prazne teze za lakše

24 ožujak 2023


* ipak nije potjernica ICC , nego je iz Haaga krenula "specijalna potražna operacija" za Xi-evim pobočnikom;A stručnjaci za zamjene teza i dalje šibaju preko botovskih sTvorova optužbe o nacizmu koristeći vlastite, ruZke, fotografije.
Lako za umjetnu inteligenciju, ali teško je s onom smanjenom;

Oznake: RuZija teroristička država

politički moral

22 ožujak 2023


Zastupnici u njemačkom parlamentu (Bundestagu) sastavljen do konzervativnih, desnih, lijevih, potomaka migranata, mjesečno dobivaju naknadu koju nazivaju "Dijeta", a iznosi trenutno 10.323,29 €.

Među njima je i ljevičarska perjanica Sahra Wagenknecht (die Linke, bivši SED DDR), u zadnje vrijeme eksponirana uglavnom s proputinovskim eskapadama.

Sad bi dotična mogla i pred sud partije pošto je isplivao u javnost podatak kako je od 2021.g. ostvarila "dodatne prihode" (zapadni honorari idu preko računa oni istočni obično u kešu) od najmanje 750.000.00 €.

Njena partija to također osuđuje, jer je "zastupnicima mjesto u izbornoj bazi ili među radnicima i štrajkašima", a ne na kapitalističkim tezgama.

Svatko ima svoju cijenu, rekoše Kata i Senf.
Mi dogodine imamo tri vrste izbora.
Što reče Drele: "Dajte mi glas, za vas ne znam kak vam bu, ali meni bude ziher puno boljše".


Oznake: ili moralna politika

pismejkeri

20 ožujak 2023


Samo tri dana nakon potjernice ICC;
Putler se sastao sa Xi Jinpingom u Kremlju, rekavši kako proučava kineski mirovni plan za okončanje rata u Ukrajini i zadovoljno kazavši kako će Rusija rado raspravljati o tome.

Trebao bi i biti - "plan" u osnovi ponavlja većinu ruskih floskula i teza, zbog čega Kijevu vjerojatno neće prihvatljiv.

Xi je izrazio nadu kako će Putler pobijediti na predsjedničkim "izborima" iduće godine, btw; na kojima će dominirati forsiranje kulta Putlera kao čuvara i zaštitnika “ruskog načina života i ruskog načina razmišljanja” te brana “dekadentnim idejama zapadnjačkog liberalizma i demokracije” koje su Rusima strane, tuđe, nepoznate i neprijateljske. (VV JL)
Nije bitno tko će glasovati, nego tko će brojati glasove.
Cilj je nadmašiti 77% s prošlih "izbora".
S još dva mandata do 2036.g.
Na zdorovje!

Oznake: bipolarni poremećaj

Wanted: VVP

17 ožujak 2023


Došao je i taj dan!
Međunarodni kazneni sud izdao je tjeralicu za ruskim predsjednikom Putinom zbog "ratnog zločina protuzakonite deportacije stanovništva (djece) i protuzakonitog premještanja stanovništva (djece) iz okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju".
ICC također izdaje tjeralicu za Marijom Aleksejevnom Lvovom-Belovom, Putinovom povjerenicom za prava djece, zbog sumnje da je počinila isto kazneno djelo.
Ovo sada obvezuje sve zemlje članice suda da uhite Putina i Lvova-Belova ako uđu na njihov teritorij.

Poznato je kako se to rijetko događa, iz neometanih putovanja nekih drugih optuženika, ali sada postoji barem neki pritisak na one koji bi dočekali Putina.

Više od 16.200 ukrajinske djece prisilno je deportirano u Rusiju od početka rata!

Mora biti pravde za žrtve.

Oznake: Piotr Hofmanski

15 ožujak 2023


Vjernici, načelno, ne bi trebali biti praznovjerni.
Ali poljulja se njena čvrstina, ponekad, kad se sretne crna mačka, prolazi ispod lojtri ili blizu spomenika s izlizanim "magičnim dijelom".
Statue rubbing čin je dodirivanja dijela javne skulpture u sklopu praznovjerja da takav čin donosi sreću, ostvaruje materijalne i duhovne želje, ili pak osigurava povratak u grad.
Neki od poznatih primjera ove prakse su: dodirivanje palca Grgura Ninskog u Splitu, ljubljenje ili trljanje desnog stopala sv. Petra u Vatikanu, ali i dodirivanje testisa Bika s Wall Streeta.
Iako su skulpture žena manje zastupljene u javnom prostoru i one mogu postati predmetom statue rubbing-a. Neki vjeruju da dodirivanje grudi skulpture Molly Malone u Dublinu i pjevačice Dalide u Parizu donosi sreću, a dodirivanje grudi Shakespearove Julije u Veroni donosi sreću u ljubavi.
Praksom dodirivanja grudi pokušalo se obogatiti i hrvatsku turističku ponudu. Ni manje ni više nego grudima Marije Jurić Zagorke - prve hrvatske novinarke, feministice, književnice i aktivistice. „Nova tradicija“ pretpostavlja da bi svaki turist u Zagrebu trebao primiti grudi skulpture Marije Jurić Zagorke u Tkalčićevoj ulici, zatvoriti oči i zaželjeti želju koja će se, navodno, ostvariti.
Marija Jurić Zagorka žena je koja iz Mađarske vlakom bježi od muža koji joj prijeti zatvaranjem u mentalnu ustanovu, stoji iza pokretanja prvog ženskog sindikata u Hrvatskoj, organiziranja prvih ženskih demonstracija u Zagrebu 1903. godine. Čak ni zatvorsku kaznu nije mogla odslužiti “ravnopravno“ te biva smještena u prostoriju s metlama u zatvoru u Petrinjskoj ulici na 10 dana budući da ne postoji zatvor za žene političke zatvorenice.
Zamišljate li Zagorku i dalje kao ženu koja s kišobranom lagodno šeta Tkalčićevom?
Postoji li razlika kod statue rubbing-a javnih skulptura žena i muškaraca? Do koje je mjere autor javne skulpture iskrivio kolektivnu percepciju nevjernim prikazivanjem lika Marije Jurić Zagorke? Čime je još Zagorka zadužila hrvatsko društvo? Zašto je mizoginija zastupljena u javnom prostoru? /MGZG

Melanie je tužila Slovence za spomenik, kojeg nitko ne dira.

U subotu, 18. ožujka 2023. u 19 sati, Muzej grada Zagreba održat će svoju prvu "treću subotu" s temom: "Zašto me diraš? Statue Rubbing i Marija Jurić Zagorka".

Oznake: statue rubbing

distinkcija

14 ožujak 2023


Znanje je ... poznavati činjenicu da je rajčica voće.
Mudrost je ... ne dodavati rajčicu u voćnu salatu.
Filozofija je ... razmišljanje da li je onda kečap – smoothie.
Zdrav razum je ... znati kako kečap nije smoothie.


Oznake: rajčica iz raja

dr.Judith Curry

13 ožujak 2023


mala Greta T. je obrisala svoju objavu iz 2018.g. u kojoj je najavila kolaps ovoga svijeta 2023.g., što su rijetki primijetili, a začudo je promaklo i, mejnstrim medijima, posebno onim "istraživačkim".

S druge strane, kad bi kojim slučajem uvaženi @Blogokviz pitao tko je više učinio za spas zemlje:
- Greta T.
- bloger "spasitelj svijeta"
- gradonačelni Zagreba
- dr. Judith Garner

Većina sudionika kviza bi se zapital0: "Who is f***** Alice?"
Kao i oko mnogo toga.
U životu.Oznake: anketa

nedjelja

12 ožujak 2023

(m)editiranje;
svako jutro može donijeti dan koji ti promijeni život

Oznake: street art utopia

have a nice day

08 ožujak 2023


take a break

Oznake: dan žena

sinčić sTvor

05 ožujak 2023


od izbora 2009. godine svi zastupnici u Europskom parlamentu primaju mjesečnu plaću (prije oporezivanja) koja iznosi 38,5 posto plaće suca Europskog suda pravde.
Od 1. srpnja 2019. mjesečna plaća iznosi 8.932,86 eura ili nešto više od 107.000 eura godišnje.
Dodatni, lobistički prihodi nisu uračunati.
Oznake: vilibor

sklopovi

04 ožujak 2023

nekim kremaljskim sTvorovima obično nema pomoći,
za sada,
ali medicina napreduje...Oznake: mentoli

30. veljače

02 ožujak 2023


"Najbolje upotrijebiti do" i "rok trajanja" su dvije različite stvari.
EU je donijela uredba kako njena jaja vrijede 28 dana (bilo 21), i pored toga što su provjere pokazale kako vrijede i preko 100 dana, skoro kao u Norveškoj.
Iako je veljača prošla, ona piše i u ožujku, koliko čujem.


Oznake: prevrtača

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.