minus40kg - kalorijski restoran

* Divlji losos ... 99 kcal / 10 dag



Divlji losos, integralna riža, razno povrće za đuveč i umak od bosiljka.
Možda neobična kombinacija, a možda i ne, valjda kako kome.
Divlji losos ima duplo manje kalorija od onog iz uzgoja,
ali zbog masnoće, uzgojeni će većini biti bolji,
što standardno relativizira "dobro", ...
Ovdje je presudno dobro balansirati količine,
a osobito je važno ne pretjerati s intenzivnim umakom ;)
P.S.
Uz ovaj divlji losos od neki dan, danas sam jeo i dimljeni divlji losos.
Priča je slična, osjetno je manje mastan, ali bome i osjetno skuplji, s razlogom.


17.08.2022.
komentiraj (4)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak