Nekretnine Pula

petak, 29.03.2013.

Logistika - još uvijek zanemaren segment tržišta nekretnina

Na hrvatskom tržištu nekretnina postoji velik potencijal za ulaganja u logističke nekretnine, a za njegovu punu realizaciju potreban je veći angažman državnih i lokalnih službi. Naime, konkurentnost logističkih nekretnina na tržištu, posebice u globalnim razmjerima, usko je vezana uz prometnu politiku i infrastrukturu, na koju investitori ne mogu samostalno utjecati.
Angažman je potreban i u dijelu troškova javnih davanja potrebnih za realizaciju investicije koja, kao što će biti detaljnije obrazloženo u nastavku, predstavljaju preveliki trošak za potencijalne investitore. Logističke nekretnine vrsta su industrijskih nekretnina koja se na tržištu pojavila nešto kasnije od ostalih tipova nekretnina, kao potpora nagloj globalizaciji trgovine.
Osnovna je djelatnost koja se obavlja u logističkim centrima zaprimanje robe, sortiranje, skladištenje i organizacija distribucije do krajnjeg odredišta. Skladištenje se prakticira kod određenih tipova roba koje se ne mogu dostaviti u kraćem roku, a za sve ostale tipove robe poželjna je što brža otprema prema krajnjem odredištu nekretnine Rijeka.

Oznake: nekretnine Rijeka

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 26.03.2013.

I zaduženima u eurima raste rata

Preporuke koje je Ivo Josipović uputio izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za olakšanje dužničke krize građana i jačanje društvene pravde i solidarnosti, hvale su vrijedne, a neke od njih se odnose i na pomoć dužnicima koji su kredite podignuli uz valutnu klauzulu u francima. Ti ljudi su se doista našli u vrlo teškoj situaciji jer im je mjesečna rata narasla iznad mogućnosti njihovih kućnih budžeta apartmani Istra.
Ipak, suha analiza pokazuje kako su dužnici koji su u siječnju 2006. podignuli kredit u vrijednosti od 153.531 franka u odnosu na one koji su podignuli kredit u ekvivalentnom iznosu od 100 tisuća eura u trećem mjesecu ove 2013., bih u minusu za samo 5017 kuna. Naime, tog mjeseca su euristi ukupno platili 404.663 kune, a frankisti 409.680 kuna.

Oznake: apartmani Istra

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.03.2013.

Peruško: Zapuštena zemljišta dati nezaposlenima

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zoran Peruško nastavio je po mjesnim odborima izlagati dijelove svojeg predizbornog programa. Nakon uređenja grada, sportske problematike i kulture ovog puta govorio je o mjerama zapošljavanja i brizi za starije osobe te štednji gradskih upravnih odjela i poduzeća stanovi Vrbani.
Za područje Rta Guc u Pulskom zaljevu, već postoji talijanski strateški partner koji je voljan investirati i od Pule napraviti zamjensku luku za Veneziju, koja postaje prebukirana za brodove na kružnim putovanjima.

Oznake: stanovi Vrbani

- 10:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.03.2013.

KOMENTAR: Da li je isplativo ulagati u nekretnine?

Naime, na svom vrhuncu cijene stanova bile su 2007. godine, kada je prosječna cijena kvadratnog metra stana u Zagrebu iznosila 2061 eura dok se sada ta cijena kreće oko 1670 eura po kvadratnom metru nekretnine Zagreb Centar

Cijene su padale i u Rijeci, Splitu, Osijeku…Tržište je prepuno nekretnina koje su spremne za useljenje, ali potražnje unatoč niskim cijenama nema. Isplati li se ulagati u nekretnine? Je li realno očekivati skoriji porast potražnje i vraćanje na staru razinu cijena? Možda skoriji oporavak i nije tako realno ...

Oznake: nekretnine Zagreb Centar

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.03.2013.

Bandić ne odustaje od kupnje stanova za invalide, unatoč odluci Skupštine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao da ne odustaje od namjere da Grad Zagreb osigura 20 stanova za osobe sa 100-postotnim invaliditetom iako je zagrebačka Gradska skupština na prošloj sjednici odbila prijedlog poziva za iskazivanje interesa radi kupnje takvih stanova. Na skupštini je tada rečeno kako bi bilo najbolje da se stanovi za osobe sa 100-postotnim invaliditetom osiguraju u Sopnici-Jelkovcu gdje stanove ima Zagrebački holding immobiliari Croazia.

"Ondje nema stanova prilagođenih osobama s invaliditetom i potrebni su veliki radovi da bi se prilagodili ...

Oznake: immobiliari Croazia

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.03.2013.

Istrani iz Impulsa lani povukli 8,4 milijuna kuna

Dok u Ministarstvu poduzetništva i obrta sve svoje snage usmjeravaju na predstavljanje ovogodišnjeg programa poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls, na uvid javnosti dani su rezultati istog prošlogodišnjeg bespovratnog programa koje je moguće vidjeti na web stranicama matičnog ministarstva.

Od ukupno odobrenih 2.469 potpora u iznosu od 168,6 milijuna kuna koje su dodjeljivane za kandidirane projekte u okviru 24 programa, istarski poduzetnici, ukupno njih 111, uspjeli su se izboriti za 8,384 milijuna kuna. Nakon barbanske poduzetničke zone, najviše bespovratnih kuna, i to 700 tisuća, svojim projektom zaslužila je tvrtka Zelengrad iz Žberlini pokraj Pazina koja se bavi proizvodnjom betonskih proizvoda za građevinarstvo nekretnine Zadar.

U sklopu projekta Nove tehnologije ova tvrtka je na natječaju konkurirala s projektom ulaganja u novu automatiziranu liniju za proizvodnju ciglenih gredica, a povjerenstva u Ministarstvu očito su projekt prepoznala kao vrlo perspektivan.

Direktor tvrtke Alen Drndić pojasnio je da će novim proizvodom - poroterm nadvojima koji se koriste kao gredice za vrata i prozore, ova tvrtka izaći i na europsko tržište, najprije u Sloveniju i Italiju.

Oznake: nekretnine Zadar

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.03.2013.

Novi investicijski ciklus: kotač-zamašnjak u gospodarstvu

I dok ga glavni kritičari smatraju štetnim, nepreciznim i problematičnim zato što otvara vrata korupciji i rasprodaji nacionalnog bogatstva, njegovi zagovornici uvjereni su kako će upravo on biti ključan za pokretanje investicijskog ciklusa, koji će ove godine osigurati rast investicija za gotovo 9 milijardi kuna, čime bi ukupni iznos ulaganja dosegnuo 72 milijarde kuna stanovi Vrbani.

Prema riječima resornog ministra, u Agenciji za investicije i konkurentnost trenutačno se radi na nekih 50-ak projekata vrijednih 3,5 do četiri milijarde eura. Zahvaljujući novom zakonu, njih pet će sigurno ove godine dobiti građevinsku dozvolu i sve potrebne dokumente kako bi krenuli u investiranje. Njihova je vrijednost između pola milijarde i milijarde eura.

Oznake: stanovi Vrbani

- 11:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.