Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

srijeda, 31.08.2016.

Čak 45% ispitanika pristat će na plaću nižu od očekivane

Nešto manje ispitanika (33%) pregovarat će dok ne postignu željenu plaću, a ukoliko im to ne pođe za rukom neće prihvatiti posao. To su uglavnom ispitanici koji imaju posao i spremni su ga promijeniti u ime veće plaće.
„Uvijek treba pregovarati, a naročito ukoliko mislite da posjedujete sve kompetencije ili bar većinu od onih koje poslodavac traži“, smatra jedan od ispitanika, a drugi tvrdi da nikada ne bi smjeli pristati na plaću koja nas podcjenjuje te savjetuje: „Ukoliko misliš da vrijediš 10 eura po satu, nikako ne pristaj na osam, a 9 eura prihvati ukoliko ti se obeća da ćeš s vremenom dobiti 10 eura po satu“.
Najmanje će ispitanika (22%) pokušati pregovarati, ali ukoliko ne postignu željenu ponudu tj. plaću, pristat će na nižu. Ispitanici će uglavnom pristati na nižu ponudu ukoliko posao sam po sebi ima niz drugih prednosti.
„Ako je razgovoru o plaći prethodio uspješan dogovor oko svih ostalih uvjeta, pristat ću na nižu ponudu“, objašnjava jedan ispitanik dok drugi kaže da će
pristati na nižu ponudu 'ukoliko je radna okolina zdrava i bolja od prethodne' immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

31.08.2016. u 10:48 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 29.08.2016.

Građevinski sektor na početku trenda rasta

ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, u lipnju ove godine izdano je 636 građevinskih dozvola. Uz mjesečno smanjenje (izdana je 61 odnosno 8,8% dozvola manje nego u svibnju ove godine), u lipnju je izdano 152 građevinskih dozvola više nego u istom mjesecu lani (godišnji rast od 31,4%). Pritom su dozvole koje su izdane za izgradnju zgrada uz mjesečni pad od 6,2% zabilježile rast na godišnjoj razini od 36,2% dok se broj građevinskih dozvola izdanih za ostale građevine u istom promatranom mjesecu smanjio za 18,8% mjesečno uz godišnji rast od 13,6%.
Predviđena vrijednost radova iskazanih u ukupnim izdanim građevinskim dozvolama u lipnju je iznosila 1,649 mlrd. kuna (mjesečni rast od 18,4%) od čega se preko 68% vrijednosti odnosi na zgrade,
a 31,9% na ostale građevine stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

29.08.2016. u 14:37 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 24.08.2016.

Velik interes za najam državnih stanova u Zagrebu

ZAGREB - Za oglašeni najam 21 državnog stana u Zagrebu stiglo je više od 300 ponuda, a sklapanje ugovora s ponuditeljima predviđa se za 20 stanova, jer za jedan nije ni bilo ponuda, doznaje se u srijedu iz državne tvrtke Državne nekretnine d.o.o. koja operativno provodi i dovršava natječaj za najam stanova. Javni poziv za prikupljanje ponuda za najam 21 državnog stana u Zagrebu objavio je 20. srpnja Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), koji je osnivač tvrtke Državne nekretnine (DN), a rok za ponude za najam stanova istekao je 23. kolovoza, kada su javno otvorene u sjedištu DUUDI-ja u prisustvu velikog broja ponuditelja.
"Najviše ponuda za najam, 38, stiglo je za stan na adresi Braće Cvijića u Španskom, dok primjerice za stan u Babonićevoj ulici nije stigla nijedna ponuda", ističu iz tvrtke DN.
Od ostalih ponuda izdvajaju još stan u Zagrebačkoj Ilici površine 46,51 metar četvorni za koji je stiglo 28 ponuda, što je drugi stan po iskazanom interesu, kojeg slijedi stan od 36,95 metara četvornih u Preradovićevoj ulici za koji je stiglo 25 ponuda.
"U odnosu na dosad provedene natječaje za najam stanova u vlasništvu RH, iskazano je najveće zanimanje potencijalnih najmoprimaca, čime se još jednom pokazalo da postoji tržište za najam stanova u državnom vlasništvu", komentiraju iz DN-a.
Dodaju da će sve ponude dodatno analizirati i obraditi prije potpisivanja ugovora, nakon čega će konačne rezultate objaviti na web stranicama www.hr-nekretnine.hr i www.imovina.gov.hr,
a svakog pojedinog ponuditelja i pismeno obavijestiti o rezultatima.
Za sada se iz DN-a nije moglo doznati koje su postignute cijene mjesečnih najamnina za pojedini stan.
U javnom pozivu za najam 21 državnog stana u Zagrebu početni iznosi mjesečnih najamnina kretali su se od najmanjih 262,50 kuna do najvećih 1.216,50 kuna, pri čemu je najveća bila za stan od 81,10 četvornih metra u Čalogovićevoj ulici u Novom Zagrebu, a najmanja za najmanji stan u toj ponudi, od 17,50 metara četvornih u Klaićevoj ulici u centru grada.
Stanovi su se tijekom javnog poziva mogli i pogledati, a po svemu sudeći stanovi će u najam ponuditeljima s najpovoljnjim ponudama s kojima će se za svaki pojedini stan sklopiti ugovor o najmu na rok od pet godina, uz mogućnost produljenja na još pet.
Ugovorom će se regulirati i uvjeti održavanja te korištenja stana, pri čemu ponuditelji osim najamnine imaju obvezu i plaćati sve troškove režija te održavanja, ali stanove ne mogu rekonstruirati bez pristanka najmodavca niti mogu, ako i dobiju pristanak, tražiti povrat uloženog.
Najmoprimac može stan koristiti samo za stanovanje, a nikako za daljnje iznajmljivanje ili neke druge namjene stanovi

Oznake: stanovi

24.08.2016. u 18:11 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 22.08.2016.

Britanac 'stopira' nova fontana, bit će nam to – 86.

Postavljen je samo jedan sloj asfalta, a dio površine stoji raskopan, pa se mnogi pitaju gdje je zapelo.
A uređenje je prekinuto zbog naknadne odluke gradonačelnika Milana Bandića da se ondje sagradi fontana.
Projekt je u izradi, pa će se radovi nastaviti kada bude završen, objavio je Večernji list novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

22.08.2016. u 19:53 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 18.08.2016.

Ovo je najugodniji grad za život

vaki grad u pojedinačnim kategorijama dobiva bodove od 1 do 100, pri čemu 100 bodova označava idealne životne uvjete, a 1 potpuno neprihvatljive.
U prvih top pet posljednjih godina stanje se ne mijenja, iza Melbourna slijede Beč, Vancouver i Toronto, a Adelaide i Calgary u Kanadi dijele peto mjesto.
Gradonačelnik Melbournea Robert Doyle proslavio je plasman i kazao: "Ne mogu dočekati da nazovem gradonačelnika Vancouvera Gregora Robertsona“.
Vancouver je bio grad broj jedan za najbolji život u svijetu, dok titulu 2011. godine nije preuzeo Melbourne, prenosi Guardian nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

18.08.2016. u 09:42 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 12.08.2016.

Moralić se u deželi bacio na nekretnine

Poduzetnik Enver Moralić, vlasnik Kutjeva i Božjakovine u Hrvatskoj, u Sloveniji je pokazao interes za poslovanje s nekretninama.
Prema objavi slovenskih medija, Moralić, koji je inače u susjednoj državi svojedobno kupio vinograd Brič, od lani je vlasnik 10 posto udjela u ljubljanskoj tvrtki Tivoli Projekt,
dok ostatak drži Jože Anderlič.
Tivoli Projekt je pak u Ljubljani u vlasništvu imao atraktivno zemljište površine nešto manje od jednog hektara koje je navodno ovih dana za 15,4 milijuna eura preuzeo južnoafrički fond Greenbay Properties, koji je nedavno kupio i koparski Planet Tuš. Greenbay na toj lokaciji namjerava sazgraditi višenamjenski objekt (stanovi, trgovine i uredi)
u koji će investirati oko 70 milijuna eura, a gradnja bi mogla krenuti već početkom rujna iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

12.08.2016. u 11:25 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 10.08.2016.

Uložili u zgradu 90 milijuna kuna, a nakon tri godine još u zakupu

Dvije godine nakon kupnje zgrade (u veljači 2015.) napravljen je izvedbeni projekt i troškovnik, a prema njima je ispalo da bi troškovi rekonstrukcije bili ipak 40 milijuna kuna ili gotovo dvostruko više nego što se prvotno računalo. Iako su lanjskim proračunom planirana sredstva za dodatna ulaganja na toj zgradi, ni u veljači ove godine, kad su situaciju snimali državni revizori, nije bila ishođena ni građevinsko-urbanistička dozvola. Usto, od početka 2013. pa do kraja prošle godine na usluge odvjetnika i javnog bilježnika, usluge tehničkog pregleda, izradu projektne dokumentacije, održavanje i osiguranje zgrade te režijske troškove otišlo je iz proračuna više od 1,2 milijuna kuna.
Dakako, usporedno je trebalo plaćati i zakup za rezervni smještaj. Samo prošle godine za korištenje tri zakupljena poslovna prostora (površine blizu dvije tisuće kvadrata plus dvije garaže s osam parkirnih mjesta) plaćeno je gotovo 1,5 milijuna kuna. Pozivajući se na dosadašnja velika ulaganja vezana uz tu zgradu, kao i ona koja zahtijeva njezina rekonstrukcija, državni revizori su za nedavnog češljanja knjiga MVPEI-a spočitali da prije odluke o njezinoj kupnji nije izrađena studija ekonomske opravdanosti ulaganja u nedovršeni objekt. I to je to.
Kako je riječ o odlukama iz vremena bivše Vlade i ministrice Vesne Pusić, iz Ministarstva na čelu s Mirom Kovačem lako su se složili s nalazom Državnog ureda za reviziju. Obećali su da će pokrenuti izradu neovisne studije ekonomske opravdanosti ulaganja u nedovršeni objekt, a rezultate dostaviti na daljnje razmatranje Vladi. Odluku o zlosretnoj zgradi u Bruxellesu očito će donijeti nova Vlada. Premda je njezinoj kupnji prethodila neovisna procjena vrijednosti koja je prošla i "checking" DORH-a, evidentno je da jedna tako velika investicija nije ekonomski vagana, a usput je proizvela i "višak" dodatnih troškova.
Zgrada, dakako, i danas ima svoju cijenu. Je li i koliko ona danas na tržištu manja od uloženog ili čak i nešto veća, možda čak računajući i implicitne troškove? To nije nevažno ako bi računice opravdanosti sugerirale odustajanje od 40-ak milijuna kuna ulaganja za rekonstrukciju. Ali ni slučajni dobitak na kraju nikako nije ishod koji bi u raspolaganju javnim novcem opravdao olako i neodvagano potrošenih 90 milijuna kuna.
Šlamperaj i u Americi
Namještaj s greškom
Hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu prije godinu i pol provelo je javnu nabavu za kupnju namještaja i opremanje rezidencije. Uređenje je stajalo oko 75.000 dolara, ali po primjedbama revizora, tom je poslu ekipa veleposlanika Joška Pare pristupila s dosta šlamperaja. Nabava nije provedena u skladu s propisima, a do revizije (u ožujku) veleposlanstvo nije dostavilo MVPEI-u "papire" temeljem kojih bi se u knjigama evidentiralo tih pola milijuna kuna rashoda. U izvješću DUR-a stoji i da je MVPEI u ožujku 2015. platilo predujam dobavljaču bez suglasnosti ministra financija. Inspektorat službe vanjskih poslova proljetos je obavio nadzor nabave i u izvješću konstatirao "određene nepravilnosti":
računi bez potpisa i žiga izdavatelja, nadnevka, potpisa veleposlanika stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

10.08.2016. u 10:50 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 08.08.2016.

Kako kupiti hrvatski otok

SPLIT - Premda se prije desetak godina na mogućnost prodaje hrvatskih otoka i otočića gledalo kao na katastrofalnu i sramotnu rasprodaju i nacionalnog i obiteljskog blaga, a nagovještavala se totalna rasprodaja svjetskim milijarderima, rezultati nisu posebno fascinantni – u 14 godina prodano je pet otočića. Među prvima je prodan otočić Smokvica kod Primoštena 2002. godine za devet milijuna kuna, za 1,1 milijun eura 2000. prodani su otoci Frašker i Fraškerić tvrtki ruskog tajkuna Vladimira Jevtušenkova, dok je 2005. otočić Jakljan prodan Goranu Štroku za šest milijuna eura, a privatizacijom dubrovačkog hotela "Excelsior" u paketu je dobio i Otok života u Malostonskom zaljevu.
Otoka na prodaju i nema puno, na našoj strani Jadrana ih je što većih što manjih 1244, od toga naseljenih 65, ali u državnom vlasništvu ih je 85 posto i oni nisu na prodaju.
Ako vam padne na pamet otkupiti otok od privatnih vlasnika, prema pravu prvokupa, najprije trebaju biti ponuđeni općini, županiji i državi, a ako oni nisu zainteresirani, tek tada možete sastavljati kupoprodajni ugovor, donosi Slobodna Dalmacija.
No, ni vlasništvo vam neće zagarantirati potpunu osamu budući da još uvijek kao opće dobro ostaje obalni pojas širine minimalno šest metara, a tek s dobivenom koncesijom i za taj dio otoka, možete se smatrati potpunim gospodarima škoja.
- Svojevremeno se, nakon prodaje Smokvice, u javnosti pojavio strah da će svi privatni otoci biti vrlo brzo rasprodani, pa su 2006. donesene izmjene i dopune Zakona o otocima, kojima je uvedeno pravo prvokupa države, županijske ili lokalne vlasti.
To bi značilo da su pored cijene po kojoj će naslijeđenu djedovinu ponuditi državi, a ispod koje potom ne mogu ići u prodaju ni drugima, vlasnici morali imati i uredne sve potrebne dokumente uključujući i utvrđen pomorski pojas. Tek nakon što se u roku od 60 dana utvrdi da ni država, županija, grad ili općina nemaju interes za kupnju, vlasnici mogu razmišljati o prodaji otoka. Međutim, nijedan otok u cijelosti zapravo se ni prije nije mogao prodati jer bi to podrazumijevalo i prodaju pomorskog dobra koje je opće javno dobro, što znači da su potencijalni kupci mogli imati svoj otok, ali ne i plažu, jer ju je moguće dobiti samo u koncesiju – objašnjava dipl. pravnica Jasminka Biliškov, vlasnica agencije "Biliškov nekretnine" iz Kaštel Starog, dopredsjednica nacionalne Udruge agencija za promet nekretninama, čija je tvrtka i sudjelovala u kupoprodaji Smokvice.
Ova agencija zapravo i jest najiskusnija u ponudi otoka, jer od ukupno ponuđenih dvadesetak škojića na Jadranu, oni na "lageru" imaju petnaestak.
- Posjedovati svoj otok znak je prestiža među svjetskom elitom, ali hrvatsko zakonodavstvo i loši infrastrukturni uvjeti na našim otocima uvelike koče njihove namjere. Tako su od namjeravane kupnje odustali i neki od poznatih klijenata, poput Bernieja Ecclestonea i princeze Caroline od Monaca. Naime, ako na otoku nema građevine, nije ju moguće ni izgraditi, nego samo adaptirati postojeću, osim ako se kupac ne namjerava baviti stočarstvom ili poljoprivredom pa podignuti objekt za OPG, a to malo tko od njih namjerava. U suprotnom, mogu samo staviti šugaman na škrapu. Uvijek postoji interes za otoke, upravo sada imamo dva klijenta koji su zainteresirani za kupnju i obilaze lokacije – kaže gospođa Biliškov, dodajući kako svi jadranski otoci i otočići nisu jednako atraktivni, pa su i cijene u rasponu od 11 do 70 eura po kvadratnome metru.
- Nisu ni vlasnici baš raspoloženi za prodaju otočića, smatraju ih obiteljskim blagom, što oni doista i jesu i obično se odlučuju na prodaju kad ih teške okolnosti prisile. Prema dosadašnjem iskustvu, kad bogati stranci kupe otok sa starim objektom, oni će se doista i brinuti o toj imovini. Obnovit će kuću po svim propisima, urediti hortikulturno okoliš, skrbit će o čistoći mora i prirode, a mi se ne bismo trebali brinuti, ti će otoci zauvijek ostati hrvatski, ne može ih se nigdje odnijeti – kaže Biliškov i predlaže kompromisno rješenje:
- Budući da je velika većina otoka i otočića u državnom vlasništvu, vrlo korisno bi bilo da se izmijeni zakon u smislu da država može otoke dati u koncesiju,
na broj godina koje sama odredi. Na taj način ostali bi u njezinu vlasništvu, drugim propisima može regulirati sve odnose, a otoci će biti puno primjerenijeg izgleda nego sada,
jer ih je većina jako zapuštena – zaključuje Jasminka Biliškov real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

08.08.2016. u 09:35 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 02.08.2016.

Deset gospodarstava ostaje bez 316 milijuna kuna potpora

Poljoprivrednici ni 15 mjeseci od završetka natječaja ne mogu do potpora.
Osam projekata za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva (PG) i dva vezana za ulaganja u preradu radi povećanja dodane vrijednosti neće dobiti ukupno očekivanih 316 milijuna kuna zbog ocjene da se radi o namjernom stvaranju umjetnih uvjeta od strane poljoprivrednih gospodarstava kako bi dobili izdašne potpore iz programa ruralnog razvoja, izvijestili su novinare ministar poljoprivrede Davor Romić i vršitelj dužnosti ravnatelja Agencije za plaćanje Ivan Macanić.
Koja su gospodarstva postupala nezakonito ostaje tajna jer dvojac Romić Macanić nije htio otkriti njihov identitet. Argument za takvu odluku je što PG-ima čiji su projekti osporeni odbijenice još nisu uručene, dobit će ih tek polovicom idućeg tjedna.
Ovakav rasplet rezultat je interventne revizije projekata kandidiranih za mjeru 4, provedene od AFCOS mreže RH koja u suradnji s OLAF-om nadzire (ne)zakonito trošenje
novca poreznih obveznika. Inicijativu za dodatnim nadzorom dali su u veljači ove godine revizori Europske komisije pa je od AFCOS mreže zatražena ocjena
za 18 projekata za ulaganja u razvoj gospodarstava ukupno teških 420 milijuna kuna te za tri projekta vezana za ulaganja u preradu u vrijednosti 115 milijuna kuna.
Postupak izdavanja odluka za projekte vezane uz preradu zaključio je još bivši ministar Tihomir Jakovina koji je početni iznos potpore povećao sa 140 na 366 milijuna kuna, a od 91 kandidiranog projekta potporu je odobrio za 46 investicija ukupno vrijednih 317 milijuna kuna. U mandatu Jakovine stiglo je i 1107 projekata za investiranje u razvoj poljoprivrednih gospodarstava, i tu je iznos povećao sa 370 na 862 milijuna kuna, no odluku o izboru tko zaslužuje potporu nije donio.
Natječaj je zaključen još 15. travnja 2015. a Romić i Macanić tek su jučer najavili kako je s te liste ocjenu zadovoljavanja uvjeta prošao 941 projekt, no s obzirom na raspoložive potpore iznad crte je tek 241 projekt. Privremene odluke, najavio je Macanić, Agencija će poslati na 941 adresu, a tek po završetku žalbenog roka
znat će se tko su sretnici kojima će pripasti izdašne potpore nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

02.08.2016. u 10:46 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis