Nekretnine Pula

ponedjeljak, 28.04.2014.

Zabilježbe u korist grofa Eltza zabrinule Vukovarce

VUKOVAR - Vlasnik vukovarskog hotela "Lav" Stjepan Mijok izjavio je da je povrijeđen rješenjem zemljišno-knjižnog odjela Općinskoga suda u Vukovaru o provedenoj zabilježbi postupka naknade za oduzetu imovinu od Georga grofa Eltza Vukovarskog jer nikakve zabilješke nije bilo kad je kupovao tu nekretninu. Rješenjem vukovarskog Općinskog suda od 11. ožujka ove godine zabilježba postupka naknade u korist grofa Eltza provedena je na nekoliko stotina katastarskih čestica na području grada Vukovara te okolnih mjesta Bršadina, Berka, Negoslavaca i Čakovaca. Hotel "Lav" samo je jedna od nekretnina u Vukovaru na koju je stavljena zabilježba.
"Povrijeđen sam kao što su povrijeđeni i brojni drugi Vukovarci čija je imovina sada opterećena. Nikome to nije ugodno, poglavito jer imovinu koja je u našem vlasništvu nismo niti ukrali, niti dobili na poklon", rekao je vlasnik vukovarskog hotela "Lav" Stjepan Mijok.
"Kad sam čuo vijest o tome, otišao sam u zemljišno-knjižni odjel i vidio da je hotel koji sam 1999. godine kupio od vukovarskog Veleprometa i u koji sam uložio 36 milijuna kuna stvarno pod zabilježbom", dodao je Stjepan Mijok.
Iako je svjestan da mu po zakonu nitko ne može oduzeti hotel, njegova je ogorčenost, kako je rekao, velika jer se smatra izigranim.
"Kad sam kupovao nekretninu sadašnjeg hotela, nikakve zabilježbe nije bilo. Sve je bilo čisto. Inače se ne bih niti upuštao u takvo što", rekao je taj Vukovarac i dodao kako nikome nije ugodno kada vidi da mu je na nekretnini ili zemljištu zabilježba zbog koje bi, primjerice, mogao imati problema ako poželi prodati imovinu stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.04.2014.

Karlovac: Konzum potpisao s CineStarom suradnju za izgradnju kino dvorane

Tvrtke Konzum i Blitz-CineStar uspostavile su poslovnu suradnju s ciljem izgradnje kino dvorane, a nadamo se kako će konačnu realizaciju ovog projekta podržati i grad Karlovac, rekao je Hrvoje Glasnović iz Ureda za odnose s javnošću Agrokora.
Potvrdio je time glasine kako će grad bez kina ipak uskoro moći gledati velike filmske hitove u modernoj kino dvorani i to na katu objekta super Konzuma u Karlovcu iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.04.2014.

Cijene sirove nafte zasad ne reagiraju na geopolitičke nemire

Prosječne cijene sirove nafte tipa Brent (referentna za europsko tržište) u prvoj poslovici travnja, u odnosu na ožujak, zabilježila je pad od 0,4% odnosno 0,46 dolara po barelu dok su prosječne cijene sirove nafte tipa WTI (referentna za američko tržište) zabilježile rast od 1,8% odnosno 1,8 dolara po barelu. Cijene sirove nafte tipa Brent gurnute su na niže razine uslijed očekivanja skorog ponovnog pokretanja libijskog izvoza. Tako su prosječne cijene sirove nafte u travnju tipa Brent iznosile preko 107 dolara po barelu dok su prosječne cijene sirove nafte tipa WTI bile na razini blago višoj od 102 dolara po barelu. Razmjerno blage promjene cijena sirove nafte ukazuju da tržište zasad ignorira geopolitičke nemire u Libiji, Iraku, Nigeriji, Venezueli i Ukrajini.
Prema podacima IEA (Međunarodna agencija za energiju) globalne zalihe sirove nafte pale su za 1,2 mb/d na 91,75 mb/d u ožujku prvenstveno kao posljedica snažnijeg pada proizvodnje zemalja OPEC-a dok je proizvodnja zemalja izvan OPEC-a s rastom od 1,98 mb/d uspjela djelomično ublažiti snažniji pad ukupnih zaliha. Proizvodnja sirove nafte zemalja OPEC-a pala je čak za 890 mb/d na 29,62 mb/d u ožujku kao posljedica pada zaliha u Iraku, Saudijskoj Arabiji i Libiji. Prognoza rasta potražnje za sirovom naftom revidirana je s 1,4 mb/d na 1,3mb/d za 2014. kao posljedica očekivane smanjene potražnje Rusije dok će brzorastuća tržišta ostvarivati rast potražnje a potražnja u Europi ostati stabilna apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.04.2014.

Valamar: Vlada će nam ove godine uzeti još 30 milijuna kuna

Jedna od glavnih uzdanica hrvatskog turizma, grupacija Valamar u posljednjih je 13 godina uložila ukupno dvije milijarde kuna u obnovu i izgradnju svojih objekata. U posljednje dvije godine, krenula je još ambicioznije u investicijski ciklus, ali probleme joj stvara nepovoljna investicijska klima i porezni pritisak, piše tportal stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.04.2014.

Ranilović: Zaustavljen pad cijena nekretnina

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš na konferenciji je istaknula kako njezino ministarstvo želi fer odnos s investitorima, skraćivanje procedura i povećanu transparentnost.
U tom cilju, Ministarstvo je pokrenulo dva važna projekta, a to su uspostava informatičkog sustava prostornog uređenja (ISPU) i e-dozvole, kaže ministrica.
ISPU zainteresiranima daje podatke o zemljištu - njegovoj namjeni, eventualnim ograničenjima gradnje, stanju infrastrukture itd., a e-dozvola, čija se puna funkcionalnost očekuje do kraja godine, trebala bi omogućiti tražitelju dozvole da u svakom trenutku zna u kojoj je proceduralnoj fazi njegov zahtjev, a trebala bi i znatno ubrzati izdavanje dozvola.
Mrak Taritaš ocjenjuje kako se pokazuje da kvalitetni stanovi na dobrim lokacijama imaju konstantnu prođu, ali da je "srednji sloj u problemima s ekonomskim okvirima u kojima se kreće".
Drži kako značajan broj novih neprodanih stanova ukazuje na pogrešne procjene ulaganja na krivim lokacijama, ali da nije riječ o 15-20 tisuća takvih stanova, već ih je između tri i četiri tisuće.
Dvodnevna, deseta godišnjoj Međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, u organizaciji tvrtke Filipović poslovno savjetovanje, okupila je više od stotinu sudionika. Glavne teme su komercijalne nekretnine, energetika, infrastruktura, EU fondovi, zelena gradnja i energetska učinkovitost.
Zemlja partner je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, a njezin veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn ocijenio je da je ulazak Hrvatske u EU velika prilika za privlačenje ulaganja te da je na Hrvatskoj da ih potiče i ohrabruje nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.04.2014.

Metro otvara prvi centar u Istri

Trgovački lanac Metro će u Puli, 15. travnja otvoriti svoj novi centar u Hrvatskoj, prvi u Istri, najavio je na press konferenciji Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash&Carry Hrvatska.
U Istri dosada nismo bili prisutni, a ta regija ima vrlo jake turističke potencijale, baš kao i dalmatinski otoci, te dubrovačko područje, gdje ćemo su ubuduće jače fokusirati, a što uključuje i horeca kanal. Uz to, želimo sa naša tri distributivna centra, u Rijeci, Splitu i Sesvetama, pokriti cijelu Hrvatsku i Sloveniju - dodao je Carena.
U Hrvatskoj Metro posluje od 2001. godine i trenutno ima šest veleprodajnih centara, dva u Zagrebu (Sesvete i Jankomir), te u Zadru, Splitu, Osijeku, Varaždinu, te drive-in u Dubrovniku stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.