Nekretnine Pula

četvrtak, 07.03.2013.

Istrani iz Impulsa lani povukli 8,4 milijuna kuna

Dok u Ministarstvu poduzetništva i obrta sve svoje snage usmjeravaju na predstavljanje ovogodišnjeg programa poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls, na uvid javnosti dani su rezultati istog prošlogodišnjeg bespovratnog programa koje je moguće vidjeti na web stranicama matičnog ministarstva.

Od ukupno odobrenih 2.469 potpora u iznosu od 168,6 milijuna kuna koje su dodjeljivane za kandidirane projekte u okviru 24 programa, istarski poduzetnici, ukupno njih 111, uspjeli su se izboriti za 8,384 milijuna kuna. Nakon barbanske poduzetničke zone, najviše bespovratnih kuna, i to 700 tisuća, svojim projektom zaslužila je tvrtka Zelengrad iz Žberlini pokraj Pazina koja se bavi proizvodnjom betonskih proizvoda za građevinarstvo nekretnine Zadar.

U sklopu projekta Nove tehnologije ova tvrtka je na natječaju konkurirala s projektom ulaganja u novu automatiziranu liniju za proizvodnju ciglenih gredica, a povjerenstva u Ministarstvu očito su projekt prepoznala kao vrlo perspektivan.

Direktor tvrtke Alen Drndić pojasnio je da će novim proizvodom - poroterm nadvojima koji se koriste kao gredice za vrata i prozore, ova tvrtka izaći i na europsko tržište, najprije u Sloveniju i Italiju.

Oznake: nekretnine Zadar

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.