minus40kg - kalorijski restoran

* Trapist, tjestenina i patlidžani ... 510 kcal



5 dag dimljenog trapista ... 200
5 dag integralnih špageta ... 180
20 dag patlidžana ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak

- dinstaj patlidžane na češnjaku i maslinovom ulju
- umiješaj kuhanu tjesteninu i ribani sir, začini

Ako se nešto stavlja napamet
vrlo je lako pretjerati s količinom.
Ovaj puta se to desilo s trapistom ;)


31.10.2020.
komentiraj (1)


* Salata od fete, mini rajčica i tjestenine ... 390 kcal


5 dag feta sira ... 110
10 dag mini rajčica ... 40
4 dag durum tjestenine ... 150
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, list estragona

- hladna salata

Ženica se odlučila za bučino ulje,
i moram priznati da nije pogriješila.
Ja sam išao kao na ziher varijantu, ali,
hrabriji uvijek uzmu vrhnje s vrha,
naravno, ako baš ne stradaju,
a oko klope rizik je nikakav.

P.S. Ovo je nedjeljna večera,
a ujedno i ručak, malo za odmor.


19.10.2020.
komentiraj (2)


* Kupus kalja s ramstekom ... 410 kcal



10 dag ramsteka (kol. čistog mesa) ... 170
15 dag krumpira ... 120
20 dag mladog kupusa ... 40
0,4 l pasirane rajčice ... 80
sol, papar

- sve sastojke ubaci u ekspres lonac
- dodaj vode da sve prekrije
- kuhaj sat vremena

Ovakvi recepti su pravi odraz mog kulinarskog umijeća,
dakle, tako da bi to znao napraviti baš svatko.
Naravno, to ne umanjuje kvalitetu jela.
Eto, ovo je bilo baš jako dobro,
a ispala je i izvrsna juha.


P.S. Sve ovog tipa s više vrsta povrća zovem Bosanski lonac,
ako je pak glavni sastojak kupus onda to volim zvati Kupus kalja.
Kao i kod "pravih" pašticada i sličnoga, ne zamaram se sitnicama.


18.10.2020.
komentiraj (3)


* Teletina, široki rezanci, vrhnje i cikla ... 450 kcal



10 dag teletine od buta ... 110
5 dag širokih rezanaca sa špinatom ... 180
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 12% m.m. ... 70
0,05 dl suncokretovog ulja ... 50
10 dag kisele cikle ... 40
sol, češnjak, provansalske trave, papar

- skuhaj tjesteninu
- na malo ulja dinstaj češnjak i meso
- ubaci ocijeđenu tjesteninu, umiješaj vrhnje, začini
- serviraj uz kiselu ciklu

Kako sam se brzo podsjetio što znači fotkati dok ti se ručak hladi,
a već sam pomalo i zaboravio kako je teško dobiti oštru fotku
kada su namirnice ovako pomiješane i umusane vrhnjem.

Osobno, u ovom jelu više volim losos, gambere, ...
ali nije loše niti s telećim butom za promjenu.

Očito se ni meni nije odveć promijenio,
ali za mene je ovo odlična šablona.


13.10.2020.
komentiraj (6)


* Slatko li je




Sastojci od kojih spretni naprave tortu
meni posluže za malo slatkog zadovoljstva.

Kako to već biva, najslađe je baš ono zabranjeno ;)



P.S. Ovo bi trebao biti nešto kao povremeni rad iz "mirovine",
omogućen dobrom voljom Administratora blog.hr-a.
Zapravo mi je bitno da je arhiva raspoloživa.


09.10.2020.
komentiraj (12)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak