Vijesti za nekretnine, nekretnine

utorak, 21.05.2013.

Skidaju škure, čupaju oluke i žice iz zidova!

Jedno od posljednjih vojnih područja koje je napušteno i prepušteno na milost i nemilost ono je na Vallelungi. No, gledajući iz današnje perspektive, bolje da je vojska ostala još neko vrijeme, baš poput primjera Muzila koji bi vjerojatno doživio jednaku tragičnu sudbinu da nema vojnika koji ga i dandanas čuvaju.
Dakle, jednostavno rečeno, Vallelunga se iz dana u dan sustavno pljačka i devastira. Nakon dugo vremena koliko sam izbivao iz Pule, biciklom sam obišao to nekad vojno područje i ostao jako razočaran, ali i iznerviran onime što sam zatekao.
Ušao sam na Vallelungu, na prvi ulaz, i ondje zatekao ljude koji su skidali komade sa zgrada i odnosili, ne biste vjerovali, kamionima, ali bez registarskih oznaka. Jednog od njih sam upitao što rade i on mi je rekao da čisti i da je dobio dozvolu od Grada da to radi.
Naravno da to nije istina, jer nitko ne bi to radio na tako brutalan način pod izlikom da čisti, jer redom su nestale stepenice, oluci, škure, a vidljivi su tragovi rezanja nekih šina tamo na licu mjesta, ispričao nam je jedan Puljanin. Kako saznajemo od gradonačelnika Borisa Miletića, vlasnik tog zemljišta je i dalje Republika Hrvatska te se opet pokazuje da je država loš gospodar.
Država je i u ovom slučaju pokazala nedostatak sluha za razvoj svojih lokalnih jedinica, budući da i dalje dopušta propadanje ovog područja, umjesto da već spremnu infrastrukturu i objekte stavi u funkciju u kojoj bi donijeli boljitak Puljanima. Očito je da se iz Zagreba ne vidi propadanje ovih objekata, inače bi ih država odavno stavila u funkciju.
A budući da država jednostavno nema ni novca, ni ideja što učiniti s tim prostorom, naša je želja da područje Vallelunge bude konačno predano u posjed Gradu, istaknuo je Miletić i dodao da za ovo područje već imaju spremne projekte i ulagače novogradnja Velika Gorica.

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 15:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #