metoda "trule haringe"

22 svibanj 2024


"Ovo je glavni cilj našeg svesrpskog pravoslavno-carističkog iredentističko-militarističkog etnonacionalizma, naše tradicionalne srpske nacionalne politike i cjelokupnog koncepta naše srpske geostrategije!
To je sva bit naše srpske povijesti i našeg srpskog povijesnog prava.
Naša srpska klasična petomilenijumska civilizacija i naša prasrpska neolitska sedmomilenijumska civilizacija - naša svesrpska klasično-neolitska dvanaestomilenijumska civilizacija i naše sveto srpsko pravoslavlje - temelj su kulturnog identiteta naše svete Srbije.
Naša Sveta Otadžbina Srpska - Svesrpski Pradedovski Prostor - Prirodno-istorijska Stara Ilirska Srbija - Središte Srbije i Srpske Klasične Petomilenijumske civilizacije - od Schwarzwalda do Dobrudže!
To je sva suština, smisao, srž i glavni cilj naše ideje svesrpstva (pansrbizma)!"

Tim riječima jedan od korisnih idiota (@CPripravnik) opsoletno hra(n)(br)i sebe i svoje istomišljenike.

Upravo zato što je tako loše, zapravo je dobro. Pravo na stavljanje obrazovanja, kulture i odgoja u ruke apsolutnih mračnjaka zove se “More Thrash”. Inteligentna moć mijenja psihu i mentalitet polako, podmuklo i s usputnim zaustavljanjima kako bi se novi narativi usidrili u ljudskim umovima. Glupa vlast - odnosno moderna ruska/srpska vlast - postupa drsko i nepromišljeno.
Nemoguće je smisliti bolji način za diskreditiranje drevne arhaike od forsiranja njezina uvođenja unaprijed. Što je pritisak jači, povratni udar je jači.
Logika samih odluka ne ostavlja prostora za nejasnoće – režim je ideološki bankrotirao, nema što ponuditi za budućnost, može samo gledati u prošlost. Za mlađe generacije takva je izjava apsolutno neprihvatljiva, pa se gotovo paralelno s pokušajem arhaizacije mentalnog prostora stvaraju mehanizmi za zaobilaženje i blokiranje takvih procesa. Najjednostavniji mehanizam je "doublethink", u kojem se naglas izgovore točne rečenice, ali se izvan nadzora osoba "vrati unatrag" i potpuno negira nametnute imperative. Složeniji mehanizmi uključuju bojkot, sabotažu i, u nekim slučajevima, izravan otpor.

Strategija "Srpskog sveta" oslanja se na podrivačko djelovanje konvertiranog Dodika u BiH, neočetnika Mandića u CG i Srpske liste na Kosovu.

U izuzetnoj recenziji Mirjane Kasapović knjige "Krajina 1991.-1995." kaže se, između ostalog;
"Središte "epistemološke Krajine" nije u Kninu nego u Zagrebu, u glavnim institucijama i organizacijama srpske manjine u Hrvatskoj, kakve su Srpsko narodno vijeće (SNV), Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), Arhiv Srba u Hrvatskoj, Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", tjednik Novosti, časopis Tragovi i dr."
"Povijesnim dokumentima, čak i ako su nedvojbeno vjerodostojni, može se manipulirati na razne načine. Najdjelotvorniji je oblik manipulacije selekcijska pristranost u pristupu dokumentima iz koje proistječe i interpretacijska pristranost."
"Selekcijska pristranost dokumentima ne iziskuje znatnije napore da se ostvare određeni ciljevi. Autor naoko samo citira, sažimlje i ističe ono što piše u dokumentima pa se stvara privid znanstvene objektivnosti."

map via @PCetnik
ss
websites to upload pictures

Oznake: Mirjana Kasapović

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.