Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moody

Marketing

"Eli Copter"


Projekt Copernicus EU je zanimljiv za praćenje.
No pitam se tko je ovlastio Janeza Lenarčiča za isticanjem "solidarnosti EU" s režimom koji podupire terorizam, vrši torture i egzekucije nad onima koje "moralna policija" targetira.

Nad njihovim žrtvama se nisu baš isplakali.

Žrtvama kao Mahsa Amini;
ili Neda Agha-Soltab
ili, desetcima tisuća drugih, nedužnih, žrtava...

UPDATE:
Evo što treba znati o "Teheranskom mesaru"
1. Raisijeva uloga u masakru političkih disidenata u Iranu 1988.
Raisi je odigrao ključnu ulogu u teheranskom masakru nad tisućama političkih zatvorenika 1988. godine, služeći u četveročlanom vijeću poznatom kao Komisija za smrt, koja je odlučivala tko će živjeti, a tko umrijeti. Komisija bi vodila razgovore sa zatvorenicima - često samo nekoliko minuta - s ciljem utvrđivanja njihove lojalnosti Islamskoj Republici. Uobičajena pitanja su uključivala: "Koje je vaše političko opredjeljenje?" "Moliš li se?" "Jeste li spremni očistiti minska polja za Islamsku Republiku?" Pogrešan odgovor značio je smrt.
Pogubljenja su se obično događala vješanjem ili strijeljanjem istoga dana kad i ispitivanja. Komisije za smrt uskratile su zatvorenicima i odvjetnike i žalbe. Pokopi su se odvijali u neobilježenim masovnim grobnicama, a režim je odbio reći rodbini gdje se nalaze tijela. Među žrtvama su žene i djeca od 13 godina.
2. Raisijevo kršenje ljudskih prava u pravosuđu
Tijekom Zelene revolucije 2009., Raisi je bio zamjenik glavnog suca, što ga čini suučesnikom u kaznenom progonu - i, u nekim slučajevima, smrtnim kaznama - mirnih prosvjednika koji su se protivili lažnim izborima u Iranu. Kao glavni državni odvjetnik od 2014. do 2016., Raisi se protivio ukidanju režimskih kućnih pritvora vođama Zelene revolucije.
Od 2019. do 2021. Raisi je bio na čelu pravosuđa koje muči i uskraćuje osnovna prava zatvorenicima. Prema izvješću State Departmenta objavljenom 2021., “Uobičajeno prijavljene metode mučenja i zlostavljanja u zatvorima uključivale su prijetnje pogubljenjem ili silovanjem, prisilne testove djevičanstva i 'sodomiju', deprivaciju sna, elektrošokove, uključujući šokiranje genitalija, spaljivanje, korištenje položaja pod pritiskom te teška i opetovana premlaćivanja.” Ima toga još...

.
#ImanSefati #Bild
irn-imansefati

Post je objavljen 20.05.2024. u 09:53 sati.