minus40kg - kalorijski restoran

* Varivo ... 390 kcal



Povrće za Bosanski lonac i batat.
S obzirom na to da slika govori više od tisuću riječi,
lako ćete prepoznati da li je ovdje bilo suhog ili friškog mesa, kobasica, ...

Ova gotova mješavina za Bosanski lonac sastoji se od krumpira, mrkve, rajčice, zelene mahune, graška, crvene i zelene paprike i luka.

Za pripremu originalnog Bosanskog lonca često se koriste različite vrste povrća i mesa, prema nekim kuharicama u jelo je potrebno staviti čak četiri vrste mesa, a svi sastojci režu se na velike komade.


31.08.2022.
komentiraj (9)


* Kraljevski sendviči ... 460 kcal


2,5 dag hambi peciva ... 80
1 dag maslaca ... 80
2 dag mortadele ... 50
1 dag ementalera ... 40
... 250 kcal

2,5 dag hambi peciva ... 80
1 dag maslaca ... 80
2 dag džema od šipka ... 50
... 210 kcal

Navodno kraljica Elizabeta voli baš ove s džemom ;)

I nije ona jedina, voli ih i medvjedić Paddington, a bome i ja :)))


24.08.2022.
komentiraj (5)


* Brudet od bakalara i batata ... 460 kcal



15 dag fileta divljeg bakalara ... 120
15 dag batata ... 140
15 dag pasirane rajčice ... 30
5 dag luka ... 20
0,15 dl maslinovog ulja ... 150
sol, papar, češnjak, peršin, lovorov list

- isprži ribu, dinstaj luk na maslinovom, pomiješaj, dodaj batat
- prelij pasiranom rajčicom i vodom, začini, kuhaj oko 20 min.

Meni je falilo vino, a batat je bio neprimjereno sladak.
Nutritivno prihvatljivo jelo, ali gastronomski potpuni promašaj ;)


20.08.2022.
komentiraj (12)


* Divlji losos ... 99 kcal / 10 dag



Divlji losos, integralna riža, razno povrće za đuveč i umak od bosiljka.
Možda neobična kombinacija, a možda i ne, valjda kako kome.
Divlji losos ima duplo manje kalorija od onog iz uzgoja,
ali zbog masnoće, uzgojeni će većini biti bolji,
što standardno relativizira "dobro", ...
Ovdje je presudno dobro balansirati količine,
a osobito je važno ne pretjerati s intenzivnim umakom ;)
P.S.
Uz ovaj divlji losos od neki dan, danas sam jeo i dimljeni divlji losos.
Priča je slična, osjetno je manje mastan, ali bome i osjetno skuplji, s razlogom.


17.08.2022.
komentiraj (4)


* Patlidžan, noodlesi i ljubičasti kupus ... 450 kcal



10 dag patlidžana ... 30
15 dag ljubičastog kupusa ... 50
3 dag noodlesa ... 110
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
0,05 dl suncokretovog ulja ... 50
3 dag jaja ... 50
2 dag brašna ... 70
sol, papar, češnjak

- na maslinovom ulju i češnjaku dinstaj ljubičasti kupus, začini
- patlidžane nareži na ploške, umoči u smjesu jaja i brašna, isprži na ulju
- serviraj uz noodlese

Ovo je dobra ljetna matrica ;)

Nutritivno, bilo bi bolje da je tjestenina neka ultra integralna,
kao što bi bilo bolje da je patlidžan ispečen na grillu nego pohan, ali eto ...


13.08.2022.
komentiraj (7)


* Pohano, i opet


dinstane tikvice,
pohani patlidžani
pohani pileći batak

Super ;)


10.08.2022.
komentiraj (14)


* Pohano


Eh da, povremeno,
može, ali u pravilu, i ne baš ;)

Ovdje je ribana dinstana tikva, pirova tjestenina
i pohani filet tamnog pilećeg mesa.
Sve u svemu, izvrsno.


03.08.2022.
komentiraj (9)


* Kulen ... 390 kcal / 10 dag


Ne tako davno, obična pašteta,
jeftiniji kruh i nešto finog paradajza,
bilo je sasvim dovoljno za obrok na moru.

Danas, dobar mi je i baranjski vrhunski kulen,
kukuruzni klipići, kajmak, mini rajčice, masline, ...

Eh mladosti, dok sam lovio svašta nešto,
tebe sam uglavnom izgubio, ali dobro,
uspomene mi nitko ne može uzeti ;)

P.S. Paradajz, i to onaj najbolji,
bio je u susjedovom vrtu :)))


01.08.2022.
komentiraj (7)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak