metoda "trule haringe"

22 svibanj 2024


"Ovo je glavni cilj našeg svesrpskog pravoslavno-carističkog iredentističko-militarističkog etnonacionalizma, naše tradicionalne srpske nacionalne politike i cjelokupnog koncepta naše srpske geostrategije!
To je sva bit naše srpske povijesti i našeg srpskog povijesnog prava.
Naša srpska klasična petomilenijumska civilizacija i naša prasrpska neolitska sedmomilenijumska civilizacija - naša svesrpska klasično-neolitska dvanaestomilenijumska civilizacija i naše sveto srpsko pravoslavlje - temelj su kulturnog identiteta naše svete Srbije.
Naša Sveta Otadžbina Srpska - Svesrpski Pradedovski Prostor - Prirodno-istorijska Stara Ilirska Srbija - Središte Srbije i Srpske Klasične Petomilenijumske civilizacije - od Schwarzwalda do Dobrudže!
To je sva suština, smisao, srž i glavni cilj naše ideje svesrpstva (pansrbizma)!"

Tim riječima jedan od korisnih idiota (@CPripravnik) opsoletno hra(n)(br)i sebe i svoje istomišljenike.

Upravo zato što je tako loše, zapravo je dobro. Pravo na stavljanje obrazovanja, kulture i odgoja u ruke apsolutnih mračnjaka zove se “More Thrash”. Inteligentna moć mijenja psihu i mentalitet polako, podmuklo i s usputnim zaustavljanjima kako bi se novi narativi usidrili u ljudskim umovima. Glupa vlast - odnosno moderna ruska/srpska vlast - postupa drsko i nepromišljeno.
Nemoguće je smisliti bolji način za diskreditiranje drevne arhaike od forsiranja njezina uvođenja unaprijed. Što je pritisak jači, povratni udar je jači.
Logika samih odluka ne ostavlja prostora za nejasnoće – režim je ideološki bankrotirao, nema što ponuditi za budućnost, može samo gledati u prošlost. Za mlađe generacije takva je izjava apsolutno neprihvatljiva, pa se gotovo paralelno s pokušajem arhaizacije mentalnog prostora stvaraju mehanizmi za zaobilaženje i blokiranje takvih procesa. Najjednostavniji mehanizam je "doublethink", u kojem se naglas izgovore točne rečenice, ali se izvan nadzora osoba "vrati unatrag" i potpuno negira nametnute imperative. Složeniji mehanizmi uključuju bojkot, sabotažu i, u nekim slučajevima, izravan otpor.

Strategija "Srpskog sveta" oslanja se na podrivačko djelovanje konvertiranog Dodika u BiH, neočetnika Mandića u CG i Srpske liste na Kosovu.

U izuzetnoj recenziji Mirjane Kasapović knjige "Krajina 1991.-1995." kaže se, između ostalog;
"Središte "epistemološke Krajine" nije u Kninu nego u Zagrebu, u glavnim institucijama i organizacijama srpske manjine u Hrvatskoj, kakve su Srpsko narodno vijeće (SNV), Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), Arhiv Srba u Hrvatskoj, Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", tjednik Novosti, časopis Tragovi i dr."
"Povijesnim dokumentima, čak i ako su nedvojbeno vjerodostojni, može se manipulirati na razne načine. Najdjelotvorniji je oblik manipulacije selekcijska pristranost u pristupu dokumentima iz koje proistječe i interpretacijska pristranost."
"Selekcijska pristranost dokumentima ne iziskuje znatnije napore da se ostvare određeni ciljevi. Autor naoko samo citira, sažimlje i ističe ono što piše u dokumentima pa se stvara privid znanstvene objektivnosti."

map via @PCetnik
ss
websites to upload pictures

Oznake: Mirjana Kasapović

"Eli Copter"

20 svibanj 2024


Projekt Copernicus EU je zanimljiv za praćenje.
No pitam se tko je ovlastio Janeza Lenarčiča za isticanjem "solidarnosti EU" s režimom koji podupire terorizam, vrši torture i egzekucije nad onima koje "moralna policija" targetira.

Nad njihovim žrtvama se nisu baš isplakali.

Žrtvama kao Mahsa Amini;
ili Neda Agha-Soltab
ili, desetcima tisuća drugih, nedužnih, žrtava...

UPDATE:
Evo što treba znati o "Teheranskom mesaru"
1. Raisijeva uloga u masakru političkih disidenata u Iranu 1988.
Raisi je odigrao ključnu ulogu u teheranskom masakru nad tisućama političkih zatvorenika 1988. godine, služeći u četveročlanom vijeću poznatom kao Komisija za smrt, koja je odlučivala tko će živjeti, a tko umrijeti. Komisija bi vodila razgovore sa zatvorenicima - često samo nekoliko minuta - s ciljem utvrđivanja njihove lojalnosti Islamskoj Republici. Uobičajena pitanja su uključivala: "Koje je vaše političko opredjeljenje?" "Moliš li se?" "Jeste li spremni očistiti minska polja za Islamsku Republiku?" Pogrešan odgovor značio je smrt.
Pogubljenja su se obično događala vješanjem ili strijeljanjem istoga dana kad i ispitivanja. Komisije za smrt uskratile su zatvorenicima i odvjetnike i žalbe. Pokopi su se odvijali u neobilježenim masovnim grobnicama, a režim je odbio reći rodbini gdje se nalaze tijela. Među žrtvama su žene i djeca od 13 godina.
2. Raisijevo kršenje ljudskih prava u pravosuđu
Tijekom Zelene revolucije 2009., Raisi je bio zamjenik glavnog suca, što ga čini suučesnikom u kaznenom progonu - i, u nekim slučajevima, smrtnim kaznama - mirnih prosvjednika koji su se protivili lažnim izborima u Iranu. Kao glavni državni odvjetnik od 2014. do 2016., Raisi se protivio ukidanju režimskih kućnih pritvora vođama Zelene revolucije.
Od 2019. do 2021. Raisi je bio na čelu pravosuđa koje muči i uskraćuje osnovna prava zatvorenicima. Prema izvješću State Departmenta objavljenom 2021., “Uobičajeno prijavljene metode mučenja i zlostavljanja u zatvorima uključivale su prijetnje pogubljenjem ili silovanjem, prisilne testove djevičanstva i 'sodomiju', deprivaciju sna, elektrošokove, uključujući šokiranje genitalija, spaljivanje, korištenje položaja pod pritiskom te teška i opetovana premlaćivanja.” Ima toga još...

.
#ImanSefati #Bild
irn-imansefati

Oznake: iran

*Plakat(i)

10 svibanj 2024


Jednog će dana sve biti u redu, to je naša nada. Danas je sve u redu, to je naša iluzija; pisao je Voltaire nekoć.
Jedan rat manje je - jedna pobjeda više.
Svaka povijesna manipulacija zanemaruje poraze a preuveličava "pobjede".
Ilustracija ruZZke propagande.
#TimothySnyder
ru-agitprop-timothysnyder
Namjera agitpropa je da gledatelj bude zastrašen ili ushićen fantazijom o bombardiranju Pentagona.
Poruka je da je Rusija uvijek pobjeđivala, ali popis tobožnjih ruskih pobjeda na posteru govori drugu priču.
Zanimljivo je da Rusija ovdje priznaje, kao što njezini zapadni prijatelji ponekad poriču, da je Rusija napala Ukrajinu prije deset godina.
Ali ta invazija nije bila pobjeda.
Prethodna stavka, 1941.–1945., bila je sovjetska pobjeda uz ekonomsku potporu SAD-a kao dio koalicije.
1812. bila je pobjeda Ruskog Carstva nad Francuskom kao dijelom koalicije.
1609.-1618. bilo je "vrijeme nevolja" (otprilike) i pobjeda je držala Poljaka dalje od prijestolja.
1239.-1480. bilo je razdoblje kada je novi grad Moskva bio vazal Mongola/Tatara, vrijeme njegovog političkog formiranja.
1242. označava uništenje srednjovjekovne Kijevske države od strane Mongola.
Rusija tada nije postojala i nikakva pobjeda nije izvojevana.
Plakat zanemaruje potpuno poznate ruske i sovjetske poraze, kao što su Krimski rat, Rusko-japanski rat, Prvi svjetski rat, Poljsko-sovjetski rat i afganistanska invazija.
Rusija je naravno dobila mnoge ratove, ali općenito protiv naroda koji su sada podjarmljeni i uključeni u Rusku Federaciju.
Lekcije za Dan pobjede:
Rusija iskrivljuje prošlost;
Rusija često gubi ratove; kada Rusija pobjeđuje to je često zahvaljujući međunarodnoj podršci;
trenutni rat započeo je 2014. i ima za cilj uništiti narod i dodati teritorij.
Napominjem samo da je slavlje Dana pobjede Rusija izborila velikim, herojskim doprinosom Ukrajine koju danas opet brutalno bombardira.
Što je još važnije: zaboravljamo da je Sovjetski Savez neizravno započeo Drugi svjetski rat 1939. putem svog saveza s Hitlerom, prije nego što se on okrenuo protiv njih 1941., na veliku Staljinovu nevjericu.
Šok i vjevericu

Oznake: Dan po bijede

re-edukacija

08 svibanj 2024


Osamsto pet dana od početka brutalne ruZke agresije na Ukrajinu, na dan sloma Hitlerovog nacizma, Poo-tler je s preko 50 raketa i 20 iranskih dronova gađao infrastrukturu u Lvivu, Vinnytsii, Kyivu, Poltavi, Kirovohradu, Zaporizhzhju, i Ivano-Frankivsku.
Još uvijek je više od 19.000 ukrajinske djece prisilno raseljeno po RuZiji (UN konvencija čl.6.e Genocid) i razmješteno u 43 re-edukacijska središta.
Neki od njih su po ad hoc zakonu Dume, data na posvajanje Silovikima.

Ispiranje mozgova počinje u ranoj fazi.
Poo-tler jugend; "Helga" i zapadni električni mercedes:
via #IgorShushko
ru-via-igorshushko-merdjo

Oznake: slava Ukrajini

*Kateksohen

06 svibanj 2024


Dana 06. svibnja 1931. godine objavljen je apel Alberta Einsteina u New York Timesu, povodom mučkog ubojstva sveučilišnog profesora i kolege znanstvenika Milana Šufflaya.
Apel je upućen Međunarodnoj ligi za ljudska prava, u kojem, između ostalog, Einstein navodi " da se ovoj beskrajno nasilnoj apsolutističkoj vladavini kralja Srbije treba stati na kraj, da se ne smije trpjeti veličanje ubojica kao narodnih junaka i da se europske zemlje imaju dužnost postaviti kao štit pred hrvatski narod."

#Ukazivač
nyt-einstein-sufflay

Oznake: Milan Šufflay

kultura sjećanja (bez fige)

04 svibanj 2024


Neki dan se, povodom sjećanja na žrtve raketiranja Zagreba glasnogovrnik SNV izblamirao jer vijenac nisu postavili!
No od blamaže nitko nije umro.

Kultura sjećanja ne bi trebala biti selektivna.
Selektivnost je draga i nekim povjesničarima, no takvi slalomi se obično vraćaju kao bumerang u budućnosti.
"Povijest se dva puta ponavlja; prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa" reče jednom Hegel.

Kompilacija s podcasta i javnih nastupa: drug Senf & Mile K.

zg-senf-sjecanje

Oznake: viktimologija

Borovo

02 svibanj 2024


prije 33 godine
hr-borovo
photo #MUPHR
Stipan Bošnjak; Zdenko Perica; Mladen Šarić; Antun Grbavac; Luka Crnković; Zoran Grašić; Željko Hrala; Ivica Vučić; Janko Čović; Josip Culej; Mladen Ćatić; Marinko Petrušić

Oznake: in memoriam

tako je govorio Prighozin

01 svibanj 2024


Prigožin na kraju nije poginuo od mača, nego od svog jezika čija se dužina nije svidjela njegovu, isprva štićeniku, potom i pokrovitelju, Putleru.
Njega nema, ali njegove riječi pamti internet:
- "Dva su razloga za "trodnevnu spec. vojnu operaciju druge armije svijeta":
— osobne ambicije Shoigu-a (postati maršalom plus još jedno odličje Geroi Sovetskoga Sojuza)
— ruski vladajući klanovi koji nisu bili zadovoljni marionetama iz Donbasa & postavljanje Medvedčuka za predsjednika Ukrajine.

Da ne bih nešto krivo prepričao tu su njegova obraćanja:
1. dio
2.dio

Što se bojišnice tiče, druga armija svijeta je u proteklih godinu dana nastavkom brutalne agresije osvojila 400 kvadratnih kilometara ukrajinskog teritorija!
Tim tempom za oko 1200 godina pokoriti će cijelu Ukrajinu kao što je pla A trodnevne specijalne operacije i predvidio.
Ako bi se u tom smislu linearno gledalo na rat onda bi Ruziji još trebalo 31 milijun tenkova i 10 milijuna poginulih vojnika do ostvarenja cilja"A"..
No rat nije matematika/statistika niti konstanta, realnost je daleko brutalnija.

Map #RomanSheremeta

Oznake: slava Ukrajini

32 sata


Svaka pojava u prirodi korespondira odgovarajućem stanju duha, a to se stanje duha može opisati samo tako da se taj prirodni fenomen predstavi kao njegova slika.
Živahno okupljanje ljudi obogaćenih duhom karakterizira prije svega jezična i znakovna simbolika.

Pojavljuje se neka vrsta zavaravajućeg idioma koji, iako inicirane čini iznimno sretnima, prolazi nezapaženo strancima ili, i kada ga primijete, postaje im sporedan.

Riječ, simbol, slika, ideja nije apsolutna istina; ali mi obožavamo sliku, obožavamo simbol, pripisujemo veliko značenje riječi, a sve to zna biti destruktivno; jer tada riječ, simbol, slika postaje važnija od svega.

photo #3GBRkune

Oznake: VRA Bljesak

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.