Ideja svakodnevne prehrane bila je potpuni promašaj.
Beskrajno umoran od pravdanja i objašnjavanja,
napokon si moram priznati tek pustu istinu.
Hvala vam do novih susreta, nadam se.
10 dag fit salame od pilećih prsa ... 80
3,5 dag topljenog Cheddar sira ... 70
5 dag graham peciva ... 180
10 dag paradajza ... 20
0,1 dl (čep) bučinog ulja ... 90
1 dag majoneze ... 80
vlasac ...
Puno je ovakvih obroka.
Običan sendvič i to je to.
... vrlo lako krene i krivo,
pa čak i rezanje na pola.
Sasvim korektan obrok.
Apsolutna kraljica ljetnog osvježenja.
Želiš li sok, uzmi štapni mikser i...
Problem su izlomljene koštice,
pa nije ni klasika loša, dapače.
P.S.
Štapni mikser traži pažljivost i postupnost,
bez naglih pokreta ili nekontrolirane penetracije.
10 dag repova kozica ... 100
5 dag tjestenine od slanutka ... 170
20 dag umaka od krastavaca i povrća ... 60
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, vlasac, ...
- napravi umak od krastavaca i laganog povrća
- serviraj uz tjesteninu i pržene gambere
Zanimljivo, vjerujem i zdravo, a svakako ukusno.
5 dag peciva sa sjemenkama ... 150
10 dag pohanih tikvica ... 120
10 dag paradajza ... 20
3 dag majoneze i paste od bosiljka ... 160
sol, vlasac, ...
- spohaj tikvice
- serviraj u pecivu uz paradajz
Nadam se da nećemo raspravljati oko naziva.
Kako god, vrlo ukusno je ispalo.
Paradajz i tikvice su iz raja,
tj. obožavane mi Istre,
domaće, eko, bio...
10 dag gambera ... 100
15 dag kuhane leće ... 150
20 dag mahuna ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, vlasac, limunov sok, ...
- skuhaj
- ohladi
- serviraj
Blažena jednostavnost.
Mahune su domaće, bez kemije, izvrsne.
Bome nije ni leća loša, eko, bio, ...
P.S.
Da se stalno ne ponavljam,
ako nekome ne paše leća,
lako je zamijeni sličnim.
10 dag kolačića od zobenih pahuljica i borovnica ... 140
10 dag džema od borovnica sa stevijom ... 30
10 dag svježih borovnica ... 60
+ 2 dl mlijeka ... 120
Odlični kolačići bez ikakvog dodatnog šećera.
10 dag filea oslića ... 80
15 dag kuhane leće ... 150
15 dag mini paradajza ... 60
0,15 dl maslinovog ulja ... 140
sol, papar, vlasac, limunov sok, ...
- skuhaj oslić, ohladi
- serviraj kao hladnu salatu
Uzmeš li konzervu oslića a la bakalar,
nitko neće znati koliko je tu kalorija,
ma koliko da cijedio suvišno ulje.
P.S.
Neumjerenost u jelu i piću,
svi znamo da je grijeh,
što je sa začinima?
10 dag filea bijele piletine bez kožice ... 110
5 dag integralne tjestenine ... 180
10 dag luka ... 40
5 dag koncentrata paradajza ... 40
5 dag povrtne paste ... 30
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, vlasac, ...
- dinstaj luk
- dodaj meso i paste
- serviraj uz integralne špagete
Mogao bi ovo zvati pilećom pašta šutom,
ali eto, ovaj puta ipak neću jer je najmanje bitno...
P.S.
Ovo je još jedan obrok od iste polovice pečenog piceka,
koji su napravili pekari, a kupljen je prije tri dana.
Naravno, bolje je od svježeg, ali tako je to,
svakodnevna kuhinja ima svoje uvjete,
a to nisu ni najbolje, niti nadraže, ...
10 dag pečene tamne piletine ... 170
15 dag kuhane leće ... 150
20 dag mini paradajza ... 80
0,1 dl bučinog ulja ... 90
sol, papar, aceto balsamico, vlasac, ...
- meso ispeci i serviraj uz salatu od leće i paradajza
Picek je kupljen pečen u pekari.
10 dag burgera od lososa ... 140
15 dag batata ... 140
20 dag tikvica ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, šareni papar, vlasac, ...
- ispeci u pećnici
Pomalo me umara čišćenje i rezuckanje pravog povrća, pa ću se vjerojatno sve više orijentirati na smrznuto i već bar dijelom pripremljeno. Lako je bilo kad su trivijalu odrađivali drugi, a mene je čekalo samo da pohvalim i uživam.