provodi GTF – Inicijativa za održivi rast (GTF-IOR), u suradnji s Regionalnim centrom za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL), a njime koordinira Vijeće za regionalnu suradnju (RCC). Financira ga švedska razvojna agencija SIDA, a traje od 2012. do kraja 2015., s ciljem promicanja najboljih praksa u ženskom poduzetništvu, u skladu s europskim Zakonom o malom poduzetništvu
i izgradnjom nacionalnih i regionalnih ženskih poduzetničkih mreža i udruženja stanovi Zagreb Centar

Post je objavljen 02.12.2015. u 10:03 sati.