Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 24.09.2015.

U Ninu velika nova investicija Cromarisa 'teška' 132 milijuna kuna

Predsjednik uprave Adris Grupe Ante Vlahović u Ninu je otvorio mrijestilište u koje je uloženo 132 milijuna kuna
U nazočnosti ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, predsjednik uprave Adris grupe Ante Vlahović
otvorio je u Ninu novu investiciju Cromarisa, mrijestilište u koje je investirano 132 milijuna kuna stanovi Dubrava Zagreb

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.07.2015.

Počela izgradnja ritejl centra u Subotici - "MPC Properties" ulaže 10 mil EUR i zapošljava 250 radnik

Polaganjem kamena temeljca u Subotici je i zvanično počela izgradnja prvog ritejl centra "Shoppi" u koji će beogradska kompanija "MPC Properties" uložiti 10 mil EUR i zahvaljujući kojem će biti zaposleno 250 radnika.
Kako je najavljeno, radovi će biti okončani do kraja godine, a samo otvaranje zakazano je za proleće naredne.
U ovom centru će Subotičanima i ostalim stanovnicima severne Bačke biti na raspolaganju 10.000 metara poslovnih prostora u koje će se "useliti" 20 atraktivnih imena iz sveta mode, kao što su "H&M", "New Yorker", "Tom Tailor", "Deichmann" i drugi.
Osim toga, kako je rečeno, park će imati 300 radnih mesta, a odmah u susedstvu planirano je otvaranje marketa "Lidl".
Otvaranje Retail Park Shoppi planirano je za proleće 2016. godine.
- Do tada ćemo uložiti maksimalne napore kako bi smo Subotici i njenim građanima obezbedili centar moderne kupovine koji će uskoro postati sastavni deo grada - rekao je predstavnik kompanije "MPC Properties" Tomas Viladsen (Thomas Villadsen).
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai naglasio je da će ovim Subotica dobiti prvi moderan tržni centar, u kojem će posao naći 250 radnika, te da zahvaljujući ovom centru Subotičani više neće morati pomenute brendove da kupuju u Mađarskoj ili Novom Sadu i Beogradu.
- Mislim da je to jedan od prvih koraka da se napravi jedno probirljivanje trgovine u Subotici i da se uvede u zakonske okvire, jer znate da imamo velike količine robe koje ulaze u Suboticu na crno, bez plaćanja carina i PDV-a - rekao je Maglai.
Ovo će biti prvi u nizu "Shoppii" ritejl centara u portfoliju kompanije "MPC Properties", u kojem se nalaze "Ušće" i "Immo" šoping i autlet centri.
Izvođač radova je kompanija SMB iz Subotice, projektant je firma "Geoexpert", stručni nadzor vrši konsultantska kuća "Tebodin", dok su poslovi lizing menadžmenta
i upravljanja objektom povereni kompaniji "Confluence Property Management" stanovi Dubrava Zagreb

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #