www.reliablecounter.com
Click here Iz zagonetačke fotoriznice (1) - Deseta umjetnost - enigmatika - Blog.hr

Iz zagonetačke fotoriznice (1)

09.08.2018.

Sređujući zagonetačku i osobnu pismohranu „Čvora“, pronašao sam na stotine fotografija vezanih za zagonetačka događanja od vremena kada sam se počeo zanimati za zagonetaštvo. U danas dalekim šezdesetim, sedamdesetim pa moglo bi se reći i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, nije bilo mnogo fotoaparata a oni bolji bili su luksuz. O tome kako se slikalo, izrađivalo i pohranjivalo fotografije u albume, ne bih u ovoj rubrici. No zanima me sve što je vezano uz fotografije sa zagonetačkih druženja, jer samo neke, uglavnom skupne, objavljivane su u časopisima ili nekim prigodnim publikacijama.

Ova rubrika ima osnovni zadatak saznati – utvrditi, ako će to biti moguće, tko je sve na pojedinim fotografijama, pa čak i kada su one nastale. Uz svaki fotoprilog bit će i kraći tekst, a vas pratitelje ovog bloga molimo za aktivno sudjelovanje u prikupljanju što više podataka o nekoj fotografiji. Možda će nekad nekomu poslužiti koji podatak iz naših zajedničkih sjećanja.
Ako i vi imate poneku fotografiju iz razdoblja od 1970. do 1990. javite mi se na e-poštu: stjepan@cvor.hr pa ćemo i s njom obogatiti ovu fotoriznicu.



Ovu fotografiju snimio je Jovan Vuković na III. susretu zagonetača Jugoslavije u Vinkovcima 12. rujna 1971. godine. Pogled na dvoranu s dijelom nazočnih zagonetača prigodom otvaranja susreta i odavanja počasti umrlim zagonetačima između dva susreta. Pomozite u otkrivanju imena pojedinih zagonetača. U drugom redu prvi slijeva je Nikola Popović, zagonetač iz Niša. Do njega je Milan Puškar, zagonetač iz Okučana (?). Treći je Ilija Stančul zagonetač iz Kikinde. Četvrtog se ne sjećam (?) kao ni zagonetača u pozadini.

Neki Tip


Oznake: S. Horvat, ZDČ, SZOJ

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.