Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

U kolovozu obujam građevinskih radova povećan 1,5 posto

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u kolovozu ove godine porastao je 1,5 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, dok je u odnosu na ovogodišnji srpanj manji za 1,2 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji rast građevinskih radova u srpnju utjecao je rast njihova obujma radova izvedenih na zgradama, i to za 11,1 posto, dok je na ostalim građevinama obujam radova istodobno smanjen za 5,9 posto.
Time se kontinuitet rasta aktivnosti na zgradama protegao na deseti mjesec, no tu povoljnu situaciju i dalje ne prati aktivnost na ostalim građevinama, ističu analitičari Hrvatske gospodarske komore (HGK) u osvrtu na izvješće DZS-a.
Promatrano, pak, prema izvornim indeksima, u kolovozu ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine obujam građevinskih radova veći je za 5 posto. Pritom se kod radova na zgrada bilježi povećanje od čak 14,7 posto, a na ostalim građevinama pad za 2,6 posto.
U prvih osam ovogodišnjih mjeseci, prema izvornim indeksima, obujam građevinskih radova povećan je za 3,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani - na zgradama je rastao za 9,9 posto,
a na ostalim građevinama je smanjen za 2,8 posto apartmani Hrvatska

Post je objavljen 25.10.2016. u 18:24 sati.