Nekretnine Umag

Elna Kabel kupila zagrebačke nekretnine Kamen Ingrada u stečaju

ZAGREB - Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje kojim se tvrtki Elni Kabel d.o.o. dosuđuju zagrebačke nekretnine Kamen Ingrada d.d., građevinskog poduzeća u stečaju čiji je vlasnik bio poduzetnik Vlado Zec, a za koje je na javnoj dražbi održanoj 8. veljače bila utvrđena
cijena od 1,03 milijuna kuna nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

13.02.2018. u 08:47 | 0 Komentara | Print | # | ^

Tolušić: Hitno promijeniti uredbu o upisivanju u ARKOD

"Prva stvar koju ćemo sutra ujutro napraviti je da izmjenom uredbe takve stvari spriječimo", kazao je Tolušić, istaknuvši kako bi on prvo doveo u pitanje zakonitost samog takvog načina upravljanja, odnosno uzimanja poticaja bez znanja vlasnika, te upisivanja u ARKOD.
"To je nešto što moramo spriječiti i pozivam sve poljoprivrednike koji znaju za takve slučajeve da se jave ili u Agenciju, ili u ministarstvo, ili nadležnoj policijskoj postaji, jer takve stvari se u Hrvatskoj ne mogu dešavati", kazao je ministar, te poručio kako je to "upravo ono što moramo spriječiti da bi se ljudima vratilo povjerenje
i u ministarstvo poljoprivrede ali i u sve ostale institucije hrvatske vlade" nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

24.10.2016. u 21:27 | 0 Komentara | Print | # | ^

Počela četvrta faza izgradnje Airport Cityja na Novom Beogradu

BEOGRAD - U okviru biznis parka Airport City na Novom Beogradu, počela je izgradnja četvrte faze koja će se sastojati od četiri zgrade. Predviđeno je da prva zgrada bude završena na proleće naredne godine. Imaće 11 spratova i veliku podzemnu garažu, kompletan prostor za izdavanje je 14.500 kvadratnih metara, pri čemu je dodatnih 6.000 u podzemnoj garaži.
Generalni direktor Airport Cityja Adir El Al izjavio je da se ta kompanija odlučila na nastavak gradnje s obzirom na to da je primetan dolazak novih kompanija na srpsko tržište, što je uticalo na povećanu potražnju za poslovnim prostorom.
On je objasnio da će u celoj četvrtoj fazi proširenje biti na 63.000 kvadrata, kao i da se projekat sastoji od četiri zgrade koje će biti izgrađene u četiri faze.
"Gradnja u fazama nam omogućava da se na vreme pripremimo za sledeću fazu i njeno finansiranje", istakao je on.
On je rekao da ta izraelska kompanija prepoznaje potrebe na beogradskom tržištu nekretnina, ne samo za poslovnim prostorom, već i za stambenom gradnjom.
"Naši vlasnici žele da prošire svoje delovanje na tržištu Srbije. Ovde smo prisutni duži niz godina, ali sada želimo da učvrstimo poziciju", poručio je on nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

18.06.2015. u 10:43 | 0 Komentara | Print | # | ^

Predlažemo model za švicarce: banka trećinu, HNB trećinu, država trećinu

HDSSB je u Saboru također prošle godine uputio zahtjev radi zaustavljanja ovrha, pljenidba i deložacija iz jedine nekretnine namijenjene stanovanju nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

29.05.2015. u 08:13 | 0 Komentara | Print | # | ^

DUUDI raspisao javni poziv za obvezujuće ponude za Kupare

ZAGREB - Državni ured za upravljanje državnom imovinom u subotu je raspisao javni poziv za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari.
Domaći i međunarodni investitori pozvani su na podnošenje ponuda do 25. kolovoza.
Pravo na realizaciju izgradnje turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, najpovoljniji ponuditelj steći će osnivanjem prava građenja i osnivanjem prava služnosti na zemljištu u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela Grand, te dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, sve na rok od 99 godina, navodi se u pozivu.
Projekt Kupari I. trebao bi se realizirati izgradnjom novih hotela razine 4 i 5 zvjezdica s do 1500 kreveta, uz obvezu uklanjanja postojećih devastiranih objekata - hotela Kupari, Pelegrin, Goričina I. i II.
s pratećim objektima. Hotel Grand predao bi se u posjed investitoru projekta temeljem ugovora o zakupu na 99 godina, kojim će se investitora ovlastiti i obvezati za njegovu temeljitu obnovu i stavljanje u funkciju. Okvirna investicija u Kupare I procjenjuje se na 100 milijuna eura.
Uvjeti koje mora zadovoljiti potencijalni investitor su iskustvo u realizaciji sličnih projekata, posebno u razvoju, planiranju i upravljanju hotelima s pet zvjezdica, a morat će dostaviti i poslovni plan za razdoblje od deset godina, dokaze o financijskoj sposobnosti te imati minimalni godišnji promet od 45 milijuna eura.
Ponude će se primati u DUUDI najkasnije do 25. kolovoza 2015. godine u 16,30 sati. Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će povjerenstvo, koje će najkasnije do 15. rujna 2015. godine utvrditi rang listu ponuditelja i Vladi predložiti donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.
Neobvezujući interes za Kupare iskazalo je šest investitora. To su Karisma Hotels Adriatic-KHA (konzorcij Agrokora, svjetskog touroperatora TUI i meksičkog lanca Karisma International), Valamar poslovni razvoj (iz grupacije Valamar), turska Rixos grupa (koja već ima hotel u Dubrovniku), Braniteljska zadruga Mir iz Mlina kod Dubrovnika,
Avenue Grupa iz Moskve te tvrtka Titan nekretnine (navodno s ruskim kapitalom) nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

25.05.2015. u 13:58 | 0 Komentara | Print | # | ^

Nastavljen uzlazni trend cijena kuća u EU krajem 2014., u Hrvatskoj posustao

Cijene kuća u Europskoj uniji porasle su u četvrtom tromjesečju 2014. na godišnjoj razini nešto snažnijim tempom nego u prethodna tri mjeseca dok je u Hrvatskoj njihov rast usporio.
Cijene kuća u Europskoj uniji porasle su u četvrtom tromjesečju 2014. na godišnjoj razini nešto snažnijim tempom nego u prethodna tri mjeseca dok je u Hrvatskoj njihov rast usporio, izvijestio je u srijedu europski statistički ured.
Indeks cijena kuća u Europskoj uniji porastao je u posljednja tri mjeseca 2014. za 2,6 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U trećem je tromjesečju uvećan 2,3 posto, pokazuju podaci Eurostata.
Među zemljama za koje je Eurostat raspolagao potrebnim podacima najsnažniji je rast cijena kuća u četvrtom tromjesečju na godišnjoj razini zabilježila Irska, za 16,3 posto. Slijedi Malta s 11,0-postotnim rastom, te Švedska, gdje su cijene porasle 10,4 posto.
U Hrvatskoj su cijene kuća u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca prema procjenama Eurostata porasle 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
U trećem su tromjesečju uvećane 2,6 posto.Najveći pad cijena kuća na godišnjoj razini zabilježen je u Sloveniji, za 4,4 posto, te na Cipru, za 3,3 posto.
Tromjesečne usporedbe na razini EU-a pokazuju pak stagnaciju cijena kuća u četvrtom tromjesečju. U prethodna su tri mjeseca cijene uvećane 1,1 posto.
Najsnažniji je rast cijena u četvrtom tromjesečju u odnosu na prethodna tri mjeseca zabilježila Malta, za 4,6 posto. Slijede Irska i Slovačka s 3,8 odnosno 2,1 posto.
U Hrvatskoj su cijene kuća u četvrtom tromjesečju smanjene 1,2 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca kada su poskočile 4,7 posto,
pokazuju podaci Eurostata nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

16.04.2015. u 08:59 | 0 Komentara | Print | # | ^

Oporavak cijena kuća u EU u drugom kvartalu; u Hrvatskoj osjetno sporiji pad

LUXEMBOURG - Cijene kuća u Europskoj uniji zabilježile su u drugom tromjesečju najsnažniji rast na godišnjoj razini u gotovo četiri godine dok je u Hrvatskoj njihov pad osjetno usporio, pokazuje današnje izvješće europskog statističkog ureda.
U razdoblju od travnja do lipnja cijene kuća u EU porasle su u prosjeku za 1,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što je njihov najsnažniji rast od trećeg tromjesečja 2010. U prvom su tromjesečju uvećane 0,9 posto, pokazuju podaci Eurostata.
U Hrvatskoj su cijene kuća u drugom tromjesečju pale na godišnjoj razini 2,9 posto, nakon 9,7-postotnog skoka u prethodnom tromjesečju, najsnažnijeg među zemljama EU-a. Njihov je pad u razdoblju od travnja do lipnja ujedno najblaži od trećeg tromjesečja 2012. kada su prema procjenama Eurostata pale 0,2 posto.
Među zemljama članicama najveći je rast cijena kuća na godišnjoj razini u drugom tromjesečju zabilježila Estonija, od 14,5 posto. Slijedi Irska s rastom cijena od 12,5 posto i Velika Britanija, gdje su porasle 10,2 posto.
Najizrazitiji pad cijena kuća na godišnjoj razini bilježile su pak Slovenija i Italija, od 9,8 odnosno 4,8 posto.
I na tromjesečnoj su razini cijene kuća u EU snažno porasle u razdoblju od travnja do lipnja, i to za 1,4 posto, što je njihov najsnažniji rast u gotovo sedam godina. U prva tri ovogodišnja mjeseca gotovo su stagnirale, uz skromnu stopu rasta od 0,2 posto.
Među članicama EU-a najveći je rast cijena kuća na tromjesečnoj razini zabilježila Irska, od 6,8 posto. Slijedi Litva sa 4,1 posto. Slovenija je pak ponovo prednjačila padom cijena kuća, za 2,6 posto.
U Hrvatskoj su cijene kuća prema preliminarnim podacima Eurostata u drugom tromjesečju porasle 0,6 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca kada su se smanjile 2,7 posto. Prošli su puta u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s krajem lipnja porasle na tromjesečnoj razini u zadnja tri mjeseca prošle godine, kada su uvećane blagih 0,2 posto.
U eurozoni su cijene kuća u drugom tromjesečju 2014. stagnirale na godišnjoj razini dok su u odnosu na prethodna tri mjeseca porasle 0,9 posto, izračunali su u Eurostatu nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

09.10.2014. u 14:43 | 0 Komentara | Print | # | ^

Nakon gotovo sto godina Prevlaka ide vlasnicima

Analizirajući pravni značaj odluke koju su austrougarske vlasti donijele prije gotovo stotinu godina, suci Ustavnog suda proteklog su tjedna zaključili da moraju prihvatiti tužbu Ive Đovića koji traži prava za koja smatra da mu pripadaju na temelju Zakona o naknadi za oduzetu imovinu za jugoslavenske komunističke vladavine.
Ta odluka bivšim vlasnicima otvara put da dobiju oteto u komunizmu, dvije trećine poluotoka Prevlake. Pravda je spora, ali dostižna, u našim je okolnostima od pretjerane uporabe već pomalo izlizana izreka, ali nakon iščitavanja 37 stranica odluke Ustavnog suda u slučaju Prevlaka to je prvo što pada na pamet i ne zvuči nimalo banalno, već štoviše, tako gordo.
Ne samo zbog toga što su generacije malih ljudi tijekom sto godina uporno vodile svoju bitku s nizom država koje su se izmjenjivale na tom teritoriju, nego i što je sada, kad se čini da je to tako teško ostvarivo, otvoren put da se konačno ispravi jedna od nepravdi iz komunističkog sustava.
Ako se u pravu nešto može nazvati rudarskim poslom, onda nam i odluka Ustavnog suda svojim obujmom i pravno-povijesnim sadržajem potvrđuje da je to slučaj s predmetom Prevlaka nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

23.09.2013. u 15:46 | 0 Komentara | Print | # | ^

Priprema za oporavak EU tržišta nekretnina u 2014.

Potražnja za kupnju i najam industrijskih prostora u 2013. će, očekuje se, općenito ostati ista. Potražnja i tržište investicija na europskom tržištu nekretnina u 2013. će i dalje pokazivati razlike između sjevera i juga. Temeljna tržišta na sjeveru će zabilježiti stabilnost cijena, možda i povećanje za najpoželjnije nekretnine.

Za većinu tržišta sekundarnih nekretnina je, čini se, prerano reći da se smanjuje razlika u prinosima u odnosu na najpoželjnije nekretnine. No trend povećanja interesa ulagača za kvalitetne sekundarne nekretnine nekretnine Zagreb nastavit će se u 2013. godini, smatra Peter Damesick, predsjednik istraživačkog odjela za EMEA u CBRE.

Oznake: nekretnine Zagreb

30.01.2013. u 12:05 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis