Nekretnine Umag

Na Wall Streetu novi rekordi

Rast tržišta zahvaljuje se optimizmu ulagača uoči početka sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata
kompanija nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

10.01.2018. u 11:06 | 0 Komentara | Print | # | ^

Međunarodni festival ružičastih vina 19. ožujka u Mimari

Pripremljena su brojna iznenađenja, edukativne radionice, susreti s vinarima i maslinarima
Pink Day Zagreb - Međunarodni festival ružičastih vina koji već četvrtu godinu zaredom organizira Udruga Women on Wine (WOW) održat će se 19. ožujka u zagrebačkom Muzeju Mimara
te će okupiti oko stotinu proizvođača ružičastih vina i pjenušaca. Uz vina, posjetitelji će moći uživati i u ekstra djevičanskim maslinovim uljima iz Hrvatske i
inozemstva koji će biti dio Festivala u Festivalu - Green in Pink nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

07.03.2016. u 15:15 | 0 Komentara | Print | # | ^

Zagreb dobio najmoderniji McDonald’s restoran

Nakon nedavnog otvorenja restorana u Zadru, u Zagrebu je otvoren 25. McDonald’s restoran u Hrvatskoj, i to najmoderniji u zemlji.
Novi restoran otvoren je u trgovačkom centru Avenue Mall, a opremljen je najnovijim tehnologijama koje predstavljaju budućnost ovog svjetski
poznatog lanca za posluživanje hrane… Posebnost u novom restoranu je samoposlužni kiosk nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

31.12.2015. u 16:41 | 0 Komentara | Print | # | ^

Porastom potražnje porasle su i cijene manjih stanova

Krajem ljeta već tradicionalno započinje sezona najma stanova, a u najvećem ih broju unajmljuju studenti koji će u njima boraviti tijekom predstojeće akademske godine.
U ovom dijelu godine najveću potražnju za najmom stanova bilježi Zagreb u kojem boravi najveći broj studenata, a podaci portala Crozilla.com pokazuju i
kako je tamošnjim stanovima uz potražnju porasla i cijena, stoji u priopćenju.
Cijene najma stanova bilježe svoj rast već u kolovozu, kada studenti i školarci započinju potražnju za najmom stanova. Unatoč tome što najamnine u ovom razdoblju porastu zbog povećane potražnje, Zagreb je ove jeseni dobio još jedan dodatan razlog za porast najamnina. Naime, zbog obnove studentskih domova, mnogi su primorani potražiti „zamjenski“ smještaj u unajmljenim stanovima.
"Studenti uglavnom traže stanove u blizini fakulteta kojeg pohađaju. Sve vise biraju uredne, čiste stanove, koji nemaju namještaj, kako oni kažu, koji su koristili još njihove bake i djedovi. Traže barem nešto novije namješteno." - za portal Crozilla.com
rekao je Borislav Vujović, direktor agencije za nekretnine Opereta d.o.o. iz Zagreba nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

17.09.2015. u 10:04 | 0 Komentara | Print | # | ^

Pad cijena sirove nafte

Cijene sirove nafte tijekom zadnja dva tjedna pale su na najniže razine u gotovo posljednja tri mjeseca. Nekoliko je ključnih čimbenika koji su utjecali na takav trend kretanja cijena: zabrinutosti oko gospodarskog rasta Kine, mogućeg povećanja izvoza nafte iz Irana te daljnji nastavak rasta svjetskih zaliha sirove nafte. No s druge strane, promatramo li ukupno drugo tromjesečje, usprkos rastu svjetskih zaliha sirove nafte na godišnjoj razini, njihove cijene su ostale relativno stabilne. Naime, procijenjene zalihe sirove nafte u drugom ovogodišnjem tromjesečju prosječno su iznosile 2,6 mil b/d što je značajno više od 0,8 mil b/d u istom razdoblju lani. S druge strane, stabilnost cijena podržava i relativno visok rast svjetske potražnje za naftom. U vrijeme pisanja analize, cijena nafte tipa Brent (koja je referentna za europsko tržište) bila je na razinama 56,1 dolara po barelu dok je cijena barela nafte tipa WTI (koja je referentna za američko tržište) bila na razini oko 49,2 dolara.
Prema mjesečnom izvješću IEA (International Energy Agency), globalna opskrba naftom porasla je u lipnju za 550 tisuća b/d, na 96,6 mil b/d (godišnji rast za 3,1 mil b/d) pod utjecajem povećanja proizvodnje i od strane zemalja OPEC-a, ali i onih van grupacije OPEC. Tako je proizvodnja sirove nafte u zemljama OPEC-a porasla u lipnju u prosjeku za 340 tisuća b/d na 31,7 mil b/d (najviša razina u posljednje 3 godine), čemu pridonosi rekordna proizvodnja nafte u bliskoistočnim zemljama (Irak, Saudijska Arabija i UAE). Uspoređujući s 2014. godinom, proizvodnja zemalja unutar OPEC-a se povećala za 1,5 mil b/d. Nakon snažnog porasta dnevne proizvodnje za 2,4 mil b/d u 2014. godini, očekuje se usporavanje prosječnog dnevnog porasta na 1 mil b/d do kraja 2015. godine uz predviđenu stagnaciju u 2016. godini. Prema projekcijama američke EIA (Energy Information Administration), ukupna dnevna proizvodnja sirove nafte SAD-a bi u prosjeku trebala biti na razini od 9,5 mil b/d u 2015. godini i 9,3 mil b/d u 2016. godini.
Nakon što je svjetski rast potražnje nafte doživio svoj vrhunac u prvom tromjesečju 2015 (rast od 1,8 mil b/d), EIA predviđa kako će prosječna potražnja iznositi 94.0 mil b/d u 2015. (godišnji rast za 1,4 mil b/d). Tri su ključna faktora rasta potražnje u prvom dijelu ove godine: svjetski gospodarski opravak, niže cijene nafte i hladniji zimski uvjeti u mnogim velikim potrošačima. Predviđa se kako će svjetski rast potražnje za naftom usporiti za 1,2 mil b/d 2016., uz prosječni rast od 1,4 mil b/d ove godine, koji je pak pod utjecajem predviđenog slabljenja potražnje OECD zemalja.
I konačno, Iran nakon ukidanja sankcija ima namjeru podignuti proizvodnju na razinu od prije 2012. godine kad su mu ograničenja bila nametnuta, što je otprilike 3,8 mil b/d, za što mu (prema predviđanjima) treba najmanje godinu dana. Vrijedno je i napomenuti da je iranska ovogodišnja prosječna dnevna proizvodnja na razini od 2,8 mil b/d. No, obzirom da će sankcije ostati na snazi barem do prosinca kada promatrači UN-a izdaju izvješće o pridržavanju dogovora oko iranskog nuklearnog programa, očekujemo da bi do kraja godine cijene sirove nafte tipa Brent mogle biti na razini od oko 70 dolara po barelu. Nakon toga očekujemo pad cijena nafte na svjetskim tržištima, obzirom na predviđeni rast proizvodnje u Iranu čije se naftne rezerve procjenjuju na oko 157,8 mlrd barela. Usporedbe radi, takva količina je dovoljna za ukupnu opskrbu Kine u razdoblju od 40 godina nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

23.07.2015. u 10:50 | 0 Komentara | Print | # | ^

Prodaja placeva u Banjoj Luci nikad lošija

Prodaja placeva u banjolučkim naseljima nikada nije bila lošija, tvrde agenti iz agencija za prodaju nekretnina i individualni prodavci.
Razlog tome leži u besparici kupaca, ali i u tome što su posljednjih godina cijene placeva skočile, te što su oni koji žele riješiti stambeno pitanje više zainteresovani za stanove.
Placevi s visokom cijenom su na Starčevici i Paprikovcu i koštaju od 100 do 230 KM po kvadratu, a u užem centru grada, gdje mjesta za gradnju skoro više da i nema, cijena prelazi i preko 250 KM, dok su najjeftiniji u Kuljanima i Motikama (zavisno od lokacije) - oko 30 KM po kvadratnom metru.
Prema ponudama iz oglasa za plac na Paprikovcu od 260 kvadratih metara treba izdvojiti 60.000 KM. Za plac od 350 kvadrata na Petrićevcu treba izdvojiti oko 80.000 KM.
U Agenciji za nekretnine "Euroagent" istakli su da je prodaja placeva u posljednjih nekoliko godina rapidno pala, te da im se tek ponekad javi neki kupac koji je zainteresovan za kupovinu placa za kuću ili drugi objekat.
- Interesovanje za građevinsko zemljište je izuzetno smanjeno. U dvije godine prodali smo svega jedan plac. Stanovi se puno bolje prodaju. Razlog je i u sporoj proceduri dobijanja građevinskih dozvola - rekli su u "Euroagentu".
Kažu da su najtraženiji placevi čija je cijena od 30 maraka po kvadratu.
Mnogim prodavcima placeva novac treba hitno, pa su, tvrde, spremni na kompromisne dogovore u vezi s cijenom.
- Imam plac u Motikama od 520 kvadrata, kod škole. Svi papiri su uredni, priključene su voda i struja. Cijena je 16 KM po kvadratnom metru i smatram da to nije preskupo, ali opet ljudi traže jeftinije -
kaže jedan prodavac nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

27.05.2015. u 13:53 | 0 Komentara | Print | # | ^

Predviđena vrijednost radova budi malo optimizma za građevinski sektor

ANALIZA - I u veljači je nastavljen razmjerno snažan pad broja izdanih odobrenja za građenje. Naime, prema posljednjim podacima DZS-a u drugom ovogodišnjem mjesecu izdano je ukupno 425 građevinskih dozvola što je za 26,7% manje u odnosu na veljaču 2014. godine.
Pri tome je pad podržan manjim brojem izdanih odobrenja za izgradnju zgrada i ostalih građevina pa je tako broj novih odobrenja za izgradnju zgrada, koji u ukupnoj strukturi čini 82,6%,
zabilježio godišnji pad od 25,2% nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

21.04.2015. u 18:47 | 0 Komentara | Print | # | ^

Zagreb dobio VoiceGuide, offline aplikaciju za turistički obilazak

Martina Bienenfeld je predstavila rekordne turističke rezultate koje je Zagreb ostvario u prošloj godini, posebno u adventu.
U suradnji Turističke zajednice Grada Zagreba, Instituta za turizam i tvrtke Egzekutor, Zagreb je dobio svoj prvi glasovni turistički vodič, besplatnu offline aplikaciju za pametne mobilne uređaje koja je unazad nekoliko dana dostupna za korištenje. Aplikacija sadrži 188 priča o gradu, koje prate obilazak tako što se izmijenjuju korištenjem GPS tehnologije.
Aplikaciju VoiceGuide Zagreb i ostale nove projekte predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare Martina Bienenfeld, direktorica TZ Grada Zagreba sa suradnicima i Sandom Čorak, ravnateljicom Instituta za turizam. Bienenfeld je pritom predstavila rekordne turističke rezultate koje je Zagreb ostvario u prošloj godini, posebno u prosincu, zahvaljujući nikad posjećenijem adventu.
"Jako smo zadovoljni što je Zagreb u adventskom razdoblju posjetilo 56,142 ljudi, koji su ostvarili 101,473 noćenja, što je čak 21 posto više od godine ranije, koja je također bila uspješna. Taj odličan posjet rezultat je rada svih sudionika u destinaciji i promocije na ciljanim tržištima", kazala je Bienenfeld. Na razini godine u Zagrebu je ostvareno 13 posto noćenja. Potvrda dobrih rezultata je nominacija Zagreba za izbor najbolje europske destinacije u konkurenciji 20 kandidata po izboru portala European Best Destinations nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

15.01.2015. u 15:20 | 0 Komentara | Print | # | ^

Pad indeksa pouzdanja, očekivanja i raspoloženja potrošača

Prema posljednjim podacima koje je objavio HNB, u rujnu je zabilježeno pogoršanje kretanja svih triju kompozitnih indeksa: indeks pouzdanja potrošača (IPP), indeks raspoloženja potrošača (IRP) i indeks očekivanja potrošača (IOP). Rezultati mjesečnog anketnog istraživanja u rujnu pokazuju pogoršanje percepcije potrošača glede promjena financijske situacije kućanstva te ukupne ekonomske situacije u Hrvatskoj.
Tako je u rujnu indeks pouzdanja potrošača zabilježio razinu od -34,8 što je na ljestvici vrijednosti indeksa za jedno mjesto niže u usporedbi s prethodnim mjesecom. Također, indeks očekivanja potrošača spustio se sa -22,0 koliko je iznosio u kolovozu na -22,5 u rujnu. Najveće pogoršanje pokazao je indeks raspoloženja potrošača koji se spustio za 1,8 bodova (sa 40,3 u kolovozu na -42,1 u rujnu).
Također, u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, sva tri indeksa pokazuju pad: IPP je niži za 1,4 boda, IOP je niži za 2,1 bodova dok se IRP spustio za 1,2 bodova u odnosu na rujan 2013.
Obzirom da indeks raspoloženja potrošača pokazuje rezultate anketnog ispitivanja na tri razine (ocjenu financijske situacije kućanstva i ocjenu ukupne ekonomske situacije u Hrvatskoj u posljednjih 12 mjeseci te stav o trenutnoj mogućnosti ulaganja u kupnju trajnih dobara za kućanstvo), njegovo pogoršanje u rujnu na mjesečnoj razini odražava smanjenje potrošačkog raspoloženja koji može biti dijelom uvjetovano i smanjenjem sezonskog zapošljavanja. Ipak, pad potrošačkog raspoloženja na godišnjoj razini odražava pogoršanje koje se ne bi moglo pripisati sezonalnosti već mogućim negativnim učincima koji dolaze s tržišta rada i općeg porasta pesimizma.
S druge strane, IOP (koji odražava očekivanja potrošača za narednih 12 mjeseci po pitanju financijske situacije u kućanstvu te ukupne ekonomske situacije u Hrvatskoj) odražava višu razinu pesimističnih očekivanja koja bi mogla biti posljedica percipiranih negativnih gospodarskih kretanja dok pogoršanje IPP indeksa (koji u sebi sadrži i dodatnu procjenu kretanja broja nezaposlenih u narednih 12 mjeseci te procjenu mogućnosti osobne štednje) vjerojatno odražava nastavak neizvjesnosti na tržištu rada.
Dugotrajna recesija uz slabe izglede oporavka impliciraju nastavak nepovoljnih trendova na tržištu rada pa posljedično ne iznenađuje razmjeno visoka razina pesimizma među potrošačima nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

07.11.2014. u 15:04 | 0 Komentara | Print | # | ^

Usklađenje podataka ankete o radnoj snazi

Prema anketi o radnoj snazi koju DZS provodi na temelju metodologije Međunarodne organizacije rada (ILO) podaci za prvo ovogodišnje tromjesečje kao i za proteklu 2013. godinu usklađeni su s rezultatima Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj u 2011. dok su do sada podaci bili procjenjivani na temelju popisa iz 2001. Stoga, podaci koji nisu usklađeni s posljednjim popisom nisu usporedivi s najnovijim podacima (podaci koji se odnose na godine prije 2013.).
Tako je u posljednjem tromjesečju 2013. anketna stopa nezaposlenosti iznosila 17,6% dok je u prvom tromjesečju ove godine narasla na 18,8%. Pri tome rast anketne stope nezaposlenosti prati kretanja registriranih nezaposlenih osoba na HZZ-u. Naime, broj registriranih nezaposlenih osoba rastao je u siječnju i veljači, a zaustavljen je tek u ožujku. Iako se razlika između anketne i registrirane stope nezaposlenosti smanjuje (trenutno na oko 3 postotna boda) čemu je pridonijelo uvođenje reda u poslovanje poduzeća i smanjenje sive ekonomije, razlike postoje s obzirom na različite metodološke karakteristike (prvenstveno zbog razlike u definiciji nezaposlene osobe) Prema anketi o radnoj snazi koju DZS provodi na temelju metodologije Međunarodne organizacije rada (ILO) podaci za prvo ovogodišnje tromjesečje kao i za proteklu 2013. godinu usklađeni su s rezultatima Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj u 2011. dok su do sada podaci bili procjenjivani na temelju popisa iz 2001. Stoga, podaci koji nisu usklađeni s posljednjim popisom nisu usporedivi s najnovijim podacima (podaci koji se odnose na godine prije 2013.) nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

18.07.2014. u 15:47 | 0 Komentara | Print | # | ^

I zaduženima u eurima raste rata

Osim toga, brojke pokazuju kako su frankisti bili sve do rujna 2012. u plusu u odnosu na euriste, kada prvi put ukupna masa naplaćenih rata kod frankista prelazi euriste. Na kraju 2012. stambeni krediti su, da se ograničimo samo na njih, iznosili 57,96 milijardi kuna, a od tog iznosa gotovo 55 posto odnosilo se na kredite vezane uz euro, a nešto manje od 40 posto na Švicarce nekretnine Split Dobri.
Veliki dio ljudi koji su se upustili u avanturu sa Švicarcima sada se nalaze u nevolji kojoj se nisu nadali, ali razlog tome možda i nije toliko činjenica da su im kreditne rate odletjele u nebo, koliko činjenica da je Hrvatska ušla u petu godinu recesije, zbog čega su neki od njih ostali bez posla, nekima su plaće pale, a čak i ako su ostale iste, kućni budžet im je realno drastično manji (pogotovo kada se računa i udar inflacije).

Oznake: nekretnine Split Dobri

26.03.2013. u 09:00 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis