Nekretnine Pula

utorak, 20.06.2017.

Još smo 38 posto ispod pretkrizne 2008.

U prognozama oporavka sektora analitičari računaju i na utjecaj dinamiziranja energetske obnove zgrada.
Iz mjeseca u mjesec podaci državnih statističara o građevinskoj aktivnosti upućuju na postepeni oporavak tog sektora. Rast obujma građevinskih radova u međugodišnjim usporedbama bilježi se (više-manje bez zastoja) još od početka prošle godine, a signali oporavka su i izraženiji kad je riječ o izdanim
građevinskim dozvolama stanovi Kacunarunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.05.2017.

BMW obustavlja proizvodnju u tri zemlje

Prema njemačkom informativnom portalu Focus Online, pravodobnu isporuku nije osigurao neimenovani dobavljač iz Italije.
Glasnogovornik BMW-a napominje da je kompanija oformila posebnu radnu skupinu za otklanjanje zastoja u opskrbi, dodajući kako bi se proizvodnja u spomenutim pogonima
trebala normalizirati već u utorak stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.02.2017.

Želite izraditi dokumente blizu vašeg doma? Evo gdje će MUP-ov prijenosni šalter biti u veljači

MUP poziva građane da iskoriste mogućnost rješavanja navedenih upravnih poslova bliže svom domu, odnosno mjestu prebivališta ili boravišta.
Projekt MUP-a „Prijenosni šalter“ nastavlja se provoditi diljem Hrvatske. Riječ je o koferu koji je namijenjen prvenstveno građanima koji žive u udaljenim i lošije
prometno povezanim krajevima, starijim, bolesnim, slabije pokretnim osobama i osobama s invaliditetom, ali i svim ostalim građanima koji žele obaviti upravne poslove
bliže vlastitom domu stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.11.2015.

Vujović: Naredne sedmice potpisivanje ugovora s IWG-om za Institut

PODGORICA - Potpisivanje ugovora sa američko britanskom grupacijom International Wellness Groupom o prodaji većinskog paketa akcija Instituta dr Simo Milošević, očekuje se tokom naredne sedmice, potvrdio je u razgovoru za Radio Jadran, predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović. Zbog prisustvovanja svečanostima povodom obilježavanja Dana prijestonice Cetinje, 13. novembra, Vujović nije bio u prilici da daje detalje, navodeći da će od ponedjeljka sve biti jasnije.
Vujović je 29. oktobra kazao da bi ugovor sa IWG trebalo da bude potpisan 16. novembra, ali se američko-britanski konzorcijum “nećkao” i odlagao potpisivanje, zbog navodne zabrinutosti za poslovni ambijent na crnogorskom tržištu, nakon protesta DF u Podgorici, 24. oktobra.
Ipak, Vujović je zatečen našim pitanjem o mogućem datumu potpisivanja kupoprodajnog ugovora 16. novembra:
“Ne znam otkud vam informacija da će biti 16.? To je nedjelja koja počinje 16. novembra i tokom te sedmice očekujemo da će ugovor biti potpisan, najvjerovatnije u četvrtak, 19. novembra – kazao je kratko Vujović.
On je ranije kazao da je ugovor između Vlade i IWG pretrpio neznatne izmjene koje su usaglašene, ne precizirajući o kojim je izmjenama riječ. No, kako je dodao,
imaju dogovor sa menadžmentom Instituta da se radi kao da Institut neće biti privatizovan stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 30.09.2015.

Na prodaju zemljište u "Poslovnoj zoni" Banja Luka

Uprava preduzeća "Poslovna zona" Banja Luka objavila je javni oglas za prodaju nekretnina
u vlasništvu "Poslovne zone".
Riječ je o poslovnom objektu površine 1.015 m2 sa pripadajućim zemljištem od 199 m2 i početnom cijenom od 314.450 KM.
Otvaranje ponuda izvršiće se 9. oktobra stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 19:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.04.2015.

Vekselberg napušta projekt Belvedere

DUBROVNIK - Viktor Vekselberg, najmoćniji ruski oligarh i suradnik Vladimira Putina, povući će se iz projekta "Belvedere", nakon što je njegova tvrtka "Vila Larus" uplatila 12 milijuna eura, najavila ulaganje od 150 milijuna eura, te angažirala projektni ured za izradu projekta obnove u ratu porušenog dubrovačkog prvokategornika, piše Slobodna Dalmacija.
Trgovački sud Split, ispostava Dubrovnik, zakazao je, naime, Skupštinu vjerovnika za 8. travnja 2015. na kojoj se daje suglasnost stečajnom upravitelju da utvrdi okolnosti pod kojima je izvršena predaja nekretnine hotela "Belvedere" od strane stečajnog dužnika u posjed "Vili Larus" d.o.o. Ako predaja u posjed nije izvršena u skladu sa zakonom, nalaže da se poduzmu radnje za žurno vraćanje nekretnina stečajnog dužnika u posjed stečajnog dužnika, piše Slobodna Dalmacija.
Davor Štern, Vekselbergov hrvatski konzultant, ogorčen je ovakvim raspletom:
- To je već prešlo svaku mjeru. Kompanija "Larus" je prije skoro godinu dana kupila nekretninu u dobroj vjeri i u stečaju, i to u drugom stečajnom postupku koji je proveden.
Investitor je isplatio novac prema svim propozicijama, novac stoji na računu suda, ali on se ne misli miješati u odnose prodavatelja i bivšeg vjerovnika. Ako se tu brzo ne razjasne stvari,
on će obustaviti investiciju i tražiti povrat novca s kamatama, a u međuvremenu je zaustavio sve aktivnosti na izboru projektanata, na određivanju proizvoda, izboru operatera i sve ono što
čini dio investicije - kazao nam je Štern stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 18.06.2014.

Makro Mikro otvorio novu poslovnicu u Osijeku

Tvrtka Makro Mikro nakon više od 20 godina uspješnog poslovanja nastavlja sa širenjem, te od sada posluje na novoj adresi u Osijeku. To je ujedno 14-ta Makro Mikro poslovnica u Hrvatskoj, ali i prva u ovoj regiji, a koja će Slavoncima omogućiti jednake mogućnosti povoljne kupnje, širokog izbora artikala, ljubaznog osoblja, te kontinuirane promotivne ponude, navodi se u priopćenju.
Otvorenje regionalne Makro Mikro trgovine nastalo je kao posljedica uspješnog dugogodišnjeg rada i stabilnosti ove tvrtke, a istovremeno doprinosi lokalnom gospodarstvu s ciljem zapošljavanja lokalnog stanovništva.
U novootvorenoj poslovnici na 80 m2 tvrtka Makro Mikro nudi veliki izbor original i zamjenskih tinti, tonera i ribona, printera, računala i računalne opreme, uredskog i školskog materijala, a stručno i ljubazno osoblje bit će na usluzi svim kupcima stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.04.2014.

Metro otvara prvi centar u Istri

Trgovački lanac Metro će u Puli, 15. travnja otvoriti svoj novi centar u Hrvatskoj, prvi u Istri, najavio je na press konferenciji Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash&Carry Hrvatska.
U Istri dosada nismo bili prisutni, a ta regija ima vrlo jake turističke potencijale, baš kao i dalmatinski otoci, te dubrovačko područje, gdje ćemo su ubuduće jače fokusirati, a što uključuje i horeca kanal. Uz to, želimo sa naša tri distributivna centra, u Rijeci, Splitu i Sesvetama, pokriti cijelu Hrvatsku i Sloveniju - dodao je Carena.
U Hrvatskoj Metro posluje od 2001. godine i trenutno ima šest veleprodajnih centara, dva u Zagrebu (Sesvete i Jankomir), te u Zadru, Splitu, Osijeku, Varaždinu, te drive-in u Dubrovniku stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.03.2014.

Dvije trećine građana za stambeni kredit ne može izdvojiti više od 2.500 kuna

Iznos od 2.500 kuna je nešto manji od polovine prosječne isplaćene neto plaće u Hrvatskoj za siječnj, koja je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, iznosila 5.553 kune.
U anketi je bilo ponuđeno pet mogućih odgovora, a najveći je broj sudionika, njih 37 posto, naveo kako bi za mjesečnu otplatu stambenog kredita mogli izdvojiti od 1.500 do 2.500 kuna, odnosno između 200 i 325 eura.
Druga su najbrojnija skupina oni koji iz svojih mjesečnih prihoda mogu izdvojiti još manje - čak 32 posto anketiranih se izjasnilo kako bi mjesečno mogli otplaćivati maksimalno 1.500 kuna.
Proizlazi, dakle, da više od dvije trećine anketiranih građana, odnosno njih 69 posto, ne bi mogli izdržati mjesečnu ratu veću od 325 eura.
Ukupno 18 posto sudionika ankete navelo je da bi mogli otplaćivati mjesečnu ratu od 2.500 do 3.500 kuna, a za 7 posto anketiranih prihvatljiva je mjesečna otplata u iznosu od 3.500 do 4.500 kuna.
Samo 2 posto građana potvrdilo je da bi za stambeni kredit mogli izdvajati od 4.500 do 6.000 kuna, a ratu veću od 6000 kuna danas može otplaćivati četiri posto anketiranih.
Kad je pak riječ o stambenim kreditima koji su trenutačno u otplati, prema podacima Zagrebačke banke prosječni mjesečni anuitet stambenog kredita vezanog uz euro danas iznosi oko 2.690 kuna, navodi se u priopćenju stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.11.2013.

Za investitore dodatnih 33.000 m2 zemljišta

Na impozantnom gradilištu u poslovnoj zoni djelatnici Hidroinga rade na zacjevljenju potoka Matačine i postavljanju ogromnih armiranobetonskih tunela i cijevi kroz koje će voda protjecati. Završetak radova očekuje se već do kraja studenog, a iznad tako zacjevljenog potoka bit će uređena prometnica koja će prolaziti kroz poslovnu zonu.
Vrijednost ovih radova iznosi više od dva milijuna kuna, a u cijelosti ih financiraju Hrvatske vode. Ivanečki čelnici obišli su i radilište u Mihanovićevoj ulici, gdje su u tijeku radovi na njezinoj rekonstrukciji dionice duge oko 500 metara.
Nakon što je skinut stari kolnik i rekonstruiran vodovod te postavljena niskonaponska mreža i novi električni stupovi, izvode se radovi na postavljanju novog komika i uređenju nogostupa stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.09.2013.

Najskuplja građevinska zemljišta jer im cijena još ne pada

Uslijed aktualnih gospodarskih prilika, kao što smo pisali, pale su cijene nekretnina, posebno stanova i kuća starogradnje, ali cijene građevinskog zemljišta nisu se promijenile te su i dalje vrlo visoke. Ponude građevinskih zemljišta gotovo da i nema, odnosno ponuda je vrlo mala, dok potražnja za njima raste, posebno u užem centru Varaždina.
Najviše je upita kupaca koji potražuju zemljišta za gradnju vlastitih stambenih kuća. Idealna veličina zemljišta koja se najčešće potražuje je oko 500 m2, mada su nerijetki upiti i za zemljišta većih gabarita do 1000 m2. Takva zemljišta najčešće potražuju investitori za gradnju manjih stambenih zgrada tzv. urbanih vila za kojima danas na tržištu postoji sve veći interes.
Kako nedostaje ponuda samih zemljišta, kupci se vrlo često odlučuju za kupnju zemljišta na kojima se nalaze stare kuće za rušenje, a budući da je ponuda takvih nekretnina također mala i one dobro kotiraju na tržištu. Većina kupaca potražuje zemljišta u mirnom dijelu grada, što bliže centru, vrtićima i osnovnim školama te koja su infrastrukturno dobro opremljene, čega na tržištu nema.
Stoga ne čudi što su se cijene svih ostalih nekretnina tijekom godina obično mijenjale, mahom rasle pa padale dok cijene građevinskih zemljišta nisu oscilirale duži niz godina stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.