minus40kg - kalorijski restoran

* Kupus kalja s ramstekom ... 410 kcal



10 dag ramsteka (kol. čistog mesa) ... 170
15 dag krumpira ... 120
20 dag mladog kupusa ... 40
0,4 l pasirane rajčice ... 80
sol, papar

- sve sastojke ubaci u ekspres lonac
- dodaj vode da sve prekrije
- kuhaj sat vremena

Ovakvi recepti su pravi odraz mog kulinarskog umijeća,
dakle, tako da bi to znao napraviti baš svatko.
Naravno, to ne umanjuje kvalitetu jela.
Eto, ovo je bilo baš jako dobro,
a ispala je i izvrsna juha.


P.S. Sve ovog tipa s više vrsta povrća zovem Bosanski lonac,
ako je pak glavni sastojak kupus onda to volim zvati Kupus kalja.
Kao i kod "pravih" pašticada i sličnoga, ne zamaram se sitnicama.


18.10.2020.
komentiraj (3)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak