Nekretnine Umag

Pet dvoraca na prodaju

Možete imate vlastite velike stepenice, nevjerojatnu arhitekturu, a reakcija kad nekome kažete da imate zamak je sigurno neprocjenjiva
Trend kupovanja dvoraca i dalje je aktualan. Iako je život u manjem prostoru jeftiniji, bolji za okoliš i pruža mogućnost da budete kreativni s prostorom - tko ne bi želio živjeti poput kralja ili kraljice? Možete imate vlastite velike stepenice, nevjerojatnu arhitekturu, a reakcija kad nekome kažete da imate zamak je sigurno neprocjenjiva. Na tržištu je trenutno pet dvoraca:
Château de Vigny, Val d'Oise, Francuska
Cijena: Otprilike 6 milijuna dolara
Dvorac iz 1504., koji se nalazi 50-ak kilometara od Pariza, pojavio se u Rihanninom spotu. Na njegovom je posjedu kapelica i osam kuća. Iako treba generalnu obnovu, tajna stubišta, prekrasna gotička arhitektura i relativna izoliranost zvuče jako privlačno.
Posjed u Woodstocku, Connecticut
Cijena: 39 milijuna dolara
Ovaj dvorac u Connecticutu ima sve odlike europskog posjeda - obrambeni jarak, nekoliko tornjeva, devet predivno uređenih soba i sedam kupaonica - nećete ga nikada poželjeti napustiti.
Château de Villersexel, Villersexel, Francuska
Cijena: oko 14 milijuna dolara
Blizu Švicarske i Njemačke, Château de Villersexel ne samo da je "povoljan" po cijeni od 14 milijuna, već je i u odličnom stanju. Ima 50 soba, prekrasne tapiserije, originalno je opremljen. Stari zamak iz doba Louis XIII ima i vlastitu konjušnicu i farmu, a građen je dva puta - 1000. i 1871. godine.
Dvorac Tiffany, Kansas City, Missouri
Cijena: 599.900 dolara
Kuća sagrađena 1909. je prilično povoljna, a budući vlasnik dobiva pet spavaćih soba, četiri kupaonice i lažni stražarski toranj.
Mirni dvorac Mooresburg, Tennessee
Cijena: 349.900 dolara
Iako ne izgleda impresivno u usporedbi s većim dvorcima, ovaj mali zamak s dvije spavaće sobe u Tennesseeju ima lijepu priču. Vlasnici su mu bili veliki obožavatelji filma "Prohujalo s vihorom" i željeli su da njihov dom izgleda poput Tarinog.
Čak su kupili i postavili originalno stubište iz kina u kojem je "Prohujalo s vihorom" imalo premijeru nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

30.06.2015. u 07:51 | 0 Komentara | Print | # | ^

Raspisan javni poziv za zakup poslovnih prostora u Poslovnoj zoni "Ramići"

Grad Banja Luka raspisao je javni poziv za dodjelu u zakup poslovnih prostora u Poslovnoj zoni "Ramići – Banja Luka". Predmet javnog poziva jeste davanje u zakup pet prostora na pomenutoj lokaciji u Ramićima.
Prijavu za zakup poslovnog prostora mogu podnijeti domaći i strani privredni subjekti (privredna društva i samostalni preduzetnici) koji obavljaju proizvodnu djelatnost,
saopšteno je na sajtu grada stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

26.06.2015. u 07:48 | 0 Komentara | Print | # | ^

Slavonija i Baranja s najviše odobrenih zahtjeva za energetsku obnovu kuća

OSIJEK - Slavonija i Baranja prednjače po broju odobrenih zahtjeva za energetsku obnovu kuća, koja se ove godine provodi preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Do sada je zaprimljeno oko 4000 zahtjeva, a odobreno je sufinanciranje za 1024 kuće iz čak 260 mjesta u Hrvatskoj. Grad s najviše prijavljenih kuća je Petrinja (64), a županije s najviše prijavljenih kuća za energetsku obnovu su Vukovarsko-srijemska (159) i Osječko-baranjska (121). Ukupna vrijednost radova koji će se obaviti na području cijele zemlje je 76,5 milijuna kuna, od čega je udio Fonda 51 milijun kuna. Prosječno to znači da Fond po kući sufinancira radove u iznosu od 53.000 kuna, a prosječna površina objekta za koji je odobreno sufinanciranje je 200 četvornih metara.
S obzirom na to da jedan zahtjev za jednu kuću može biti na nekoliko različitih mjera, primjerice, u istom se objektu mijenja vanjska stolarija i ugrađuju sunčani toplinski pretvarači, u 1024 kuće odobreno je ukupno 1509 mjera. Najviše prijava je za mjere obnove pročelja kuća (572), stolarije (478) te za ugradnju plinskih (68) i kotlova na biomasu (34). Zanimljivo je da je zamjenom kotla na loživo ulje kondenzacijskim kotlom na prirodni plin moguća ušteda od oko 17.000 kuna godišnje.
- Energetskom obnovom kuća građani mogu na troškovima grijanja i hlađenja ostvariti uštede od 30 do 60 posto. Mnogi se odlučuju na ugradnju sustava za grijanje koji za energente koriste plin ili biomasu -
objašnjava ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.
- Dosad je zaprimljeno više od 4000 zahtjeva građana za energetskom obnovom kuća, tako da će broj odobrenih ugovora nadmašiti 2014., kada je sklopljeno 1587 ugovora od planiranih 6000. Zanimanje građana je veće nego lani zbog jednostavnije prijavne procedure – građani, naime, više ne ovise o gradovima i općinama u kojima žive, nego se prijavljuju direktno u Fond - kaže direktor Fonda Sven Müller.
Za prijavu je dovoljno obaviti energetski pregled kuće kod ovlaštenog certifikatora, zatražiti ponudu izvođača radova te dokumentaciju poslati direktno Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ako je zahtjev u skladu s propisanim kriterijima javnog poziva,
u roku od 45 dana Fond će građanima poslati odluku i ugovor o sufinanciranju te se može krenuti u radove nekretnine Dubrovnik

Oznake: nekretnine Dubrovnik

24.06.2015. u 07:48 | 0 Komentara | Print | # | ^

Bandić: Do kraja godine prijedlog gradnje garaže ispod HNK

Bandić je na pitanje SDP-ova zastupnika Dominika Etlingera o političkim smjenama u Holdingu kazao da on nikoga nije smijenio, da su odbili ugovore koje im je ponudio. "Pamflet koji su napisali protiv mene mogu si zadenuti za šešir", poručio je, dodavši kako bi, da su i ostali, koštali 15 milijuna kuna.
Bandić je ustvrdio da Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga nije odgovoran za nuđenje i omogućavanje potpisivanja menadžerskih ugovora članovima uprave Holdinga.
Nadzorni odbor jer imaju njegovo povjerenje, rekao je apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

19.06.2015. u 10:59 | 0 Komentara | Print | # | ^

Počela četvrta faza izgradnje Airport Cityja na Novom Beogradu

BEOGRAD - U okviru biznis parka Airport City na Novom Beogradu, počela je izgradnja četvrte faze koja će se sastojati od četiri zgrade. Predviđeno je da prva zgrada bude završena na proleće naredne godine. Imaće 11 spratova i veliku podzemnu garažu, kompletan prostor za izdavanje je 14.500 kvadratnih metara, pri čemu je dodatnih 6.000 u podzemnoj garaži.
Generalni direktor Airport Cityja Adir El Al izjavio je da se ta kompanija odlučila na nastavak gradnje s obzirom na to da je primetan dolazak novih kompanija na srpsko tržište, što je uticalo na povećanu potražnju za poslovnim prostorom.
On je objasnio da će u celoj četvrtoj fazi proširenje biti na 63.000 kvadrata, kao i da se projekat sastoji od četiri zgrade koje će biti izgrađene u četiri faze.
"Gradnja u fazama nam omogućava da se na vreme pripremimo za sledeću fazu i njeno finansiranje", istakao je on.
On je rekao da ta izraelska kompanija prepoznaje potrebe na beogradskom tržištu nekretnina, ne samo za poslovnim prostorom, već i za stambenom gradnjom.
"Naši vlasnici žele da prošire svoje delovanje na tržištu Srbije. Ovde smo prisutni duži niz godina, ali sada želimo da učvrstimo poziciju", poručio je on nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

18.06.2015. u 10:43 | 0 Komentara | Print | # | ^

Portonovi u Kumboru će biti najatraktivniji turistički sadržaj

PODGORICA - Kompanija Azmont Investments je posvećena da nastavi sa uspješnim radom na realizaciji luksuznog odmarališta Portonovi nadomak Herceg Novog, koji će biti prvo "One&Only" ljetovalište u Evropi čime će se Crna Gora pozicionirati na mjesto jedne od destinacija sa najatraktivijim turističkim sadržajem, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija Radoje Žugića sa predsjednikom pomenute kompanije Ahmetom Erentokom i njegovim saradnicima. Kako je saopšteno iz resora, Erentok je na sastanku rekao da će se zajedničkim naporima aktivnosti na projektu odvijati shodno predviđenoj dinamici, a takođe je iskazao otvorenost ka širenju segmenata njihove djelatnosti u Crnoj Gori što će i biti predmet razgovora u budućim interakcijama.
Prema riječima Žugića, uspješna realizacija ovog kapitalnog projekta sasvim sigurno će dodatno podići vrijednost važnog resursa u Crnoj Gori
i doprinijeti privlačenju novih kredibilnih investitora.
"Vodeći podsticajnu poresku politiku, kao i obezbjeđujući predvidljivost biznis ambijenta, Crna Gora je na dobrom putu da, u što kraćem roku, osnaži ekonomski rast i dodatno podstakne konkurentnost privrede. Partnerska saradnja je na zavidnom nivou, a temelji iste zasnivaju se na viskom stepenu povjerenja, transparentosti i efikasnosti",
zaključio je on novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

15.06.2015. u 08:21 | 0 Komentara | Print | # | ^

Mišković prodaje Delta City

Poslednji dogovori u Gradu o tome su u toku, postoji jedino bojazan da brzina izdavanja potrebnih dozvola ne bude u kontradikciji sa proklamovanim obećanjima za ove poslove.
Ali, kad stignu dozvole, "Delta" je spremna da počne radove u roku od mesec dana, i da ih okonča za godinu i po. Centar grada tada se iz Knez Mihailove seli tamo, siguran je sagovornik "Danasa".
U "Delti" skreću pažnju da ove prodaje ne znače rasprodaje. "Deltin" kor biznis, precizirano je, uvek se ticao kupovine firmi i njihovog doterivanja za što uspešniju prodaju. Reč je o nekoj vrsti investicionih fondova. Na ovaj je način u Srbiju, preko "Delte", došlo više od 1,5 milijardi evra. Uz ovo, naglašava se potreba za još nekim demistifikacijama: iako Mišković misli da privatizacija u Srbiji nije sprovedena tako rđavo, sama "Delta" se ne može smatrati nekakvim posebnim dobitnikom privatizacije, jer samo 19% ukupnog prometa "Holdinga" dolazi iz privatizovanih firmi.
Druga je stvar što one izvanredno rade. Pogledajte "Yuhor", kažu u "Delta Holdingu" iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

10.06.2015. u 17:50 | 0 Komentara | Print | # | ^

U regiji najskuplji stanovi u Beogradu

Beograd je i dalje vodeći grad po cijenama stambenog četvornog metra u uporedbi s glavnim gradovima zemalja u regiji, unatoč krizi koja je najviše snizila cijene u Srbiji, jer niti pad cijena od 40 posto nije pomaknuo Beograd s vrha popisa gradova u regiji s najskupljim stanovima.
Prosječna cijena četvornog metra nekretnine u središtu Beograda iznosi od 1,5 do 1,7 tisuća eura, dok je u Zagrebu na sličnim lokacijama od 1,4 do 1,6 tisuća eura, javlja B92. Razlika naizgled nije velika,
dok se ne usporede primanja u Srbiji i Hrvatskoj, jer građani Zagreba za jedan četvorni metar koji stoji 1,5 tisuća eura moraju raditi dva mjeseca, a Beograđani nešto više od četiri mjeseca. Prema riječima
Nedeljka Malinovića, iz agencije Legat, u Srbiji je stanove uglavnom gradila država, tako da je riječ o skupim stanovima s obzirom na njihovu lokaciju nekretnine

Oznake: nekretnine

05.06.2015. u 07:43 | 0 Komentara | Print | # | ^

Investicije u tržišta trgovačkih prostora uzletjele 94%

ZAGREB - Istraživanje tvrtke Colliers International pokazalo je kako je tijekom prvog kvartala 2015. godine, obujam investicija u tržišta trgovačkih prostora zemalja EMEA regije (Europa, Bliski Istok i Afrika) porastao za čak 94% u usporedbi s istim kvartalom prošle godine, na vrijednost od 19,1 milijardi eura.
Predviđanja su da će ukupne transakcije u ovoj godini nadmašiti ukupan iznos od 51,8 milijardi eura iz 2014. godine.
Prošla godina bila je najsnažnija godina nakon 2007. godine za investicije u tržišta trgovačkih prostora. Prema broju transakcija, čak 30% ukupnog investicijskog obujma cijele regije pripada Velikoj Britaniji (€16,9 milijardi i porast od 19%). Slijede ju Njemačka s €8,3 mlrd. (porast od 5%), Francuska s €5,8 mlrd. (porast od 84%), Španjolska s €4,3 mlrd. (porast od 179%),
te nordijske zemlje s €3,9 mlrd. (pad od 15%).
Nives Trgo, voditeljica odjela za trgovačke nekretnine, Colliers International, navela je:
"Iako je hrvatsko tržište trgovačkih prostora još u stagnaciji, naznake za oporavak tržišta vidljive su i kreću se u pozitivnom smjeru. Investitorima su trenutno i dalje najatraktivnija glavna tržišta Zapadne Europe, ali se povećana aktivnost primjećuje i
na tržištima Španjolske, Italije, Irske i Portugala" stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

03.06.2015. u 20:10 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2015 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis