5 dag dimljenog trapista ... 200
5 dag integralnih špageta ... 180
20 dag patlidžana ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak
- dinstaj patlidžane na češnjaku i maslinovom ulju
- umiješaj kuhanu tjesteninu i ribani sir, začini
Ako se nešto stavlja napamet
vrlo je lako pretjerati s količinom.
Ovaj puta se to desilo s trapistom ;)
10 dag teletine od buta ... 110
5 dag širokih rezanaca sa špinatom ... 180
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 12% m.m. ... 70
0,05 dl suncokretovog ulja ... 50
10 dag kisele cikle ... 40
sol, češnjak, provansalske trave, papar
- skuhaj tjesteninu
- na malo ulja dinstaj češnjak i meso
- ubaci ocijeđenu tjesteninu, umiješaj vrhnje, začini
- serviraj uz kiselu ciklu
Kako sam se brzo podsjetio što znači fotkati dok ti se ručak hladi,
a već sam pomalo i zaboravio kako je teško dobiti oštru fotku
kada su namirnice ovako pomiješane i umusane vrhnjem.
Osobno, u ovom jelu više volim losos, gambere, ...
ali nije loše niti s telećim butom za promjenu.
Očito se ni meni nije odveć promijenio,
ali za mene je ovo odlična šablona.
Sastojci od kojih spretni naprave tortu
meni posluže za malo slatkog zadovoljstva.
Kako to već biva, najslađe je baš ono zabranjeno ;)
P.S. Ovo bi trebao biti nešto kao povremeni rad iz "mirovine",
omogućen dobrom voljom Administratora blog.hr-a.
Zapravo mi je bitno da je arhiva raspoloživa.