Nekretnine Rijeka

31.10.2016., ponedjeljak

Godina oporavka građevinskog sektora

ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, obujam građevinskih radova u kolovozu ove godine zabilježio je mjesečni pad od 1,2% (prema sezonski i kalendarski prilagođenim indeksima) te je istovremeno nastavljen niz pozitivnih stopa rasta građevinske aktivnosti na godišnjoj razini. Tako je prema kalendarski prilagođenim podacima, obujam građevinskih radova u istom promatranom mjesecu za 1,5% viši u odnosu na isti mjesec 2015. godine, čime je potvrđen pozitivan rast na godišnjoj razini i osmi mjesec zaredom.
Podaci pokazuju da je godišnji rast u kolovozu prvenstveno posljedica rasta građevinske aktivnosti na zgradama (gdje je zabilježena godišnja stopa rasta od 11,1%).
Ujedno je to i deseti mjesec zaredom (prema kalendarski prilagođenim podacima) otkako se bilježe pozitivne stope godišnjeg rasta građevinske aktivnosti na zgradama
dok je istovremeno zamjetan kontinuiran godišnji pad građevinske aktivnosti na ostalim građevinama.
Promatrajući kumulativno, prema izvornim indeksima, u razdoblju od prvih osam mjeseci ove godine, obujam građevinskih radova viši je za 3,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pritom su u istom promatranom razdoblju radovi na zgradama porasli za 9,9% godišnje dok je istovremeno obujam građevinskih radova na ostalim građevinama smanjen za 2,8% na godišnjoj razini. Stoga ne iznenađuje da se u razdoblju od siječnja do kolovoza u strukturi ukupno odrađenih sati na gradilištima (promatrajući prema vrstama građevina) 46,8% odnosi na građevinske radove na zgradama, uz razmjerno visok udio radova na novogradnjama (55,5% u ukupnim odrađenim satima).
Obzirom na očekivani rast i bolju iskorištenost sredstava iz EU fondova, u narednim razdobljima očekujemo postupno blago dinamiziranje građevinske aktivnosti mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.10.2016., četvrtak

Šprlje: Spajanje katastra i zemljišnih knjiga u 2018.

Na pitanje kada će doći do spajanja katastra i zemljišnih knjiga, Šprlje je rekao kako o tome jako dobro surađuje s ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Lovrom Kuščevićem. Za dva tjedna imat ćemo osnovano radno tijelo koje će usuglasiti način i dinamiku spajanja katastra i zemljišnih knjiga, to je jedna složena reforma koja ne može ići preko noći. No, držimo da to možemo ostvariti, krajnji je trenutak da se u to krene i to će jako puno značiti građanima kada se jednog dana uvede, rekao je Šprlje.
Odvjetnici će i dalje raditi ugovore i prijedloge, odgovarat će za njihov sastav, taj sustav je već sada poprilično razrađen. Građanima procesi neće poskupjeti, a lakše će doći do onoga što žele ostvariti, ustvrdio je.
Što se tiče rokova za spajanje zemljišnih knjiga i katastra, ministar pravosuđa je najavio kako je potrebno promijeniti veći broj propisa te da će veći broj institucija biti uključen.
To neće biti brza reforma, ne očekujem da prije godinu dana bude gotovo. Kroz 2018. želimo to implementirati, nastojat ćemo tom reformom što manje opteretiti državni proračun, izjavio je Šprlje.
Škare Ožbolt je izjavila kako je u javnosti vrlo malo konkretnih pokazatelja vezano za "reformu svih reformi", da se ona načelno najavljuje, ali još nema konkretnih poteza.
U vezi s formiranjem državnog ureda za nekretnine kojim bi bili objedinjeni svi podaci katastra i zemljišnih knjiga, ocijenila je kako bi to značilo da se podaci o vlasništvu miču sa sudova, što ne smatra dobrim rješenjem. Držim da to ne bi bilo dobro, vlasništvo bi trebalo ostati u ingerenciji sudova, istaknula je.
Treba ubrzati reformu zemljišnih knjiga, spajanje sa katastrom i zajednički informacijski sustav koji je napravljen predstavlja korak naprijed,
ali u prilagodbi je došlo do neažurnosti nekih zemljišno-knjižnih sudova, rekla je Škare Ožbolt apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.10.2016., utorak

U kolovozu obujam građevinskih radova povećan 1,5 posto

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u kolovozu ove godine porastao je 1,5 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, dok je u odnosu na ovogodišnji srpanj manji za 1,2 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji rast građevinskih radova u srpnju utjecao je rast njihova obujma radova izvedenih na zgradama, i to za 11,1 posto, dok je na ostalim građevinama obujam radova istodobno smanjen za 5,9 posto.
Time se kontinuitet rasta aktivnosti na zgradama protegao na deseti mjesec, no tu povoljnu situaciju i dalje ne prati aktivnost na ostalim građevinama, ističu analitičari Hrvatske gospodarske komore (HGK) u osvrtu na izvješće DZS-a.
Promatrano, pak, prema izvornim indeksima, u kolovozu ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine obujam građevinskih radova veći je za 5 posto. Pritom se kod radova na zgrada bilježi povećanje od čak 14,7 posto, a na ostalim građevinama pad za 2,6 posto.
U prvih osam ovogodišnjih mjeseci, prema izvornim indeksima, obujam građevinskih radova povećan je za 3,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani - na zgradama je rastao za 9,9 posto,
a na ostalim građevinama je smanjen za 2,8 posto apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska


- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2016., četvrtak

Projekt od 90 milijuna kuna na Papuku: Multimedijski centar, adrenalinski park, vidikovci...

Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Papuk sa sjedištem u Voćinu stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2016., utorak

Spar Hrvatska u iduće dvije godine ulaže 100 milijuna eura

ZAGREB - Spar Hrvatska u iduće dvije godine planira investirati više od 50 milijuna eura godišnje. Mijenja se i koncepcija, okreću se kupnji zemljišta i izgradnji vlastitih objekata.
Spar je naime, kroz prvih deset godina poslovanja u Hrvatskoj uglavnom ulazio u zakup prostora.
Premda već imaju dosta razgranatu mrežu još ima područja na kojima sežele širiti, primarno se radi o lokacijama duž priobalja i otoka. Ove su godine preuredili tri trgovine i na četiri lokacije otvorili nove prodajne objekte, a do kraja 2016. slijedi još jedno otvaranje.
Ukupno će u 2016. u obnovu postojećih objekata i u nove kvadrate biti investirano više od 40 milijuna eura nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.10.2016., četvrtak

Megaprojekt pored starog Klisa: Diže se studentsko-gospodarski centar na 210 tisuća kvadrata

Kako piše Slobodna Dalmacija, Klis se pokazao kao izvrsna lokacija za tako nešto jer je mjesto na kojemu se susreću dvije klime, blaga mediteranska i oštriji klimatski uvjeti Zagore. Radit će se na novim tehnologijama u proizvodnji hrane, tako da je planiran i određeni broj staklenika. Bit će i sportskih sadržaja, dakle veliko nogometno igralište, te 4600 metara četvornih sportskih dvorana - nabraja nam Vetma.
Među novim sadržajima, dodaje, planirani su i prostori za tvrtke iz sfere informacijske tehnologije, startupovi, poduzetnički inkubator,
ali i veliki studentski centar, kao i studentski dom koji podrazumijeva smještaj za 500 do tisuću studenata novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2016., utorak

Pogledajte kako izgleda novootvoreni SPAR u Novom Zagrebu

Radno vrijeme supermarketa je od ponedjeljak-subota 07-22 sata i nedjeljom 07-20 sati.
U petak 07.10.2016. otvoren je novi SPAR supermarket u Stenjevcu. Otvorenju su nazočili predsjednik Vijeća gradske četvrti Posused-Vrapče,
gospodin Dubravko Peroš i predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec, gospodin Vladimir Andrić.
SPAR supermarket koji ima prodajnu površinu od 900 kvadratnih metara otvoren je na križanju ulice Bologna i Gospodarske ulice. U supermarketu je zaposleno 39 djelatnika stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.10.2016., petak

Epilog afere Kamensko: Na bubnju dvorac Golubovec i zemljište u suvlasništvu Ninoslava Pavića

ZAGREB - Stečajni upravitelj Vilinskih poljana, tvrtke Davora Vlajčevića i bivšeg većinskog vlasnika EPH Ninoslava Pavića povezane s aferom Kamensko, podnio je izvješće o tijeku dvogodišnjeg stečajnog postupka i stanju stečajne mase u kojem stoji da ta tvrtka na žiro računu nema ni kune te da nema nikakvih naznaka da će biti ostvareni ikakvi prihodi osim prodaje dvorca Golubovec u Donjoj Stubici i zemljišta procijenjenog na 13,3 milijuna kuna. U izvješću se navodi i kako je za dio nekretnina na kojima je obustavljena ovrha predan prijedlog za prodaju u stečajnom postupku te je u siječnju ove godine doneseno rješenje o prodaji polovice dvorca Golubovec i okolnog zemljišta kako bi se barem djelomično podmirila potraživanja vjerovnika.
Nakon ispitnog ročišta održanog još prije dvije godine, zaprimljene su naknadne prijave tražbina vjerovnika drugog višeg isplatnog reda koje su bile ispitane na posegnom ispitnom ročištu.
Ukupan iznos priznatih tražbina prvog višeg isplatnog reda je nešto više 229.000 kuna, ali vjerovnici drugog višeg isplatnog reda potražuju čak 42.7 milijuna kuna. U izvješću stoji i da je,
sukladno odluci skupštine vjerovnika, dosad bila oglašavana prodaja udjela društava Hana Voćnjak i Kamensko d.d. prikupljanjem pisanih ponuda bez određivanja početne cijene,
međutim, nije bilo iskazanih interesa.
Izvješće stečajnog upravitelja zaključuje se najavom da se u razdoblju do siječnja iduće godine očekuje donošenje zaključka kojim će se odrediti uvjeti prodaje dijela navedenih nekretnina za koje su obustavljeni ovršni postupci te zakazivanje ročišta za prodaju.
Vilinske poljane imale su ulogu u aferi Kamensko nakon što je u krajem 2011. otkriveno da je tada još većinski vlasnik Europapress Holdinga Ninoslav Pavić postao suvlasnikom Vilinskih poljana koje su imale veliki broj zabilježbi na nekretnine upropaštene zagrebačke tekstilne tvornice Kamensko.
Tvrtka Vilinske poljane se, osim u istrazi za propast Kamenskog, spominjala i kao ključna u aferi "Kobilje mlijeko" u kojoj je zbog izvlačenja 14 milijuna kuna bila podignuta optužnica protiv bivšeg čelnika Fonda za razvoj i zapošljavanje Petra Tonkovića , bivših čelnika Kamenskog Antuna Crlenjaka i Damira Rihtarića, suvlasnika tvrtke Vilinske poljane Davora Vlajčevića i
bivšeg zaposlenika Hrvatske poštanske banke Ivana Sablje stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 13:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2016., utorak

Bivši Dinamov nogometaš otvorio trgovinu u Arena centru

U Arena centru, bivši nogometaš Dinama i ljubimac Bad Blue Boysa Etto dos Santos sa suprugom
Anjom otvorio je dućan ženske odjeće Bia Brazil apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2016 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi