Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninepula

Marketing

Logistika - još uvijek zanemaren segment tržišta nekretnina

Na hrvatskom tržištu nekretnina postoji velik potencijal za ulaganja u logističke nekretnine, a za njegovu punu realizaciju potreban je veći angažman državnih i lokalnih službi. Naime, konkurentnost logističkih nekretnina na tržištu, posebice u globalnim razmjerima, usko je vezana uz prometnu politiku i infrastrukturu, na koju investitori ne mogu samostalno utjecati.
Angažman je potreban i u dijelu troškova javnih davanja potrebnih za realizaciju investicije koja, kao što će biti detaljnije obrazloženo u nastavku, predstavljaju preveliki trošak za potencijalne investitore. Logističke nekretnine vrsta su industrijskih nekretnina koja se na tržištu pojavila nešto kasnije od ostalih tipova nekretnina, kao potpora nagloj globalizaciji trgovine.
Osnovna je djelatnost koja se obavlja u logističkim centrima zaprimanje robe, sortiranje, skladištenje i organizacija distribucije do krajnjeg odredišta. Skladištenje se prakticira kod određenih tipova roba koje se ne mogu dostaviti u kraćem roku, a za sve ostale tipove robe poželjna je što brža otprema prema krajnjem odredištu nekretnine Rijeka.

Post je objavljen 29.03.2013. u 08:59 sati.